Saturday, June 14, 2014

Spånad

Jag har verkligen börjat bli biten på det här med att spinna nu. Och som alltid när jag blir biten så vill jag lära mig allt så fort som möjligt! Och sista veckan har det verkligen gått framåt vad gäller förutsättningarna för mitt spinnande. Dels har jag fått ärva denna skönhet:


Solveig heter hon och hon har varit min farfars farmors och är från ca 1850. Visst är hon vacker?! Hon har stått hemma hos min farmor så länge jag minns och hon har nog varit ämnad för mig ett tag eftersom jag är den enda som utvecklat hantverksintresse. Och nu när jag börjat spinna så tyckte farmor det var dags, så häromdagen flyttade hon hem hit till Norvigska palatset. Farmor har till och med fått henne lagad så hon är fullt fungerande så fort jag fått dit ett nytt "drivsnöre" (heter det så?). Underbart!

Men, så häromdagen dök följande bild upp i flödet på Facebook. Alltihop till salu för utropspriset 3000. Efter lite budgivning blev allt detta mitt för 4 200!


En Kromski Sonata med, som ni ser, massor av tillbehör till. En vanlig vinge med fem spolar till och en jumbovinge med tre spolar till. Samt en lazy kate, kardor och diverse härvträn i olika storlekar. Jag är i spinnhimmelen!!! Den finns i Göteborg så den ska levereras till min farbror som bor där och sen måste jag vänta flera veckor innan vi kan ses och överlämna den. Hur ska jag stå ut?!

Tröstar mig under tiden med min nya, lite stabilare slända:


Ullen är 100% cheviot som jag köpte av Amanda. Ullen har det underbara namnet "Blueberries with milk", vilket är precis som det ser ut. Och trots att ullen är ganska svårspunnen, eftersom det är så långa fibrer, så blir det betydligt jämnare och snyggare än första försöket. Yey!

9 comments:

Emilia said...

Vacker! Och vad kul det verkar!

Evas Pyssel said...

Vilken lycka med egen spinnrock och vacker är den också. Jag har en, köpt på auktion för många år sedan, men jag kan inte spinna. En stickkompis på stickcaféet spinner garn av kaninull ( av egna kaniner) . Vilket mjukt garn det blir. När vi hade säsongsavslutning på biblan visade hon en babymössa av kaningarn (angora). Och jag visade min väska av African flowerblommor. Kontraster !!
Ha det gott !! Kram Eva

Eva Hudin said...

Men så spännande, Hedvig! Det ska bli spännande att följa dig på spinnarevägen. När jag var ung stod det en spinnrock i många hem. Nu ser man dom inte så ofta längre, men de kanske får en nyrenässans. Man kan ju alltid hoppas.
Hälsar
Eva

Emmas dagar said...

Åh, vad jag beundrar er spinnerskor!

Siv said...

Så fin hon är, Solveig!
Övning ger ju färdighet. Ska bli spännande att kika in framöver....

Otaliga projekt said...

Det var en rejäl utökning av vagnparken/spinnparken i ett och samma slag. Ska bli spännande att följa dina spinnprojekt.

Sjömans-Elin said...

Ha ha, ibland ska man ha tur! Välkommen ner i spinnträsket! :P

Annika GW said...

Åh! Ser väldigt roligt ut men samtidigt också väldigt svårt. Att du bara kan!!! / Annika

Manduzana stickar said...

Men oj, vad många grejer till spinnrocken, för så "lite" pengar! Vad roligt! Det är så kul att även du har fastnat i spinnträsket :)