Tuesday, May 27, 2014

Färdiga kedjesockor

Här har sticklusten och -farten kommit igång riktigt ordentligt igen. Känns skönt efter att ha haft en mindre svacka hela vintern. Kedjesockorna är nu i alla fall färdiga...


Mönster: Kedjesockor designade av Ulrika Korkala
Garn: Araucania Ranco Solid (som tyvärr inte tillverkas längre)
Stickor: 2,5

Jag tyckte verkligen om både mönstret och resultatet och (dessvärre) också garnet.


Dessa sockor är även väldigt fina på baksidan av benen. Dels har de en rand av resår med lyfta maskor som är dekorativ och gör passformen väldigt bra. Sedan har de en av lyfta maskor förstärkt häl, vilket är både praktiskt och snyggt. En sådan gör man genom att sticka varannan maska och lyfta varannan maska på de räta varven.


Tur kan man tycka att det blev så kallt igen för nu känns det ju nästan relevant att dra på sig ett par sockor igen...

De kanske får hänga med till Dala-Floda dit jag ska och tvåändssticka hela helgen. Yey! Mer om det när jag kommer hem. Ni får ha det gott så länge!

Wednesday, May 21, 2014

Beatrice tamejfan!

Jag vet att jag tjatar, men Beatrice är ju klar... Och när man varit såååå nära att repa upp något flertalet gånger så är det väldigt skönt att istället se det färdigt.


Jag påbörjade alltså denna sjal för ett år sedan till en kollega. Livet var lite taskigt mot henne just då, så jag tyckte hon behövde något som muntrade upp.


Sedan började problemen...



Jag har nog stickat lika många varv bakåt som framåt. Jag vet inte vad svårigheterna bestod i riktigt, men jag kom liksom aldrig in i mönstret. Eller i varje fall inte förrän varv 135 eller liknande...


Nu är jag glad att jag gjorde klart den. Och Jessika blev glad och överraskad som fick den, även om det blev ett år senare än beräknat...

Saturday, May 17, 2014

Kedjesockor

Lite sent har jag bestämt mig för att hoppa på Dödergöks sockutmaning. Jag var för trög för att hinna anmäla mig på bloggen men jag kör lite vid sidan här och på Instagram. I första hand har jag fyra olika projekt som ska ingå i min utmaning, men jag kommer bara på fler och fler bubblare...


Först ut är i alla fall dessa Kedjesockor, designade av Ulrika som driver Stickamera. Jag har tänkt att jag ska göra dessa i flera år och även haft garnet i flera år, men inte kommit mig för. Men nu fanns det inga ursäkter längre!


Garnet är Araucania Ranco Solid, ett garn som jag tycker väldigt mycket om, men som tyvärr inte tycks säljas längre. Just nu är det ju hockey-vm, vilket är min kära sambos favorittid på året. Då går det fort framåt med sockorna i alla fall...

I övrigt är faktiskt Beatrice klar (jag vet, jag trodde aldrig jag skulle säga det). Hon ska bara fotas så ska jag blogga henne inom kort.

Sunday, May 11, 2014

Den broderade lampan...

Någon som minns den gigantiska broderbara lampskärmen jag köpte för något år sedan? (Ifall ni inte minns kan ni se den här). Det har inte blivit av att jag sytt den än eftersom tiden inte räcker till och den går ju inte direkt att ha med sig till broderikaféet!


Men nu bestämde jag mig för att ta tag i projektet! Fram med inspirationsboken och sedan var det "bara" att sätta igång.

Men, jag upptäckte snart att det inte var helt lätt att brodera denna tingest...


Inte världens mest ergonomiska arbetsställning kanske. Men skam den som ger sig! Efter att ha repat upp och sytt om ett antal gånger har jag nu kommit så här långt:


Svartstick ska det bli! Förutom detta har jag tänkt mig någon typ av bård i ovankant och längst ned. Det är ju väldigt stora stygn så det går betydligt fortare än jag först trodde. Men, som sagt, den är ju inte särskilt flyttbar så den blir bara broderad på hemma. Fortsättning följer...

Sunday, May 4, 2014

Mitt första egenspunna garn!

Ja, mitt första egenspunna garn är nu helt färdigt! Jag är sjuuukt stolt faktiskt. Det är spunnet på slända. Ullsammansättningen är något oklar men troligen är det Leicester uppblandad med något annat.


Sammanlagt är det ca 180 gram, och det blev uppdelat på två härvor eftersom det blev alldeles för tungt att göra det till en härva.


Man ser verkligen skillnad på den första och andra härvan med avseende på tjocklek och jämnhet. Kul att se att man utvecklas framåt. Den första härvan är vad man skulle kunna kalla 'varierande'...

Jag har minsann vissa planer för dessa härvor. Vi får se om jag lyckas innan jag visar upp det här.

Thursday, May 1, 2014

Lagad vårjacka

Min vårjacka hade den dåliga smaken att spricka i tyget i slutet av förra sommaren. När jag sydde ihop den blev det en riktigt ful söm. Då kom jag på att jag kunde dölja den under ett broderi. Sagt och gjort:


Det blev ett broderi med både lite märklig placering och lite märklig komposition, men tyvärr får man ju inte välja var ens jacka går sönder.


Men jag är nöjd i alla fall med att ha fått en hel och piffig jacka!

Och i morgon ska jag och farmor planera för nya broderibravader, men mer om det får ni se sen...