Tuesday, February 24, 2015

Kurshelg på HV

I helgen har det varit kurshelg på HV, så jag tänkte blogga om de alster som uppstått där. Och nu vet jag att det blivit världens röra i min rapportering från stickkursen, men jag ska försöka "blogga igen" de tidigare tillfällena senare. Det är fantastiskt vad dygnets timmar inte räcker till!


Under detta tillfälle har vi hur som helst framförallt koncentrerat oss på kanter av olika slag, först halskanter. De två översta är mosstickade kanter där man antingen stickat halsdelen för sig, eller framkantsdelen. Den längst till vänster är resår och har stickats i ett stycke med ökningar i hörnet. Lite svårt att få till dem riktigt snyggt. Den främsta är istället stickad med minskningar i hörnet, vilket var betydligt lättare att få till.


Sedan gick vi över till kanter i största allmänhet. Högst upp i bild en virkad kant man kan göra om man ska sy i en dragkedja och vill dölja sömmen lite. Den röda består av en i-cordkant som stickas samtidigt som lappen i övrigt, alltså inte i efterhand vilket är vanligare. Den tredje är rätstickad kant med kedja som bildas av att man lyfter sista maskan med garnet framför och sedan stickar den första maskan på nästa varv vriden rät.


Sist ut är en kant för v-ringning, en version (den rosa) där man stickar både resår och knapphål på längden och i ett stycke som man sedan får sy ihop. Inte min favorit, men det är alltid bra att prova. Sist men inte minst repeterade vi knapphål gjorda på ett varv, vilket vi fick lära oss redan på grundkursen.

För övrigt har jag semester nästa vecka och åker till Sälen för underbar skidåkning. Och på lördag får ni heja på mig för då kör jag tjejvasan!

Thursday, February 12, 2015

Solskensgarnet

Jag har verkligen blivit "bitten by the spinning bug". Det är så roligt att spinna nu när man känner att man börjar få lite mer kontroll över resultatet. Jag fortsätter att arbeta mig igenom all fin ull från Manduzana. Så tillåt mig presentera Solskensgarnet:


Ullen består av 70% merino och 30% bambu. Hur fint som helst!


Färgen heter "Autumn yellow" men jag kallar det för "Solkensgarnet" eftersom det lyste upp det grå vädret så bra. Risk föreligger dock att det blir ytterligare en härva som känns för fin att sticka med...