Sunday, November 24, 2013

En bit på väg

Ja, en bit på väg på Koftans kofta har jag kommit och efter lite test stod det ganska snart klart vilka knappar jag skulle ha...


Det är verkligen fantastiskt vilken passform man får när man stickar på detta viset. Det kan varmt rekommenderas!

Friday, November 22, 2013

Knappskatt

Oj vad roligt att så många vill vara med och tävla! Jag blir så glad att ni vill läsa min blogg så helst skulle jag ge vinstlotter till er alla!


I övrigt kom jag hem till en riktig knappskatt i brevlådan ikväll. Dessa är köpta hos Tusen idéer. Nu ska jag bara försöka bestämma mig för vilka som ska få pryda min kofta.

Jag gillar de färgglatt blommiga skarpt, men jag tror det blir lite mycket tillsammans med det randiga. Kanske ska jag spara dem till en enfärgad kofta och ta de andra blommiga knapparna istället...

Vad tycker ni?

Saturday, November 16, 2013

Nu ska vi fira!

Det är dags för tävling här på bloggen! Nu finns det mycket att fira: bloggen har fyllt tre år (!), den har fått ett nytt utseende (och dessutom en helt ny "Om mig-sida" som ni hittar här) och jag börjar närma mig 200 följare sammanlagt. Hur kul som helst!


Det kommer bli två priser. Det första består av mitt FeminInos-mönster tillsammans med lila och grått Kampes-garn som räcker till ett par vantar.


Den andra vinsten består av handmålat garn från House of Hobbies i vackra färger. 20% silke 40 % merinoull.


För en lott: skriv en kommentar till detta inlägg. Tänk på att uppge din mailadress ifall du inte har en egen blogg.

För två lotter: länka till denna tävling från din egen blogg och använd den översta bilden. 

Uppge i er kommentar vilken vinst ni helst vill ha. Jag kommer först dra en vinnare som får sitt förstahandsalternativ, och sedan en till som får den vinst som är över. Dragning kommer ske lördagen den 7 december.

Så, kom och fira med mig alla underbara bloggläsare!

Sunday, November 10, 2013

Tant Koftas kofta

Först och främst måste man ju bara konstatera att bloggen nu är färdig och har fått sig ett rejält ansiktslyft! Ett abnormt stort tack till världens bästa och duktigaste Maja som är den som gjort hela designen! Du är helt enkelt bäst! Det blev så himla fint och jag är supernöjd och alldeles nyinspirerad att blogga massor nu när bloggen är fin igen. Ni som har hängt med ett tag vet ju att en av Bloggers uppdateringar så att säga vanställde min förra design och ingen har lyckats rätta till den, tills jag nu kände att det var dags att göra om den helt och hållet i stället.

I övrigt måste jag berätta om den fantastiska kurs jag varit på idag, nämligen en kurs i hur man stickar Tant Koftas kofta uppifrån och ner, med ingen mindre än Tant Kofta själv! Kursen var en dag och ägde rum på allas vår favoritbutik Litet nystan.



Men innan vi fick sätta igång med våra framtida koftor så fick vi dels göra en provlapp, och dels göra en mycket intressant färgövning. Varje deltagare hade tagit med sig några olika dockor garn var. I alla möjliga färger och alla möjliga kvaliteter. Först la vi alla i en stor hög...


Sen fick vi i uppdrag att sortera dem i olika högar utefter färg. Det var lättare sagt än gjort och det var intressant att se hur det kunde skilja sig från person till person. För en person var en viss docka självklart lila och för en annan var samma garn självklart blått.


Efter det fick vi i uppdrag att sortera dem utifrån hur ljusa eller mörka färgerna var. Också detta var lite knepigt, men vi fick tipset att kisa, sänka belysningen eller ta ett foto som man sedan gör svartvitt. Då ser man lättare vilka som hänger ihop och vilka som inte gör det.

Det kan vara bra att tänka på när man exempelvis ska sticka en randig tröja, för om man tar ett garn ut den ljusa högen och ett ur den mörka högan så kommer ränderna uppfattas mycket tydligt, medan om man tar två garner ur samma "ljushetshög" så kommer de ta ut varandra mer eller mindre och flyta ihop (även om de är två skilda färger).

Lotta (som är Tant Koftas riktiga namn) hade med sig en provlapp där man ser detta väldigt tydligt. De nedersta färgerna skiljer sig väldigt mycket i ljushet, de i mitten lite mindre. De längst upp är väldigt lika varandra och flyter därför ihop så att man knappt ser att de är randiga. Provlappen är stickad med ett parti slätstickning och ett parti rätstickning och man ser verkligen vilken skillnad det blir om man har den ena som bakgrundsfärg eller den andra.


Efter denna spännande genomgång fick vi sätta igång att sticka på våra egna koftor. Själv hade jag tagit med mig garnet från Fjällbete som jag köpte på Stckstämman i somras. Detta ska få bli min första uppifrån och ner kofta. Färgerna är lite konstiga på bilden, men ni får ett hum om hur det blir i alla fall.

Så, tack Lotta och Karin för en jättebra kurs! Jag har stickat maniskt hela kvällen... Och tack Maja för att jag har så grymt snygg blogg!


Sunday, November 3, 2013

Arbete pågår!




Ifall bloggen ser lite konstigt ut den närmaste tiden, så ska ni inte frukta! Ty den kommer bara få sig ett välbehövligt ansiktslyft.

Tack Fiff! <3