Monday, January 9, 2012

Tråktröjan Berta

Okej, jag måste erkänna att nu har jag stickat universums tråkigaste tröja tror jag... Varför det kan man undra? Jo, när jag satt och tittade i Garntjänst-katalogen tidigare i höstas så sneglade Malena samtidigt över axeln på mig. När denna tröja så dök upp sa hon: "Den vill jag ha!!!!!" Och eftersom man ju är världens bästa (eller mest svagsinta?) plastmorsa så stickar man naturligtvis den till henne, trots att den är hemskt rosa och stickad i hemskt akryligt garn. Inte mina favoriter precis...

Det var först tänkt att bli en julklapp, men sen kom jag på att det var roligare att ge henne den efter jul. Julklappar var det ju inte precis nån brist på i alla fall. Så det fick bli en sketen-måndag-i-januari-present i stället. Men de är inte helt fel de heller! Måndagspresenterna alltså. De blir i alla fall inte lika bortglömda i mängden.

Omöjligt att fota är det också under den här årstiden så ni får hålla till godo med två riktigt tråkiga bilder också. (Mitt jullov slutar dessutom idag, ännu mer tråk).

Vad som är roligt är dock att iPhonen äntligen är igång, efter en mycket arbetssam uppstartningsprocess så nu kan jag flasha runt med mina färgglada hörlurar. Gött! Roligt är också att arbetet med lövet går framåt, både för farmor och mig. Uppdateringar om det kommer inom kort.

Vidare har vi i helgen haft skridskopremiär. Själv är man ju ingen isprincessa precis, men jag lyckades i alla fall hålla mig upprätt och bröt inte svanskotan. Hoppas ni alla också haft en riktigt trevlig trettonhelg!


14 comments:

Juliusdotter said...

Kanske tråkig att sticka men resultatet blev fint. Men personligen tycker jag att tösen var finare än tröjan :).

Trevligt att följa din blogg, ser med spänning fram emot det färdiga lövet.

Madeleine said...

Söt tjej! Det är inte alltid en hit att sticka till andra! ;D

Manduzana stickar said...

Hon ser väldigt nöjd ut i alla fall :)

Eva Hudin, Falkenberg said...

Tröjan blev i alla fall fin, till en liten tjej! Jag förstår inte vad vi ska med den där svanskotan till, allra minst när man slår i den. Idag snöade det i två-tre minuter på väg hem från Halmstad = vinter! Som tröst för tråket, kan jag berätta att Frassekatten gnidit en bajsrumpa på min strykbräda. Skit också!

Pysselfarmor said...

Måndagspresenter är bra att få oavsett nu om givaren tycker det är tråkigt att framställa det. Tur att hon är nöjd!
;-))

Skridskoprinsessa har jag aldrig varit och kommer aldrig att bli, men svanskotan har jag slagit ändå i andra sammanhang.

Lövet jo det stora lövet det "knatar på"....får se vad jag "drar med mig" på torsdag ?!??

Rosenvante said...

Det är tur du är en sådan snäll plastmamma så du kan vika dig. Jag tycker hon blev så fin och det är ju viktigast hur hon känner för den eller hur.
Hörde att det åktes skrillor ute på sjöarna vid er i helgen. Jag blev allt lite förvånad för jag såg ingen is på de sjöar vi åkte förbi.

Anelma handarbetar said...

Både tjejen och tröjan är söta!

Kram Birgit

myzpyz said...

sötsötzöt tjejja o tröjan e fin även om det inte är en supermegaavancerad modell... akryl e juh bra till kidsen, lätt att tvätta o sticks inte ;)
att du e en bra plastmorsa visste jag långt innan tråktröjan *nickar*
vi måste juh försöka ses snart, har grav Hedvigabstinens vilket är typiskt obra!!!!
kramar o kärlek
myzpyzan

Fiff said...

Du e snäll du! O måndags-presenter slår väl allt :-)

Evas Pyssel said...

Så söt hon är och tröjan är inte alls tråk. Däremot kan jag förstå att det är tråk att jullovetär slut. Men det blir snart påsklov och sommarlov. Vips !!! Kram Eva

Heldri said...

Nog är det så att alla stickningar inte är lika njutningsfulla. Men kanske ändå att vi alla behöver en tråkstickning ibland för att verkligen kunna njuta av de andra, roligare stickningarna. Malena ser i alla fall nöjd ut och jag tycker att tröjan blev fin, trots att den är rosa :)

Anonymous said...

Jag förstår att att det var trist stickning men unga fröken passar i allt såå;o) Och du är en grym plastmorsa! Som reste i flera timmar bara för att klättra med oss ( jag är tacksam att jag inte kom med på bild) Anette

Susilull said...

En söt tröja på en söt tjej!
Och efter tråk kommer väl skoj!?

Linda said...

Vilket sött "plastbarn" du har - undra på att du viker dig och stickar! :) Hon ser ju nöjd ut, så antar att hon inte tyckte den var tråkig? Och det är ju huvudsaken! (Det mesta piggar väl dessutom upp en tråkig måndag!)