Sunday, July 22, 2012

Pimp my Foppa-toffel!

Alltså, de är ju sååå fula. Foppa-tofflor alltså. Jag vägrade länge att skaffa ett par, men till slut köpte jag ett par för 49 kr på nåt billighetshak. Och jag var ju tvungen att erkänna att de var både sköna och praktiska. Men, så fula.

När jag för ett tag sedan surfade runt på Mmatildas virkstad hittade jag dock boten mot denna extrema fulhet. Virka blommor och sätt på! Sagt och gjort. Så här blev resultatet:Visst blev de mycket finare? Och så enkelt att göra, passar perfekt som mindre projekt när inspirationen inte är på topp, vilket den inte är för mig just nu. Klart roligare blir Foppa-tofflorna att ha på sig i alla fall...Till mina stora blommor utgick jag från detta mönster. Det skadar ju inte att de är väldigt enkla och roliga att göra också när man, som jag, inte är någon storvirkare. Jag velade länge fram och tillbaka om jag skulle ha någon knapp i mitten eller inte, men det blidde så till slut. Ju piffigare ju bättre!Självklart måste Malena få sina foppisar pimpade också, så till henne gjorde jag en mindre variant av samma blomma och gjorde dem bara i ett lager.

Jag är verkligen supernöjd med resultatet. Så, tack Mmatilda för inspirationen!

19 comments:

Saras pyssel said...

Väldigt söta blev de nu! :-)

Susanne said...

Jättefina blev dem, kanske jag också skulle piffa upp mina. Men jag har valt att köpa blommiga. Men nästa gång blir det nog enfärgade som jag kan virka dessa blommor att sätta på. jag tycker dessutom att knappen i mitten gjorde blommorna extra fina.

Emilia said...

Fin pimpning!

Manduzana stickar said...

Det blev en klar förbättring, haha ;)

Mona said...

Så fine de ble! Jeg har et par stygge grå som kunne behøve litt pimping kanskje :)

Evas Pyssel said...

Här har du en till som vägrat foppatofflor. men till slut får man väl ge sig. Dit har jag inte kommit än. Finare i alla fall med virkade blommor.
Kram Eva

Eva Hudin said...

Jag vägrar också, men man ska väl inte gå omkring och vara så kategorisk - det är nog inte nyttigt :-)

Nettan said...

Helt klart de snyggaste foppatofflor jag sett, klart det skulle till lite virkat för att de skulle bli snygga :D ♥

nattugglan said...

jag köpte mej ett par nu i vårast..o visst är det fula.. haha Men mycket snyggare med blomma.. nu får jag ta o virka en sån;O)

Mmatilda said...

De blev ju lite roligare, foppatofflorna! Inte tycker jag heller att de är särskilt snygga i sig, och det är förstås inte som snyggskor man har dem... Kul i alla fall att du blev lite inspirerad av mina gamla blommiga tofflor. Jag ville att det skulle synas vilket par som var mina när de stod bland andra likadana... Det finns ju färdiga dekorationer att köpa till dem, symboler och märken av olika slag, men sånt är naturligtvis inget för en handarbetare! Så det blev ett par virkade blommor då.

Ozas Pysselverkstad said...

Snyggt! Kanske funkar på mina illrosa också. Tack för tipset! Njut av sommaren!

Madeleine said...

Härligt! Risken är att jag hade förvandlat dem till en blomsteräng ;)

Iréne JB said...

Är precis som du väldigt anti foppisar. Barnen har motvilligt fått var sitt par att ha som tofflor i skolan. Funderar på att skaffa ett par till mej också inför fjällvandringen, de väger ju inget och tål vatten. Med virkade blommor på blir de ju faktiskt acceptabla :)

Allt och lite till said...

Kom in på din blogg första gången idag och genast möts man av ett super fint tips på hur man kan snygga till sina tofflor.
Återkommer!

Catarina

Sanna said...

Himmel va sött! Kanske skulle pimpa mina foppa också..tycker dom är hemskt fula som det är nu så.. ;) hihi..

SV: Nej senaste dagarna har varit riktigt mysig.. =) <3

Kraaaaam
Sanna

Ozas Pysselverkstad said...

Hej Hedvig!

När man blir med hus händer konstiga saker. Vem vet nästa sommar kanske du kokar egen sylt :)

skapa och inreda said...

Tänk vad en liten vikad blomma kan göra :)
Jättefint blev det.

yvonne said...

Men vilken rolig idé, måste testas

metamorphosis said...

Snyggaste pimpen! Klår ju min plastnyckelpiga med hästlängder helt klart!