Thursday, July 26, 2012

Långsamhetens lov...

...sjunger jag. Fast inte alltid. Jag är just hemkommen från borderikaféet (vi var ett gäng tappra damer som svettades i det inte precis luftkonditionerade fiket). Med mig dit hade jag som vanligt (numera) det stora tråkbroderiet Arne. Och det går bara fööööör långsamt... Idag hann jag två och en halv bokstav. Storartat...

Dödsbroderiet

Det börjar gå mig så fullständigt på nerverna att det numera går under bteckningen Dödsbroderiet istället för det mer måttliga Tråkbroderiet. Att sy korsstygn på frihand på svart linne är inget jag vill rekommendera.

Men, det går ju framåt i alla fall. En tredjedel av texten är klar så håll ut Linda, någon dag (eller ja, år) så kommer du få din bonad!
Och till er andra: Don´t try this at home!!!

Sunday, July 22, 2012

Pimp my Foppa-toffel!

Alltså, de är ju sååå fula. Foppa-tofflor alltså. Jag vägrade länge att skaffa ett par, men till slut köpte jag ett par för 49 kr på nåt billighetshak. Och jag var ju tvungen att erkänna att de var både sköna och praktiska. Men, så fula.

När jag för ett tag sedan surfade runt på Mmatildas virkstad hittade jag dock boten mot denna extrema fulhet. Virka blommor och sätt på! Sagt och gjort. Så här blev resultatet:



Visst blev de mycket finare? Och så enkelt att göra, passar perfekt som mindre projekt när inspirationen inte är på topp, vilket den inte är för mig just nu. Klart roligare blir Foppa-tofflorna att ha på sig i alla fall...



Till mina stora blommor utgick jag från detta mönster. Det skadar ju inte att de är väldigt enkla och roliga att göra också när man, som jag, inte är någon storvirkare. Jag velade länge fram och tillbaka om jag skulle ha någon knapp i mitten eller inte, men det blidde så till slut. Ju piffigare ju bättre!



Självklart måste Malena få sina foppisar pimpade också, så till henne gjorde jag en mindre variant av samma blomma och gjorde dem bara i ett lager.

Jag är verkligen supernöjd med resultatet. Så, tack Mmatilda för inspirationen!

Sunday, July 15, 2012

Levererade tåsockor

Ja, såklart gissade ni rätt! Det var ju tåsockor ni fick en smygtitt på. Tåsockor till Helena närmare bestämt och nu är de även levererade och fotade så nu är de redo att visas upp i bloggen. Så här såg de ut på:



Att sticka tåsockor är ett riktigt härke faktiskt för det är så pilligt med alla tårna att man håller på att bli galen. Varje gång svär jag att det här var sista paret jag stickar någonsin. Vi får väl se hur det blir med det...



Ett stort tack ska naturligtvis riktas till My för det var henne jag fick garnet. Vi hade garnmyz hemma hos henne en kväll och jag kläckte ur mig att min kompis ville ha riktigt hysteriska tåsockor. Vips så hade hon hämtat detta nystan och gett till mig. Tack My!




Garnet är för övrigt ONline Supersocke och eftersom det är tjockare än Drops Fabel som används i mönstret så stickade jag med tunnare stickor, nr. 2,5 närmare bestämt.

Hoppas nu att sockorna kommer värma dina frussna fötter i höst Helena. Eller så kanske de kommer till användning redan nu eftersom sommaren uppenbarligen vägrar infinna sig...

Wednesday, July 11, 2012

En till smygtitt

Jahapp. Mitt buss- och tunnelbaneprojekt som jag hintade om här är färdigt! Jag kan dock inte visa upp det i sin helhet än eftersom de inte blivit överlämnade till sin nya ägare än. Men en till liten smygtitt kan jag bjuda på...


Mmm... Ni anar säkert vartåt det barkar. Jobbigt att sticka men roligt när det är klart.

I övrigt letar jag efter inspiration. Hinner inte handarbeta så mycket som jag skulle vilja och då tappar jag lusten till allt i stället. Några tips?

Monday, July 2, 2012

Smygtitt på Norvigska palatset

I helgen var jag och lyckades ta ett litet foto av vårt nya hus, det Norvigska palatset (Norbert + Hedvig = Norvig). Man ser inte så bra för jag tänkte att jag inte vågade gå in på tomten, det är ju faktiskt inte vårt förrän i oktober. Men så här ser det ut på framsidan:

Norvigska palatset

Fler och bättre bilder utlovas när vi får tillträde i oktober! Iiiiiiih vad jag längtar!

För övrigt står jag nu, efter ett par ilskna mejl, som tillverkare till rätt löv. Och till min stora förvåning och glädje har någon faktiskt lagt ett bud på det! Man blir ju riktigt nyfiken på vem det kan vara...