Tuesday, May 3, 2011

Nya stickböcker

Jag har samlat på mig en ny liten skörd av stickböcker jag tänkte visa upp (är det inte garn man "råkar" köpa så är det böcker som berättar vad man kan göra med garn...).

Först ut är boken Anticraft: Knitting Beading and Stitching for the Slightly Sinister av Renee Rigdon och Zabet Stewart. Jag fick den av bäst-kollegan Erik i födelsedagspresent (stort tack!) och den innehåller mycket roligt, inte bara stickning utan även sömnad och smyckestillverkning.

Ett par mönster som jag är sugen på är Skylla, som egentligen är ett menskoppsfodral, men i brist på menskopp tänkte jag ha den till mobilen. Sen är jag även sugen på dessa ormstrumpor. Vill ha!
Nästa bok är i lite samma stil som ovanstående och heter Domiknitrix: Whip Your Knitting Into Shape och är skriven av Jennifer Stafford.

Förutom en riktigt bra och grundläggande "så-här-gör-du-när-du-stickar-del" (vilket jag alltid uppskattar i böcker eftersom det kan inspirera nybörjare att komma igång lättare) så finns även här många roliga mönster på lite annorlunda stickningar. Jag gillar till exempel L´il Red Riding Hoodie. Eller varför inte sticka sig en mössa med inbyggd tuppkam? Eller kanske man är mer sugen på en mössa med djävulshorn? Kanske inte nåt man har varje dag men man kan ju piffa upp sig till Halloween!Den tredje och sista boken ut är Punk Knits av Share Ross. Tips om denna fick jag hos Mary-Ann för några månader sedan och nu har den hamnat även i min bokhylla.

I denna bok finns det inte lika många mönster som jag skulle vilja sticka till mig själv, kanske för att jag inte är så överdrivet punkig av mig i den bemärkelsen att allt måste vara trasigt och ganska fult. Anarkistkudden är ju dock riktigt fräsig må jag säga!

Sammantaget tre lite udda stickböcker som tillför inspiration!12 comments:

Manduzana stickar said...

Åh, ormstrumporna var riktigt snygga, och rödluve-capen också!

Rosenvante said...

Det var verkligen ovanliga grejer. Strumporna och mössan med tuppkam föll jag för direkt.

4U2! said...

Det är synd att det finns så lite på svenska för jag som har svårt för olika moment, förkortningar m.m klarar inte engelsk beskrivning.
Ha en fin dag! :)

Fiff said...

Det är ju supercoolt att det finns handarbetsböcker med lite "edge", om du förstår vad jag menar :-) För vem är det som säger att stickning ska vara gulligt?! :-) Hurra för udda grejer!

Madeleine said...

Vilka underbara böcker! :) Speciellt den första gillar jag skarpt!

4U2! said...

Det är fritt att se vad man nu ser (ha,ha,ha) och fritt att säga/skriva vad man ser ... än så länge! ;)

Misemor said...

Så morsomt med litt annerledes strikkebøker! =)
Hadde vært artig å bladd litt i dem.
Ha en finfin dag, klem Misemor

Linda said...

Jag instämmer i det som Fiff skriver här ovan - det är roligt att det finns udda saker att sticka. Mössan med tuppkam var ju bara för underbar! Vill ha!!

Ulla-Bella said...

Så spennende bøker:) Den siste ble jeg nyskjerrig på:)

aliel said...

Härliga böcker du hittat. Jag funkar ungefär lika med mönsterböcker som med kokböcker, bläddrar gärna och låter mig inspireras, även om jag sen inte gärna följer mönster... bläddersugen blir jag :-)

disa said...

Vad härligt med nya inspirerande böcker!! =)

Pysselfarmor said...

Jag vill gärna se dig i tuppkam ;-)
Jo jag kommer i morgon till brodericaféet....kan du/orkar du bära med dig dessa böcker så jag får glo i dem?? Eller ta någon av dem om de är tjocka och tunga...nyfiken förstår du ju....
Var på stickcafé på Nordiska ikväll.