Friday, August 26, 2011

Broderikaféets säsongsstart

Tjohoo, igår var det dags för broderikaféets storslagna säsongsstart efter sommaruppehållet! Och oj vad jag har saknat torsdagskvällarnas broderisammankomster, så det var ett kärt återseende...Vad gäller själva broderierna så fanns det mycket att titta på, både en del gamla godingar som hängde med från våren och en del nya alster...


Elin ska hålla kurser i både yllebroderi och grannlåtsbroderi (vilka jag för övrigt är anmälda till båda två) på Slöjdhuset, så hon arbetade på saker som hon ska ha att visa upp på grannlåtskursen i oktober. Här, en sysak:


Själv fortsatte jag på älsks (något försenade) födelsedagspresent. Så här långt kommen blev den, plus lite till igår kväll när jag kom hem och andan fortfarande var på:


Mer av det får ni se sen... Nu kommer i vi i alla fall köra igång broderikaféet på regelbunden basis igen med varannan torsdag, så nästa tillfälle är om två veckor.

I övrigt har jag kommit på vad mitt bidrag i pysselstafetten ska bli, nu måste jag bara se över garnförrådet och sätta igång...

Ha en fin helg alla och tack för era goa kommentarer om evighetssjalen!

11 comments:

med nål och tråd said...

Å vad trevligt det var å ses igen. Heja oss vad vi är bra. Hoppas du får en fin helg du med!

Annefia said...

Så härligt för er att ni kommit igång igen. Jag är ju inte det miiiinsta avundsjuk, inte det minsta, alls... inte...

4U2! said...

Det verkar så himla roligt att vara med i den gruppen! Visst är Pysselfarmor med i första bild? Jaha, så är man nyfiken också, undrar vad du håller på med ... ;)

disa said...

Det verkar vara riktiga mys kvällar det där! =)

Rät&Avig said...

Visst är det härligt med dessa handarbetscaféer av olika slag...önskar att jag bodde någonstans där utbudet var lite större!
Men vi gör så gott vi kan!
/Ann-Britt

Evas Pyssel said...

Vad roligt när alla träffar kommer igång igen. Man är verkligen laddad nu. Kram Eva

Fröken Eko said...

Tackar, tackar för gratulationen :D

Mysigt med brodericafé! Vi hade tidigare syjunta med mina systrar och träffades varannan vecka, men det rann tyvärr ut i sanden. Kanske jag borde försöka få igång det igen... man får ju liksom mer gjort om man har skilda dagar då man träffas sådär.

/F

Misemor said...

Virkelig koselig med slike treff, ser det ut til.
Og nå ble jeg veldig nysgjerrig på det broderiet; Den man ligger... Man kan jo ha litt fantasi her... hehe...
Ha en fin lørdagskveld. Klem =)

Anki said...

Vad kul det verkar!

Hmmm ... Den man ligger med får bädda?
;D

Fiff said...

Härligt!

knatten said...

Hej. Vilken trevlig stund ni har där. Jag har inte broderat på snart ett halvår, då jag kom på hur kul det var att virka. Men nog blev jag sugen på att plocka fram min påbörjade tomte igen. Kanske dax nu när vi går mot jul!!!
Tack för titten på din fina blogg. /Knatten