Thursday, July 28, 2011

Blind leading blind?

Var hos veterinären med Harpan igår för att jag noterat att det verkar som han ser lite dåligt. På sistone har han börjat gå in i saker och inte hitta sin leksak när han busar osv.

Det visade sig att han har en sjukdom som heter Progressive Retinal Atrofi (PRA). Det innebär att han kommer vara helt blind om ca 6 månader - ett år. Det går inte att hejda eller bota sjukdomen på något sätt och i Harpans fall har den redan gått ganska långt. Han ser fortfarande, men inte mycket. Mattes lilla skrutt...

Pälskling <3

Veterinären gav mig dock positiva besked i det att de flesta hunar klarar sig bra som blinda och ganska lätt anpassar sig till ett liv utan ögon. Det är ju inte det sinne de använder sig mest av i alla fall.

Så jag hoppas på att Harpan kommer kunna lära sig leva med detta så att jag får ha honom kvar hos mig länge än!
Nu ska vi åka till Farstanäs för några dagars camping. Det gör oss säkert gott så syns vi i början av nästa vecka!

Tuesday, July 26, 2011

Ett blåbär

Helena har köpt sig en ny gammal bil och jag tyckte den behövde lite mer själ. Enklaste sättet att förse en bil med lite mer karaktär är ju att sätta en liten filur i backspegeln. Sagt och gjort:



Det blidde en liten filur ur Mia Bengtssons första bok, Virka amigurumi, som många av er säkert ser. Där kallas han maskot, men jag tycker mer han ser ut som ett blåbär...



Jag tog hjälp av Helenas sambo för att installera den i bilen utan att hon märkte det. Tyvärr råkade han försäga sig lite, men jag hoppas att du blev glad ändå Helena!

Sunday, July 24, 2011

........

Det är omöjligt att finna ord efter denna helg. Men jag vill bara säga att vi känner med er och tänker på er kära Norge, kära grannfolk.

Mina och många andras tankar är hos er.

Friday, July 22, 2011

Sneakpeak

Älsk fyllde år igår och jag har kämpat med att hinna klart ett broderi åt honom. Dessvärre är det svårt när man har gemensam semester och är hemma tillsammans hela tiden. Därför fick han det halvfärdigt och då tänkte jag att ni lika gärna kan få en smygtitt på det också...



Vad det ska bli får ni se senare...

Trots mitt tjusiga broderi uppskattade nog älsk mer den andra födelsedagspresenten han fick av mig. Ett hockeyspel. Självklart med Tjeckien och Sverige eftersom jag ju hejar på Tjeckien.


Vi spelade hela dagen igår. Vid midnatt stod vi nakna eftersom vi svettades så och idag har vi träningsvärk och ont i tummarna... Ha ha, så kan det gå!

Wednesday, July 20, 2011

Finaste vinsten!

Först och främst, stort tack för alla era fina kommentarer om Ines klänning. Jag ska försöka få min farbror att ta en bild på henne i den så att ni kan få se den in action.

Jag har vunnit ett halsband av Bad Mama Jama och jag bara älskar det. Att det dessutom är svart gör ju inte saken sämre. Här är det:



Inte världens bästa bild men tack så jättemycket för min fina vinst!

I övrigt har jag nu slutat på mitt jobb och är ledig fram till slutet av augusti då jag börjar läsa arkivvetenskap (yay, jag kom in!). Skööönt...

Saturday, July 16, 2011

Ines sommarklänning

Nu är den andra hemlisen klar, som de virkade blommorna som jag hade problem med för ett tag sen skulle användas till. Det är en sommarklänning till min nya lilla kusin Ines.

Sockersött

Både garnet och mönstret är från Ateljé Huskroken. Garnet heter Eko Tekla och är helt underbart att sticka med. Och jag som inte ens gillar bomullsgarn i vanliga fall... Jag har dock ändrat en del i mönstret. Till exempel så har jag stickat på rundsticka, vilket inte är fallet i mönstret. Jag tycker det är helt onödigt att sticka en sån här klänning i två stycken. Det är både enklare för mig och bekvämare för Ines att jag stickar på rundsticka. Sen har jag sytt i knappar i axelbanden för att det ska bli lättare att klä på henne klänningen.

De fördömda blommorna

Som ni minns hade jag ju väldiga problem med att få blommorna bra. Jag tackar ödmjukast för alla era tips men till slut var det mamma som styrde upp blommorna. Här kommer mönstret ifall nån är intresserad:

Mammas virkade blommor

v. 1: Lägg upp 5 lm, relativt löst. Slut till en ring med 1 sm.
v. 2: 1 lm, 1 halvstolpe, 2 stolpar, 1 halvstolpe, 1 sm (runt ringen). Upprepa 4 gånger så det blir 4 blad.

Monday, July 11, 2011

Färdiga muddar

Tack för alla era fina kommentarer om mitt hår! Jag börjar vänja mig så smått...

Helgen på landet var jätteskön med bad, sol och en del stickning. Dessvärre tog jag med mig en redig förkylning hem så nu ligger jag nedbäddad och känner mig urkig. Har dock lyckats färdigställa muddarna som jag har broderat på den senaste tiden i alla fall...


Måste bara ladda upp en fin bild på älsk och Malena (som för övrigt har lärt sig cykla idag!) också från i helgen...



Nä, nu ska jag krypa ner under täcket igen. *snörvel* Aja, bra timing på förkylningen trots allt. Det är min sista jobbvecka...

Friday, July 8, 2011

Redhead igen!

Jag har blivit rödhårig igen! Har kommit på att jag är sjukt trött på att färga håret jämt och ständigt så nu vill jag ha tillbaka min riktiga hårfärg igen. Jag är på ganska god väg...

I iz ginger again...
Först var jag och frågade diverse frisörer, men de skulle ha 1500 spänn per gång och det skulle ta ett flertal gånger innan det var rött igen. Det kändes inte aktuellt, så jag gjorde det själv istället. 200 spänn senare ser det ut så här. Nästan så här rött hår hade jag när jag var barn. Nu är det lite ljusare, men jag tänker att solen och tidens tand får sköta resten...

Nu ska vi åka ut på landet över helgen så vi syns nästa vecka! Ha en riktigt fin helg allihop!

Tuesday, July 5, 2011

Randiga sockor

Igår var vi några tjejer som satt på Mys veranda och stickade tillsammans. Hur trevligt som helst, men tyvärr glömde jag kameran hemma. Jag blev i alla fall klar med mina randiga sockor jag har haft som tunnelbanestickning ett bra tag nu.


Jag har använt mig av detta mönster men stickade i M&K Fame istället för Fabel. Gillar randningen hos Fame bättre.


Tanken var ju från början att de skulle bli ett par tåsockor till Helena (som raskt önskade sig ett par efter att jag hade stickat ett par till mig), men så blev det nu alltså inte...


Jag tyckte helt enkelt inte att garnet var tillräckligt hysteriskt. När jag påtalade detta försvann My genast in i huset och kom ut med ett underbart galet nystan som jag kan sticka tåsockor till Helena i!



Det kommer bli hur snyggt som helst! Tack så jättemycket My! Tåsocksfortsättning följer...

Sunday, July 3, 2011

Broderikaféets säsongsavslutning

Ojsan, nu blev det en lite längre, inte helt frivillig, bloggpaus på grund av lite datorhaveri. Men nu är jag tillbaka igen och tänkte visa er lite bilder från broderikaféets säsongsavslutning som skedde i torsdags.


Ett tappert gäng var vi som trotsade värmen i alla fall. Jag och Pysselfarmor tävlade i vanlig ordning om att komma först och denna gången vann hon. I broderiväg bjöds vi på både nyheter och gamla godingar...


En av nyheterna var Marias broderade ord från ett dokument vid namn A Concise Lexicon Of/For the Digital Commons. Jag kan inte riktigt förklara, det är bättre ni tar en titt i hennes egen blogg. Sä här såg det i alla fall ut än så länge:


Ett annat kärt återseende var Elisabet, som var med på broderikaféet den allra första gången, men som inte kunnat vara med sedan dess eftersom hon bor långt här ifrån. Men nu kunde hon komma förbi i alla fall, vilket var jätteroligt. Med sig hade hon ett riktigt häftigt broderi som är till en utställning i Örebro senare. Färgen på tyget är gjord med hjälp av en rostig spis. Coolt!


Själv påbörjade jag den andra mudden. Med lite efterarbete på kvällen när jag kom hem blev den klar. Nu ska jag bara sticka innermuddarna också och sedan sy ihop alltihop.


Tack för den här tiden alla trevliga brodöser och jag hoppas vi kommer igång igen till hösten. Vet faktiskt inte riktigt hur jag ska klara mig utan er ända tills dess...