Tuesday, September 30, 2014

Tripp, trapp, trull

Först och främst vill jag bara säga: vad roligt med all respons på mitt lilla upprop (initiativ), både här och på Instagram och Facebook. Jag hoppas verkligen det nu blir riktigt många som går från ord till handling!

Sedan skulle jag bara vilja visa upp mina tre härvträn jag fick med på köpet av min spinnrock. Snacka om tripp, trapp trull...


Det lilla, lilla är ju bara så sött även om jag har svårt att se att det blir det som blir mest använt. Fast om man ska härva typ broderigarn kan det nog vara bra.


Jag fick ju även, som jag tror jag nämnde i något tidigare inlägg med en hel del ull och även en del halvfärdigt garn. Jag har nu satt igång projektet att spinna färdigt dessa garner, och ovan ser ni ett av dem färdigt och härvlat. Det är både kul att få det färdigt samtidigt som det ger en bra övning för mig och gör att jag och Urd börjar vänja oss vid varandra.


Ovan ser ni garnet färdigt. Det blev riktigt fint tycker jag! Jag vet inte riktigt vad det är för kvalitet, men jag tror det är en tråd silke och en tråd någonting annat. Jag funderar på att eventuellt sticka muddar av det, för det kommer jag behöva i mängd till vintern för att mota den rådande kontorskölden på jobbet.

Men, just nu har jag absolut noll lust att sticka överhuvudtaget, så jag fortsätter väl att spinna!

5 comments:

Ann-Sofie said...

Enormt snyggt garn. Du lär dig i rasande takt ser jag.

Evas Pyssel said...

Vad fort du har lärt dig denna konst. Väldigt snyggt garn och jämnt och fint ser det ut. Blir sköna muddar så du inte fryser. Vad sjutton är det för ett kontor som har kallt ??!!!
Kram Eva

Siv said...

Du har då fått ordning på spinnandet! Ser ju väldigt proffsigt ut! Och garnet blir nog riktigt fint till ett par muddar.
Ha de' gott!

Fiff said...

Fantastiskt garn! Och bra tänkt med Michaela-upproret. Jag tycker hela tiggar-grejen är olustig och vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Men jag ska tänka lite som du har gjort, absolut :-)

Manduzana stickar said...

Nämen, vilken liten och söt!