Wednesday, September 18, 2013

Jean-Paul Gaultier
Denna man behöver väl ingen närmare presentation för er. Och som många av er säkert vet så har han ställt ut 120 av sina kreationer på Arkitektur- och designcentrum på Skeppsholmen i Stockholm.

Jag och mamma var där igår och det var en helt fantastisk utställning. Jag är ju inte överdrivet intresserad av mode sådär, men jag blev helt hänförd. Många av kläderna är ju mer konstverk än klädesplagg.

På bilden högst upp är en av de klänningar han designade åt Petra Mede när hon ledde Eurovision och här till höger en riktig klassiker med hans karaktäristiska "strutbröst".

Man har ju även sett denna typ av form i flera varianter och mest kända är väl de kreationer han skapade åt Madonna i början av 90-talet. Ett par av dessa fanns med på utställningen, varav den mest kända syns på bilden här nedan.Nedan följer några bilder till inifrån utställningen. Jag tog typ kort på allt och skulle vilja visa upp allt också. Det skulle dock bli ett väldigt långt inlägg så ni (läs: jag) får nöja mig med ett litet urval.Den här här ovan var jag ju bara tvungen att ta med för den är så bisarr. Min farmor gick och såg utställningen idag, men tyckte den var för brutal. Och då är ändå min farmor av ganska hårt virke!


På många av dockorna hade de projicerat ansikten som rörde sig, vilket var väldigt läskigt och gjorde att de så nästan levande ut...


Nedan är också ett exempel på en av de mer bisarra kreationerna. Någon slags sjöjungfrudräkt med tillhörande kryckor!


Dessutom fanns det ett stickat och virkat plagg med som inte precis gick av för hackor. Jag tog mycket närbilder, vore kul att göra en bootleg någon gång (fast jag tror jag skippar hatten).


En av mina stora favoriter var dock indian-brudklänningen eller vad man ska kalla den. Så pampig och vacker!


Utställningen pågår bara denna veckan ut, så skynda er att gå om ni inte redan varit där! 

Men gå på dagtid om ni kan för det var så mycket folk igår kväll när vi var där, så vi fick knappt plats. 10 minuter efter att vi kom in meddelade de att det var fullt i lokalerna så att de stoppade biljettförsäljningen i en halvtimme. Helt galet!


6 comments:

Karin said...

Tack snälla för att du delar med dig av bilder, det var verkligen kul att se och jag hade gärna varit med och tittat. Ha det bra Karin

Pysselfarmor said...

men va?! Var ni där igår? Det var en väninna och jag me'.....märkligt att vi inte såg varandra?

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Emmas dagar said...

Häftigt!
Ibland saknar jag närheten till storstaden...

Mmatilda said...

Det är klart en sjöjungfru måste ha kryckor, hon har ju inga ben att gå på. Häftiga bilder, kul att se, tycker jag också. Synd att Sthlm ska ligga så avsides.

Susilull said...

Såg utställningen i aug, den var nästan höjdpunkten på hela Stockholms-vistelsen! Så häftig!
Ansikts-projiceringarna, eller vad man skall säga, var nästan lite läskiga! Och nu inser jag att något inlägg om min STHMs-resa har det visst inte blivit...

Emilia said...

Läckert! Hade gärna gått på den utställningen!