Monday, May 27, 2013

Tips om broderitävling



Bild lånad från hemslojden.org

Går det att rädda världen med ett broderi? Den frågan ställer sig Hemslöjden i en ny broderitävling som drog igång här i dagarna och pågår fram till 2 augusti. Vilken teknik och material man använder är fritt och fina priser utlovas. Mer om tävlingen kan ni läsa här!

Själv har jag inte bestämt mig för om jag ska delta eller inte. Är ju inne i en broderisvacka just nu så jag känner ingen jätteinspiration, men å andra sidan kanske det är precis vad som behövs för att komma ur denna trista svacka. Ja ja, den som lever får se... eller, i varje fall den som följer min blogg!

Wednesday, May 22, 2013

En rolig lista...


Jag hittade en rolig lista hos Amanda. Av någon anledning som jag inte orkar sätta mig in i så blir det helt störd formatering på den, men här kommer den i alla fall:
 

 
Vem är i rummet med dig just nu? Älsken och pälsken.

Vem skickade du senaste sms:et till? Mamma. Hon undrade om vi skulle råna en bank...

Vem saknar du mest just nu? Linda bor just nu sjukt långt bort faktiskt. Kom hem!

Var är din mobil just nu? Om jag det visste...

Vad var det senaste du åt? Korv stroganoff á la älsk.

Vad ser du mest fram emot just nu? Sommaren!

Om vad tänker du just nu att “näe, jag vill inte”? Sitta framför datorn. Har redan gjort det i åtta timmar idag.

Vems hem var du senast i (ditt eget räknas inte)? Mammas.

Vad står på ditt “schema” idag? Inte så mycket kvar. Har jobbat hela dagen och varit på trädgårdsskola, köpt ett bord till vår framsida och nu ska jag dricka te och sticka en stund.

Vad finns till vänster om dig där du sitter/står just nu? En hålslagare.

Om du tittar rakt fram, vad ser du då? Eeeeh... datorn antagligen...

Vilken blogg besökte du senast? Amandas. En av mina favvosar.

Vad vill du helst av allt göra just nu? Sticka.

Om du fick välja en “superkraft”, vilken skulle du välja och varför? Jag skulle vilja kunna ändra tiden, för jag hinner aldrig allt jag vill göra. På det sättet skulle jag ge mig själv några fler timmar per dag.

En låt du gärna lyssnar på om och om igen just nu? Är inne i en musiksvacka.

Härligaste ljudet just nu? Pälsk som snarkar. <3

Något du skulle vilja lära dig? Allt!

Tre saker i din väska: Trädgårdstidning, stickning, busskort.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Precis där jag är, i det Norvigska palatset.

Nattuggla eller morgonpigg? Nattuggla definitivt.

Det första du tänker på när du vaknar? Te!

Vad spenderar du helst pengar på? Garn, numera trädgårdssaker och böcker.

Vem kramade du senast? Älsken.

Vem pussade du senast? Älsken.

Vad är du rädd för? (För egen del.) Ballonger.

Vad gör dig glad? Att ägna mig åt sådant jag tycker om, mina nära och kära och Arkiv X.

“Pryl” du saknar mest just nu? Vattenslang.

Favoritglass? Är ingen glassoman men när jag väl äter glass blir det Tip Top eller glassbåt.

 

Tuesday, May 14, 2013

Mitt löv är på plats!

Snacka om att jag fick en glad överraskning häromdagen när jag gick in på Sofias blogg redoit. Det var ju hon som köpte vårt löv på auktion på Tradera och nu har det minsann kommit på plats:


Det är obeskrivligt coolt att lövet sitter uppe i någons hem! Och lampskärmsgirlangen är ju bara för underbar, den borde nästan ha varit på från början inser man nu.

Så, Sofia, sjukt kul att du vill ha vårt löv i ditt vardagsrum. Det är en ära!

Thursday, May 9, 2013

London

Då var man hemkommen från London och lider just nu av postLondondepression. En stor del av tiden vi var där var det strålande varmt (nästan sommar) med t-shirtväder som följd. Träden hade löv, gräsmattorna var frodiga och syrenerna stod i full blom. Inte konstigt man blev lite deppig när man kom hem och knopparna knappt var synliga...


Vi, jag och älsk, bodde väldigt centralt visade det sig. Mycket mer centralt än jag någonsin har bott i London förut, vilket var en liten lyx. Det gick att gå från Piccadilly. Vi hann med allt från Harrods till att dricka vin på trottoaren i Soho. Fast man tycker ju att engelsmännen borde lärt sig så pass mycket om vin vid det här laget att de kunde servera det i vinglas åtminstone...


Någonting mycket smart var dock denna uppfinning. Ett picknickvinglas med lock! Som en yoghurt ungefär... Bara att köpa i närmaste mataffär och ta med sig till Hyde Park. Genial uppfinning!


Trots att vi misslyckades med de flesta saker man "ska" göra i London (köerna till Madame Tussauds och London Eye m.fl. var löjligt långa och St Pauls var stängt) så lyckades vi göra något annat som man ska i England, nämligen gå på fotboll:


Laget var älsks älsklingar Tottenham. Själv gillar jag ju inte fotboll. Jag brukar sticka under all sport det ska tittas på hemma hos oss, men här fick jag ju inte ta med mig stickningen in. Så jag tyckte de 86 minuter som förflöt innan det hände nånting överhuvudtaget i matchen var hyfsat sega...

Vi lyckades dock även gå på British Museum, eller i varje fall en del av det...


Självklart hämnades jag ju på all fotbollen genom att dra iväg älsk in i garnaffärer med jämna mellanrum. Först besökte jag de två varuhusen John Lewis (Oxford Street) och Liberty (Regent Street) som båda har fina garnavdelningar.


Lite kul att deras Åhléns har finaste Rowan och Debbie Bliss-garner... (inte alls avis). Det jag främst siktade in mig på var alla fantastiska mönsterböcker de hade. Men i slutändan blev det för mycket. Jag hade så svårt att välja att jag inte köpte någon...


Sedan ville jag ju besöka lite riktiga fackhandlar också så först ut var Loop som ligger på 15 Camden Passage, vid tunnelbanestationen Angel. En superfin garnaffär med otroligt fina garner, trevlig och kunnig personal och sist men inte minst: en stol för medföljande älskar.


Först plockade jag på mig massor av saker, men sedan insåg jag att jag skulle ju till en butik till, så då begränsade jag mig till blockningsvajrar (heter det så?) för sjalblockning som jag länge varit ute efter och en härva Hand Maidens Casbah i gul (!). Först tänkte jag att det skulle vara perfekt till ett par Saffran men sen har jag ju, som många andra, fått syn på denna sjal...


Sen, iväg till nästa garnaffär men ajaj där möttes vi av denna syn, trots att jag tittat upp öppettiderna på knitmap.com:


Så, min sammanlagda shopping i London bestod bara av två ting. Lite snopet, men bra för plånboken!

Nu i helgen ska vi ut på landet på Vindö hela tjocka släkten för att fira min farmor som fyller 80 och min pappa som fyller 55 (på samma dag). Det lär bli ganska intensivt men jag hoppas att jag kan stjäla åt mig lite sticktid...

Wednesday, May 1, 2013

Nytt på stickorna

Stort tack för alla era fina kommentarer om min tröja! Jag blir alldeles överväldigad! Men, någon paus på stickorna blir det inte så nu är nya projekt igång.

Först ut är västen Norrsunda Helgonblomma ur boken Maskor och medeltid. Jag tjuvstartade ju den redan för ett tag sedan, men jag tvingade mig snabbt att pausa den för att få färdigt den randiga tröjan. Men nu när den är klar har jag satt fart igen:

Norrsunda Helgonblomma

Jag är riktigt nöjd med resultatet hittills och framförallt med färgerna. Jag valde ju liknande, men murrigare, färger som på den som finns i boken.

Sedan har jag påbörjat en sjal också, nämligen sjalen Beatrice som min HV-lärare Sanna designat. Mönstret kan du hitta här.

Beatrice

Garnet är också Sannas handfärgade merinosilke. Så mjukt och vackert!

För övrigt ska jag och älsk åka till London över helgen. Jag fyllde nämligen 30 häromdagen, så det blir min födelsedagspresent till mig själv. Tips på bra garnaffärer som måste besökas mottages tacksamt!