Monday, July 28, 2014

Färdig och fotad Haruni

Harunin är nu färdigblockad och dessutom fotad (ville fota den mot en betongvägg, men det var förvånansvärt svårt att hitta en bra sådan här i betongförorten). Så här blidde den i alla fall:


Mönster: Haruni designad av Emily Ross
Garn: Malabrigo Sock
Stickor: 3,5


Jag är sent ute med min Haruni, många av er har stickat den för flera år sedan. Men jag bara älskar mönstret! Det är så välgjort och enkelt och ändå blir det en sådan fin sjal.

Jag valde att sticka två extra rapporter på sjalens själva kropp/tallrik/ vadfasikenmannuvillkalladet eftersom jag gillar riktigt stora sjalar och tycker att många av de mönster man stöter på är för små. Det blir inte mer än sjaletter, och det har jag ingen användning av.

Nu är jag lite sugen på att sticka en till i lite mindre spräckligt garn, så att mönstret framträder lite tydligare. Men jag är nöjd med denna, perfekta murriga färger för mig. Så jag kommer faktiskt behålla den själv även om jag inte är den som bär spetssjal varje dag.

Det här garnet köpte jag faktiskt när jag och pappa var i Florida 2011, så det känns ju extra bra att ha knaprat lite på sin stash! Redan då bestämde jag mig för att det skulle bli just en Haruni, så inte vet jag varför det dröjde ända till nu innan det blev av!


Och en liten närbild på sjalens spets, som jag tycker är det finaste på hela sjalen:


Älsk ställde upp som fotograf OCH provmodell. Kanske han skulle klä i en Haruni också?!

Idag hade jag även tänkt köpa knappar till Rasmus Owlets (själva ögonen alltså), men vissa omständigheter gjorde att det inte blev så.

Först skulle jag flexa ut från jobbet lite tidigare, det blev i praktiken sju minuter. Sedan skulle jag handla lite mat först på vägen. Jag plockar på mig maten i affären och när jag ska betala inser jag att jag glömt plånboken på jobbet. Tillbaka till jobbet och inser då att jag även glömt passerkortet vid skrivbordet.

Efter en kvarts bankande blev jag insläppt och kunde till slut hämta min påse på Coop. Men då var redan den frysta spenaten i princip rinnande så då fanns inte utrymme för knappjakt. Bättre lycka i morgon, eller vad säger ni?





Tuesday, July 22, 2014

Vad blev då resultatet?

Ja, vad blev egentligen resultatet av en veckas stickande på Vindö? Ganska mycket faktiskt. Dels har jag stickat färdigt min Haruni och igår la jag den på blockning:


Fler och bättre bilder kommer sen när den torkat...

Sedan började jag på en ny sjal också, närmare bestämt en Sommarsorbet designad av Playsweetmusic. Det rosaaktiga garnet är restgarn från Beatrice-sjalen och det blågröna är av samma sort, med andra ord merinosilke från Sannstick.

Enligt mönstret ska varannan rand vara avig, men jag är inte så värst förtjust i det så jag testade att sticka slätstickning istället. Jag tycker det blev ganska bra, så det får nog fortsätta vara så. Oroar mig lite för storleken. Den blir inte alls lika stor som alla andras blir, men det beror väl på min berömda ovana att sticka hårt. Kanske får lägga ill några ränder...

Helt lätt att fota var det inte heller, med en liten herre som var väldigt intresserad av garnnystanen. Jaja, det får väl bli bättre, hundfria, bilder en annan gång!

Sedan har jag börjat på ytterligare ett projekt, närmare bestämt tröjan Chuck. Har inte kommit så långt, men en liten uppfattning får ni i alla fall. Tycker den blir jättefin!

Garnet är Cascade 220 Heathers. Det är ett garn som verkligen lämpar sig väl till flätstickning. Jag hoppas storleken blir rätt. Nu gjorde jag för en gångs skull en provlapp först. Den stämde precis på ena ledden och inte alls på andra. Så klok blev man av det!

Sedan höll jag på att glömma att jag stickat klart Rasmus Owlet också (fast det var innan Vindö). Den ligger nu och marineras i väntan på att jag hittar de perfekta knapparna att ha som ögon. Jag repade ju upp den en gång eftersom den tycktes bli för liten, men nu tror jag att den är alldeles för stor istället, så den kan nog gott marineras ett tag till.


Färgen på den här tröjan är verkligen helt omöjlig att fånga på kort, men detta är någorlunda likt i alla fall. Den är dock lite mörkare i verkligheten. Garnet är från Wålstedts och inhandlades på min tripp till Dala Floda i våras.

Jag har nu börjat jobba igen. Känns lite trist, speciellt med tanke på att resten av familjen fortfarande har semester. Men nästa vecka börjar även N jobba, då kommer det kännas bättre *skadeglädje*.




Friday, July 18, 2014

#semesterstickning


(Bloggar från mobilen och misstänker att den här bilden blir för stor, men i så fall ändrar jag den när jag kommer hem. Puss och kram!)

Är det förresten någon som vet hur man ändrar storlek på bilderna när man bloggar från mobilen/paddan?

Sunday, July 13, 2014

Semester...

Semester vare här! Inte mycket att visa upp i bloggen just nu. Mycket som är nääästan färdigt men inte riktigt, och sedan har det varit mycket annat också. Jag har t.ex. åkt till Helsingfors med farmor för att se en utställning om Tove Jansson (vilken kan rekommenderas):


Sedan har jag varit här :


Med den här:


Och med mamma har jag varit och sett den här:


Och sedan har jag även plockat blåbär med den här:


Och nu ska vi ut på den årliga Vindö-veckan. Med mig har jag det här:


Tror ni det räcker i projektväg? Hur som helst bådar det gott för framtida blogginlägg. Vi ses om en vecka!

Monday, July 7, 2014

Bär med mjölk och vårkänslor

Jag har semester och ägnar den (bland annat) åt att spinna. Jag är färdig med Berries with milk t.ex:


Det är, som sagt, 100% cheviot köpt i Manduzanas Etsy-shop och handfärgat av henne. Det var svårt att spinna men jag är ändå nöjd att resultatet blev både tunnare och jämnare än mitt första spinnförsök. Fast lite ångrar jag att jag inte lämnade det entrådigt...


Sen har jag dessutom gått med i Manduzanas fiberklubb (via samma länk som ovan). Då får man under juni, juli och augusti hem ett paket med ull. Jätteroligt att få en total överraskning i brevlådan! Anmälningstiden har nu gått ut men om vi flörtar lite kanske Amanda drar till med en till fiberklubb i höst?!


Ullen är värsta lyxblandningen av Polwarth, Tussah silk och Baby camel. Självklart var jag tvungen att prova på direkten!


Supermjukt och fint är det och det är verkligen spännande att se hur olika olika fibrer beter sig när man spinner det. Just nu övar jag på att spinna tunt! Amanda har handmålat ullen och kallar den Vårkänslor. Passande namn eller hur ?!