Sunday, January 26, 2014

Hammerdalsvantar



Som jag hintade om i förra inlägget så är ju Hammerdalsvantarna äntligen klara! Jag har "bara" stickat på dem ett halvår (dock i sällskap av en hel del andra projekt...)!


Mönstret finns här, men som jag redan sagt så är jag väldigt missnöjd med mönstret. Jag ska inte gå in på detaljerna igen, de finns att läsa annorstädes här på bloggen, men jag tycker att det är synd att man publicerar så pass dåliga mönster på en sådan sida som Textil hemslöjd.

Garnet däremot är underbart! Det heter Pirtin Kehräämö Kampalanka och kommer från Finnwool. Stickorna ska egentligen vara 1,5, men eftersom jag stickar så pass hårt fick jag gå upp till 1,75 för att kunna få dem på mig.


Den uppmärksamme ser ju också att jag inte hann innan nyår, utan att det blev 2013 på den ena vanten och 2014 på den andra. Så kan det gå!


Själv tillhör jag ju tumkilsivrarna men på dessa valde jag att sticka raka tummar som på originalmönstret. Efter allt strul med mönstret orkade jag helt enkelt inte tänka ut en tumkil också och den som var med på mönstret som alternativ fungerade inte alls!

Men, det känns skönt att de äntligen är klara. Det har känts länge som att jag bara påbörjar projekt och aldrig avslutar något. Därför har jag startförbud ett tag till. Måste få färdigt några fler saker först...

Monday, January 20, 2014

En helg med mig

Livet är ju som sagt lite sisådär just nu. Eftersom det är mycket att tänka på och mycket att bearbeta så bestämde jag mig för att ta några dagars ledigt och åka ut på Vindö för att kunna höra mina egna tankar lite bättre.


Jag har bara umgåtts med mig själv och med Lilleman såklart! Tagit långa promenader och suttit och myst framför brasan...


Och så har jag stickat förstås! Hur mycket som helst! Och, tro det eller ej, men Hammerdalsvantarna är faktiskt färdiga. Nu ska jag bara blocka dem så ska ni få se mer av dem sen.

Friday, January 10, 2014

Ett stygn i taget

Livet är på många sätt lite upp och ner just nu. Inte mycket händer på någon front alls.


Men en försenad julklapp kan man alltid brodera lite på. Ett stygn i taget så blir man nog lite hel igen så småningom...