Thursday, January 17, 2013

Ingen pälsänger kommer här fram...

Jag har äntligen vidtagit åtgärder mot eventuella framtida pälsängersattacker. Jag har tänkt på det länge när man läser om folk vars garnstash blir förstörd. Så nu har jag köpt upp mig på ett lager träbitar av röd ceder. Lukten ska tydligen skrämma bort all möjlig ohyra. Hoppas nu bara att det inte är någon skröna. Jag köpte dem via Ullcentrum, och det råkade visst slinka ner ett par garnnystan också...


Två härvor entrådig ull som jag tror det ska få bli en Ingrid av, samt en härva av Ullcentrums egna z-tvinnade garn. Jag visste inte att de hade börjat saluföra sådant så det ska bli spännande att prova i något framtida tvåändsstickningsprojekt.


För övrigt stickar jag vidare på min randiga tröja, även om jag ibland stöter på vissa svårigheter av ovanstående art. Trots dessa komplikationer är jag snart klar med bakstycket i alla fall och ångrar nu djupt att jag inte sket i vad mönstret säger och stickade på rundsticka istället.

10 comments:

Cecilia said...

Jag har cederkulor och så ganska mycket av garnet instoppat i vakuumpåsar. Trist med mal fast jag har aldrig haft några här.
Din kofta kommer bli fantastisk, tror jag!

Eva said...

Hoppas det hjälper!
Jag har hört tips om tjärdoft också.
Vackra garner!
Och den där tröjan måste ju bli urmysig! Helt klart redan godkänd i alla fall:) Taxar kan ordna för sig!
PUSS till han!

Evas Pyssel said...

Åhh så söt han är. Jag har Ajax så där inbalad också d.v.s.när husse inte är hemma. Då blir jag nummer ETT. Du stickar så fina och svåra (tycker jag) saker , men jag är väldigt imponerad. Tänk om jag hade sådant tålamod.
Ha det gott !! Kram Eva

Pixi said...

Jag köpte det för tre fyr år sedan med rödcederolja som man häller en droppe på träbitarna..har haft problem med mal ändå fast jag även har lavendel här , men tror de kommit från min fågelmat som jag har till innefåglarna.. men nu verkar det som jag fått bukt med dem..peppar peppar..ska hålla tummen för att ni inte får det!=) kram

Siv said...

Tack för tipset, var det går att köpa cederträ! Lägger mina garner i Zippåsar(fryspåsar som jag pressar luften ur. I varje påse lägger jag några lagerblad, som jag hört ska hålla ohyra borta. Bladen måste dock bytas efter några månader....
Snygg kofta och gosig tax!
Trevlig helg

Manduzana stickar said...

Haha, klart det råkade följa med lite garnnystan också!
Jag har ju haft pälsängrar två gånger i lägenheten men jag tror faktiskt att rödcederträ funkar, för nu har vi inte sett dom på 1½ år.

Fiff said...

Heja Harpan ♥
Cederträ ska ju vara väldigt bra har man hört. Jag har själv tänkt skaffa nåt cederträs-aktigt "doftblock" för att eliminera lite lukt från våra hårbollar.... hatar doftspray o annat konstgjort

LadyNight said...

Åh, det var nytt för mig. Himla bra när man kan norpa tips såhär. Du får uppdatera oss sedan och meddela om träbitar av röd ceder funkar :)

Mona said...

Takk for tipset, hoppas du inga får :)

Sandra said...

tack för tips ! hade hemska problem med pälsängrar i gamla lägenheten, vill gärna tro att jag fått bukt med det efter flytten, har dock hittat några enstaka gamla torra skal.. skall införskaffa träbitar till garnstashet iaf !