Sunday, July 26, 2015

En vecka på Sätergläntan

Jag är precis hemkommen från Sätergläntan, där jag och Malena varit på kurs i en vecka tillsammans med kompisar.

Jag gick kursen i påsömsbroderi med Anna-Karin Jobs Arnberg, som ju är typ världens bästa lärare. Här nedan ser ni hennes gesällprov i broderi. Inte illa va?!


Ända sedan jag var i Dala Floda för ca ett år sedan (det inlägget kan ni läsa här) och prövade på påsöm för första gången så blev jag fast. Det är så underbart vackert och kul att brodera.


Vi kursdeltagare fick börja göra varsin likadan provlapp för att prova på olika typer av stygn osv. Så här blev min lapp:


Sedan fick vi starta upp valfria egna projekt. Jag började med att brodera en egendesignad tvåändsstickad halvvante som jag färdigställt under semestern.


Jag är riktigt nöjd med resultatet, så nu ska jag "skynda mig" att sticka och brodera en vante till.

Jag passade även på att köpa mig en klassisk dräktjacka med tvåändsstickade ärmar. Jag tycker de är så fina!


Sedan påbörjade jag även en liten barnhätta. Nedan är alla mina broderier från kursen:


Malena var ju också med, och gick en allmän slöjdkurs för barn där de fick prova på att tova, tälja och arbeta med ståltråd. På torsdagkvällen hade barnen vernissage.


Nedan ser ni hennes samlade verk. En vandringsstav, en avbild av vår hund, två stycken jättefina luffarslöjd-skålar och en tovad fågel.


Både jag och Malena hade jättekul på våra respektive kurser och jag kan varmt rekommendera de som vill att gå dem!

Däremot levde kanske inte Sätergläntan riktigt upp till sitt goda rykte beträffande maten och så. Den vegetariska maten var ingen höjdare. Men vad gör det när man bara har broderi på hjärnan?!

Sunday, July 19, 2015

Kurser

Hoppas alla ni kära bloggläsare har en trevlig semester! Själv åker jag mot Sätergläntan och kurs i påsömsbroderi idag (rapport därifrån kommer om en vecka).

Jag tänkte bara påminna om att anmälan till min kurs i spetsstickning uppe i fjällgården Gräftåvallen i Bydalsfjällen i Jämtland måste ske i juli, och det finns fortfarande platser kvar.


Kombinera spetsstickning med fjällvandring eller varför inte rida islandshästar på fjället. Just den veckan är nämligen Aspås turridning där med sina hästar. Jag kommer ta mig en halvdagstur torsdagen innan kursstart!

Mer information och anmälan finns här!


Sedan kommer jag även hålla två kurser på temat "kolambroderi" i höst. Allt är klart inför den första som äger rum på Stockholms läns musuem den 29-30 augusti. All information och anmälan om den finns här!

En likadan kolam-kurs kommer sedan ske i Landskrona i början av oktober, men mer info om den kommer inom kort!

Sunday, July 12, 2015

Gary och Gunilla

Stora nyheter, vi väntar smått i vår flock! Närmare bestämt två stycken angorakaniner. Jag är som ett barn på julafton! Jag var hos uppfödaren för några veckor sedan och valde ut dem och idag var vi och hälsade på dem igen.


Detta är Gary, en svart angorapojke, och på bilden nedan hans syster Gunilla.


Hon är rysstecknad, och kommer alltså få svart näsa, öron, svans och fötter. Så sött!

Jag drömmer ju om att flytta någonstans där jag kan ha både får och alpackor, så detta är alltså starten på det projektet. För kaniner får man plats med även på en radhustomt! Nu ska vi bara stå ut att vänta i några veckor till innan de små flyttar hem till oss... Sedan ska jag spinna angoragarn!