Monday, August 15, 2011

Vindösommar

Som jag nämnde i förra inlägget befinner jag mig i vår sommarstuga på Vindö i Stockholms skärgård. Farmor köpte tomten på sjuttiotalet och byggde den tillsammans med sina tre barn. Nu utnyttjar vi den alla kollektivt. Internet är dock hysteriskt lååångsamt här, men jag försöker mig på en liten uppdatering av läget i alla fall. Vi har haft en fin vecka med mycket sol och bad och en och annan åskskur som grädde på moset.

Den här fräsiga flickan har dessutom lärt sig cykla den här sommaren så mycket cykling stod såklart på schemat! Endast en redig ramling har det blivit med klädsamma skrubbsår på knäna. Parat med en del myggbett och ett och annat blåmärke så blev det ett par riktiga sommarben av det hela.


Själv är man ju inte heller någon badkruka precis så jag var snabb med att inviga den tjusiga gummibåten som älsk köpt sommaren till ära:Sen att jag inte så gärna är med på kort själv är en annan sak...

Halva veckan hade vi även Malenas kompis Julia med oss. Kul för Malena och härlig avlastning för oss! Julia lyckas alltid cykla i förväg och doppa sig först hur man än beter sig och är en jäkel på att spela Monopol. Malena försökte också vara med, dock med varierande framgång. Argumentet att man är för liten och att man behöver både kunna räkna och läsa går inte hem...

Både Julia och mamma åkte hem under onsdagen så resten av veckan har vi spenderat själva här ute i stugan. Nu har även älsk och Malena åkte hem så nu sitter jag här helt solokvist med min hund och mina stickningar. Skönt att vara ensam men samtidigt väldigt tyst och tomt utan min lilla familj (ja, jag saknar er som fan, jag erkänner!)...Jag gillar att allting är lite mer primitivt här på landet. Till och med att diska blir något annat än hemma. Här är mamma in action:


På torsdagen var det lite halvmulet så då roade vi oss med att åka ut till Siggesta gård, som ligger utmed vägen ut till Waxholm. Där kan man bl.a. gå en trollstig och prova på ponnyridning...Mycket minigolfande blidde det också. Malena behövde viss assistans men lyckades faktiskt slå hole-in-one en gång utan hjälp från någon av oss!En annan väldigt rolig sak som hände var att vi fick besök av Anette och hennes son Matteus. Mellan bad, korvätning och sagoläsning lyckades hon och jag faktiskt sticka några små varv tillsammans, vilket fick mig att längta tills höstens stickträffar och broderikaféer och annat drar igång igen...Apropå stickning så är bakstycket och ett halvt framstycke klara på min cardigan. Tyvärr har jag insett att garnet inte kommer räcka och jag vågar inte beställa nytt hit ut ifall det inte hinner fram innan jag åker hem på söndag. Tur man har andra projekt, såsom min nystartade Traveling Woman:
Sådär, nu ska jag slå mig ner i soffan. Någon dag när jag känner för att angripa detta långsamma internet igen ska jag uppdatera mig om vad ni sysslat med under denna tid jag har varit frånvarande.

Tills dess, ha det så gott!

20 comments:

Anonymous said...

Väldigt mysigt! Kram Anette

Anki said...

Mysiga bilder. Glada barn med bus i blicken blir man glad i hjärtat av att se. Häftigt med simglasögon som cykelbrillor. Eller är det cykelhjälmen som är badmössa? ;D

Anta said...

Whow vad ni har haft det härligt du och Harpan kommer säkert att ha det hur mysigt som helst där ute själva. Ha en härlig vecka kram

Hamrånge slöjdare said...

Ser så härligt ut! Mycke har ni gjort också!

Heldri said...

Mysigt! Jag tycker lite av charmen med sommarstugor är det spartanska. I min familjs sommarstuga hämtas dricksvattnet i rostfri hink från en brunnspump, diskvattnet tar vi från sjön och värmer på spisen. Tvätta sig gör man i sjön och sedan är det alldeles underbart att komma hem till dusch, toalett och rinnande vatten igen.

Anonymous said...

Fan vad jag älskar dig min pusselbit. <3 <3 <3

Manduzana stickar said...

Åh, det ser mysigt ut :)

Misemor said...

Ah, hvilken innholdsrik ferie. Deilig. Alltid morsomt å gjøre noe annet enn hjemme, selv om det er å vaske kopper ute! =) Flott at du har med strikking også, en kan jo ikke ta helt fri heller.. hihi... =) Ha det flott!
Klem =)

Evas Pyssel said...

Åh vad du ser ut att ha det skönt !! Du får mig att tänka på mina besök på samma ö för jättelängesen.Jag älskade det då. Ha det fortsatt gott !! Kram Eva

Rosenvante said...

Åh, precis så ska en semester vara, enkel och primitiv. Inga måsten utan bara njuta ledighet och det dagen ger. Snygg kofta din mamma har, är det du eller hon som gjort den?
Njut nu de sista dagarna där ute, vardagen hinner du nog få nog av snart igen ska du se.
Kram

Pixi said...

Oh vad spartanskt mysigt!! Så härligt det såg ut när din morsa diskar utomhus... Sån hade man behövt, inte diskningen dock utan att bara få vara!! Hehe Ha det forsatt gott,kram kram =)

Eva Hudin, Falkenberg said...

Åh, så härligt ditt inlägg är. Jag njuter av de fina bilderna. Och dina fötter verkar större än mina!

4U2! said...

Ni verkar ha haft (har) det riktigt trevligt. Kommer ihåg då mina föräldrar hade sitt torp och allt såsom el, innevatten m.m saknades men man vande sig. Är man i trevligt sällskap så ... har man det trevligt! :)

aliel said...

Svensk sommar som alla borde få uppleva den i alla fall nån gång i livet. Underbart. :-)

Pysselfarmor said...

Så mysigt och eftersom jag är uppvuxen utan el, vatten inne och övriga moderniteter så uppskattar jag det nu när jag är "stor" ;-)

men tältar gör jag!

nästa vecka ses vi och nu måste jag bara komma ihåg var jag lade presenten till dig...?!?!

Fiff said...

Härliga tider! Härligt sommarliv :-) Kram på dig!

Landsvägsungar said...

sommar väldigt härliga bilder!! Fin stickning ska bli spännande att se klart, och visst namnband är ju fiffigt och lite proffsigt men inget måste, ser nästan lite konstigt ut på små saker har jag märkt! Maria!

4U2! said...

Härligt! Efter min promenad idag som blev 20 min längre än vanligt (dvs 1h!) så hade jag gärna haft en sjö/hav att svalka mig i! ;)

Ulla-Bella said...

Der ser det virkelig koselig ut:)

Bad Mama Jama said...

Det låter som om du haft en riktigt mysig semester!