Sunday, June 26, 2016

Omlottröja till Kim

Jag har sytt en liten omlottröja till Kim. Jag påbörjade denna redan innan han föddes men har inte hunnit sy klart den förrän nu.


Mönsret är Minikrea nr. 10404. Egentligen ska det vara snörning i sidorna men jag tyckte det var mer praktiskt med tryckknappar. Tyget har jag köpt som en begagnad stuv på Facebook.


Det var tur att jag blev klar med tröjan nu, för den passar precis. Någon månad till så hade den varit för liten!

Friday, June 24, 2016

Tuesday, June 14, 2016

Färdig Betulasjal

Sakta men säkert börjar rutinerna sätta sig här hemma och jag har lyckats hitta små luckor i vardagen där jag kan klämma in lite sticktid. En sådan stund är i sängen med en kopp te medan Kim sover/håller på att somna. Man offrar ju någon timmes dyrbar sömn, men det får det vara värt!

Detta har resulterat i att jag faktiskt är färdig med min enorma Betulasjal!


Mönster: Betula (Ravelry-länk)
Design: Clara Linnea
Garn: Solkustens 1-trådiga Gotlandsgarn
Stickor: 3,5

Jag valde att sticka den i Solkustens eget 1-trådiga Gotlandsgarn. Jag gillar ju när det är lite rivigt, och denna sjal är för en gångs skull tänkt till mig själv (jag ger bort många av de sjalar jag stickar annars, speciellt de lite skirare). Jag älskar att vara varm om halsen på vintern. Ordentligt varm, och det planerar jag att bli med denna sjal.

Den var också ett väldigt bra projekt när hjärnan var/är allmänt gravid- och amningsmosig. Ett enkelt mönster som man snabbt lär sig utantill och som det går bra att sticka litegrann på när man har tid. Även om det går en tid mellan gångerna...


Nu ska jag stoppa den stackars sjalen i en låda fram till vintern för den är en aning för varm att ha på sig nu...

Framöver har jag ett antal projekt på gång. Dels ett hemligt stickprojekt till ett födelsedagsbarn och dels en del nya kläder till Kim som ska sys. Han växer ju så fort att flera av de saker jag sytt till honom redan är för små. Jag är bland annat nästan färdig med en liten tröja och fler pyjamasar behöver han. Men det får bli ett annat inlägg!