Tuesday, June 28, 2011

Helenas Revontuli

Nu är äntligen den ena hemlisen färdig att visas upp, nämligen Helenas Revontuli som hon fick i födelsedagspresent. Hon fyllde år i fredags men inte förrän igår bestämde den sig för att bli helt torr...


 Helenas favoritfärg är grön så självklart var den tvungen att bli riktigt grön. Den är gjord i Zauberball. Jag köpte ett nystan och det tog slut när jag hade sju varv kvar. Panik! Efter lite funderande kom jag dock på att jag ju har lila Zauberball också till den andra sjalen jag håller på med...



Så jag tänkte att jag provar göra en lila kant, och jag tyckte det blev riktigt bra till slut. På så sätt slapp jag både förminska den eller köpa ett nystan till för ynka sju varv.
Igår kväll drog vi med oss kameran ut för att fota självaste sjalinnehavaren med den på sig. Så här blev resultatet bakifrån när hon har den över axlarna. -->

Vi fotade precis utanför våra hus (vi är inte bara bästisar, vi bor grannar också) och inte förrän i efterhand kom jag på att det kanske hade varit fint med någon annan bakgrund än E4:an och höghusen i Alby...

Men men, det är ju sjalen som är huvudsaken och den ser man ju i alla fall! Man ser kanske inte på bilden men Helena har gröna ögon också så det matchar alldeles perfekt till dem.





 Vi provade även att hänga på Helena sjalen "framifrån" och då blev resultatet såhär.
<--

Jag måste säga att jag, som så många andra, blev helt kär i det här mönstret. Så enkelt men med ett så fint resultat. Den ser liksom mycket mer avancerad ut än den är.

För dem som inte vet det betyder revontuli norrsken på finska. Ett mycket passande namn. Det blir nog fler sådana här på stickorna framöver har jag en känsla av. Har redan små planer på en till mig själv i andra färger... Eller ja, lite mindre färger såklart, som vanligt när det gäller mig. Ehrm...

Sunday, June 26, 2011

Jolly Maths i topp!

Minns ni flaggan, Jolly Maths, som jag och Erik gjorde till vår flaggtokige kollega Maths? Om ni inte gör det kan ni se hela processen här. Vi har nu fått veta att den är hissad på Maths stuga på Åland...

Flaggan i topp

Det blev ju riktigt tjusigt tycker jag!

I övrigt går det framåt med mina hemlisar. Den ena är klar och behöver bara torka lite så blir det bilder på den sen...

Friday, June 24, 2011

Glad midsommar!

Vill bara säga glad midsommar till alla mina läsare! Hoppas ni får en underbar helg allihopa, att det inte regnar på er, att sillen smakar bra och att nubben är lagom stark...





Sen har jag fått en utmärkelse också, av rara 4U2, med motiveringen: Hedvig har en otrolig förmåga att smitta med sin glädje i sitt skapande. Jag blev jätteglad för utmärkelsen och de fina orden, speciellt när de kommer från en vars blogg man följer med intresse varje dag! Tack så mycket och hoppas du får en riktigt bra midsommar!

Monday, June 20, 2011

Virkade blommor...

Tack allesammans för era rara kommentarer om mitt broderi!
Allt jag håller på med nu är tyvärr hemligt eftersom jag inte vill att vissa snokande ögon ska se saker och ting i förskott här på bloggen... Men, till ett av projekten behöver jag små virkade blommor. Här är de sorgliga resultaten hittills:

Inte nöjd...

Det ser inte bra ut. Hur jag än gör dem ser de bara spretiga och fula ut. Därför gör jag nu ett utrop till alla duktiga virkerskor där ute, hur virkar man fina blommor egentligen? Alla tips är välkomna, men blommorna måste vara små eftersom de ska sitta på ett plagg till en mycket liten person...

Friday, June 17, 2011

Broderi, brodera, broderalla...

Fasiken! Glömde kameran på gårdagens broderikafé... Personligen hade jag en liten kris innan jag for, över att jag inte hade nåt att brodera (förutom folkdräktssjalen men den är jag så trött på). Sen kom jag ju på att jag fick en julklapp från Fingerfärda, nämligen deras fina broderade muddar. De fick sålunda följa med och med lite efterarbete hemma vid tekoppen blev den ena färdigbroderad...

Pippi

När jag visade den för älsk sa han: "Är det en död fågel som har ramlat ner på en blomma?" Suck... Ja ja, nu ska jag bara göra en till, vilket känns måttligt roande så jag kanske sparar den till nästa broderikafé som blir den 30:e juni. Passa på och dyka upp då för sedan tar kaféet sommaruppehåll!

Wednesday, June 15, 2011

Sweden Rock Festival

Som utlovat kommer nu här ett litet reportage ifrån Sweden Rock Festival, där jag och Helena var förra helgen. Vi började vår färd på torsdagkvällen och körde ner till Kalmar där vi fick sova hos gulliga Eva och hennes man Tommy. Eva hade gjort varma mackor till oss när vi kom fram och frukostbuffén dagen efter var en riktig höjdare för en frukostfascist som undertecknad! Det var jätteroligt att träffa någon vars blogg man läser varje dag. Stort tack för att vi fick sova hos er!




Dagen efter fortsatte vi vår färd och det spöregnade hela vägen. Vi provade allt, blåste bort molnen, offrade Ramlösa och Helena köpte en regnkappa för 700 kr. Och gissa vad?! Det hjälpte! När vi väl kom fram till festivalområdet var det uppehåll och sedan regnade det inte en droppe trots att regnet låg i luften nästan hela tiden. Huvudsaken var i alla fall att vi fick upp tältet utan regn. Helena demonstrerar hur man bäst gör det...



Efter detta lyckade projekt var det ju dags för en annan nödvändighet, nämligen att byta in biljetterna mot band. Vi tyckte det matchade väldigt snyggt med det rosa campingbandet. Dessutom är både min regnkappa och mina gummistövlar lila-rosa. Perfekt!



Hungriga som vargar var vi men hade svårt att bestämma oss för vad, av all god mat, vi skulle börja med. Det blev fläskfilé med potatisgratäng. Innan kvällen var slut hann vi med både langos och två olika former av wok...



När man är på festival måste man ju även klä sig ordentligt för det blir sjukt kallt så fort solen går ner och det finns ju ingenstans att värma sig. Personligen måste jag ju ha mina fräsiga stödstrumpor på mig också eftersom min blodkärlsinflammation annars ställer till det totalt... Mycket snyggt, inte sant?



Oj oj oj, nu blev det underklädesbilder i min blogg! Skandal! Snart har jag väl blivit blondin och fått silikontuttar också... eller inte...



Väl inne på området möts man snabbt av denna syn och då vet man att man är på festival....

Som jag skrev tidigare så åkte vi ju ner primärt för att se Rob Zombie, min darling. Här är jag förväntansfull inför hans spelning:



Och så stod han där till slut och gjorde en fantastisk spelning. Här har vi honom i egen hög person, Helena har fotat storbildsskärmarna:



Ja, okej. Det var ju inte bara han, han hade ju faktiskt sina bandmedlemmar med sig också... Andra band vi såg var t.ex. Down, Overkill och halva Whitesnake. De sistnämda framfärdade dock i ett 45 minuter långt gitarrsolo så vi, och stora delar av övriga publiken, tröttnade efter ett tag.



Dagen efter åt vi frukost på Statoil...



Och lunch på värsta lyxhaket på en camping i Oknö...



Sammantaget hade vi en fantastisk liten road trip, fast vi var lite ledsna att vi inte hade biljett till lördagen också. Puh! Detta blev nog det längsta blogginlägg jag gjort.

Sunday, June 12, 2011

Nya grytlappar

Är hemkommen igen. Vi har haft en fantastisk helg! Ett lite längre reportage om festivalen kommer så fort jag fått bilderna från Helena.

Så länge kan jag nu äntligen visa upp det jag har hemlat med ett tag nu, nämligen två nya broderade grytlappar:

Grytlappspresenter


Den första, Helvetes jävla skit, är en present till Elin för att hon ju spann det underbara Hedvig the Greatest-garnet till mig. Hon kommenterade under mina förra grytlappar att hon gärna skulle vilja ha en med just denna text för att det skulle illustrera hennes matlagningskunskaper... Hur det är med den saken låter jag vara osagt...

Den andra, Ska bara, är en present till Nettan. Vi "råkade" lova varandra ett byte för några månader sedan och här kommer nu äntligen min del av det bytet. En grytlapp i Alfons Åbergs anda...

Jätteroligt att ni tyckte om dem! Nu ska jag sova lite och sen ska jag läsa ikapp vad ni har pysslat med i morgon... God natt!

Thursday, June 9, 2011

So long!

Hej hopp!

Skulle bara säga att nu åker vi till Sweden Rock Festival och tittar på den här mannen:



Så jag kommer tillbaka på söndag kväll så vi hörs efter helgen. Och ha nu en riktigt bra sådan allihop!

Tuesday, June 7, 2011

Sven-Ingvar

Vilken fantastisk helg det varit. Blogger har fortsatt krångla för min del så jag bestämde mig för att ta en helt datorfri helg och det var riktigt skönt. Vi har solat, grillat och spelat kubb.

Sedan har vi även pimpat färdigt cykeln som jag har tisslat om några gånger. Sven-Ingvar (cykeln heter så) är nu nästan färdig, han ska bara få en låda i sin korg så inte allt man stoppar där ramlar ut.

Vissa fadäser uppstod på vägen. Först köpte vi för lite färg så jag fick cykla hem en halvsvart cykel och sedan köpte vi färg i fel nyans. Men skam den som ger sig. Svart blev han till slut och så här ser han ut efter att ha pyntats med lite tjusiga dödskallar och flames (klicka på bilden för att se detaljerna bättre):



Jag har även virkat ett tjusigt svartvitt sadelskydd till honom. Är man en så stilfull cykel måste man ju ha en stilfull sadel också. Mönstret hittade jag här. Jag fick dock göra om det en hel del eftersom det hade blivit alldeles för litet annars.



Jag måste säga att det känns som att jag och Sven-Ingvar passar väldigt bra ihop och det är med stolthet jag pustar fram på honom i backarna här hemma!

Tack förresten för alla era rara kommentarer om mina vantar. Jag kan meddela att de får förbli precis som de är.

Thursday, June 2, 2011

Broderilan och färdiga vantar

Börjar bli frisk nu och idag har vi inte haft broderikafé, utan broderilan, vilket alla som har tonårspojkar vet vad det är för nåt. Vi började alltså brodera mycket tidigare än vanligt eftersom vi alla var lediga idag.

Elin kämpar på med sitt fantastiska yllebroderi



För mig gick det sådär eftersom jag sov så förskräckligt länge i morse. Det kan ha något samband med att vi köpt en ny mixer och jag experimenterade med att göra drinkar igår... ehrm...

Maria kämpar på med sitt "tråkprojekt"

Vi hade en ny besökare, Nadja, som var innovativ och broderade på sin egen klänning. Den hon för tillfället hade på sig alltså:

Nadjas fina blomma

Störst succé gjorde nog trots allt farmor, som hade shoppat en ny klänning till sitt kollektivhus 18-årsdag som ska firas på måndag. En rosa klänning med dödskallar på och med texten Forever young. Hon hade dock lite svårt att bestämma sig för om hon skulle ha svarta tights till eller tjusiga naturella blågröna åderbråcksben...

Anar jag en viss ironi?

Själv satte jag igång och broderade på mina filtade vantar. Jag började med en bård av hjärtan längst ner. Sen när jag hade gjort det kröp minimalisten inom mig fram och jag kände att jag inte ville göra något mer på dem...

I <3 you

Tanken från början var ju att jag skulle fräsa loss totalt och brodera allt vi lärde oss på kursen på dessa och att de skulle bli helt galna. Men nu blir det nog inte så. Jag får väl sticka ett par till...

Att vara eller inte vara?

Så... Vad tycker ni? Ska jag låta dem vara som de är nu eller ska jag följa min ursprungliga plan och fylla dem med dekorationer?

I övrigt ska vi i helgen fortsätta vårt cykelprojekt så jag hoppas kunna visa upp det färdiga resultatet mot slutet av helgen. Ha nu en riktigt bra helg allihop!