Wednesday, October 19, 2016

Small Flowers Mitts

Eftersom jag gav bort mina halvvantar till en rumänsk tiggare förra hösten så har jag verkligen varit i behov av att sticka mig ett par nya...


Valet föll på Pinneguris Small Flowers Mitts. Mycket eftersom jag hade det garnet hemma redan, Jamieson & Smith 2ply Jumper Weight, alltså. Jag hade rester över från när jag stickade min Richard the Roundhead plus lite turkost garn som räckte till hela vanten.

Jag gjorde om dem lite i tummen (gjorde den där klassikern att inte skriva ner ändringarna på första vanten och tro att man kommer ihåg det till andra vanten...). Jag tycks nämligen tycka om tightare tummar än resten av världen...


Men, nu är det att dra igång flyttpackningen som gäller så det får väl bli att blogga om det härnäst! Längtar efter flytten men det är onekligen lite arbetsamt att flytta med en liten bebis... Vill bara vara på plats på nya stället nu så att det roliga kan börja!

Friday, October 14, 2016

Baggydress till Kim

Vad kul att det var så många som fortfarande tittar in här och uppskattar bloggen. Självklart är det så att man bloggar mycket för sin egen skull, men jag har verkligen uppskattat er läsare genom åren! Så, det blir allt att ge den en ny chans!


Jag har sytt en hel del till Kim under den tid det varit tyst här. Idag orkar jag inte riktigt leta reda på bilder och sammanställa allt (kanske vid något senare tillfälle) så jag börjar med att visa upp det senaste projektet, en baggydress.



Mönstret är från Hallonsmula design och tyget från Paapii design (i vanlig ordning köper jag mest stuvar begagnat). Det är första gången jag syr efter det här mönstret och är i huvudsak jättenöjd. Halsringningen blev lite stor bara, det ska jag korrigera till nästa försök.

Jag tycker jag fick till placeringen på igelkotten (eller vad det nu är för en filur) där bak riktigt bra! Fast det var inte riktigt medvetet, det såg jag när jag satte på den för första gången. Kim verkar ha godkänt den i alla fall, det är huvudsaken!


För övrigt är Kim över ett halvår nu och ägnar sig idogt åt kryp- och sittövningar. Friden är definitivt över, hundmatskålen är en klar favorit. Nu ska jag färdigställa en liten body jag sytt (har bara de tråkiga tryckknapparna kvar), så den får ni se i ett inlägg längre fram!


Thursday, October 6, 2016

Att återuppta eller ej?

Nu var det väldigt länge sen det hände nåt här... Det beror naturligtvis mycket på Kim, men också annat har tagit min tid såsom sommar, fotrehab och visning eftersom vi ska sälja vårt hus och flytta (Yey!). Jag har funderat en del på bloggen och huruvida jag alls kommer ha tid framöver. Ska jag lägga ner bloggen eller blåsa liv i den? Har jag några läsare kvar? Men, jag saknar verkligen både att blogga och att läsa era bloggar så jag har bestämt mig för att ge det ett försök till!

Därför inleds nu detta försök med ett rykande färskt litet höstset till Kim:


Dels är det en Prickig kofta i storlek 6 månader. Den är dock ganska stor, så höstsetet blir nog lagomt till våren nån gång. Typiskt...


Den är från boken Babystickning på stickor 3 av Lena Holme Samsöe (hur fasiken gör man norska/danska ö:n?). Från samma häfte kommer också den matchande mössan och vantarna, också de ganska stora för Kim nu.


Garnet jag har använt är Yaku 4/16 och jag har varit riktigt nöjd medan jag stickade. Får se om det håller måttet efter en stunds användning också.


Sådär! Det känns jätteroligt att ha bloggat igen! Hoppas nu någon av er trogna läsare finns kvar. Lämna gärna en liten rad i fall ni läser så jag vet om det är någon idé att fortsätta...

Vi ska som sagt flytta. Vi har köpt en stor fin lägenhet i Haninge. Det känns jätteskönt att lämna det område vi bor i nu eftersom det bara går utför och jag får flytta hem igen. Men, jag ska försöka hinna blogga trots att flytten närmar sig!