Friday, May 4, 2012

Tråkiga broderikaféet

Nåja, den titeln lät ju ganska hemsk men faktum är att många av oss döpt om broderikaféet till just tråkiga broderikaféet. Inte alls för att det är tråkigt egentligen, tvärtom det är underbart, utan för att man tar med sig sina allra tråkigaste broderier dit. Varför det då? Jo, för att när man sitter och pratar och har roligt med alla de andra brodöserna så tänker man inte på vilket tråkigt broderi man har! Smart va?! Så alla de där pestiga skapelserna som man av någon anledning måste bli klar med men aldrig skulle få för sig att ta fram en mysig kväll i soffan får följa med till Wayne´s Coffee varannan torsdag. Så här så det glada gänget ut igår kväll:


Mitt tråkiga projekt är ett beställningsprojekt till Linda (jag är ledsen att jag kallar din bonad för tråkig men jag dör för att det går så långsamt...). Kortsstygn på frihand på svart linne. Inte det mest avslappnande. Ja ja, det går långsamt framåt men det går framåt i alla fall:

Även farmor hade med sig sitt tråkbroderi:Ganska väldigt mycket roligare får man säga att Barbros färdiga marsma är, som hon påbörjade i årets upplaga av Elins blingbling-kurs.

En marsma är alltså en himla smart sypåse, där man får plats med precis allt och lite till. Har försökt surfa runt lite i jakt på marsmans historia och varför den heter som den gör osv. men jag hittar nada information i ämnet. Så, om någon vet får ni gärna upplysa mig!

De som är nyfiken på fler exempel kan i alla fall ta del av Elins marsmor (säger man så i plural?) här och här. Visst är de fina? Någon dag måste jag ju bara ta och göra mig en egen. Enkla är de att sy också eftersom hela "utsidan" bara består av ett enda tygstycke som man sedan rullar. Bra jobbat Barbro!

Fast denna var ju redan färdig, så det var ju inte det hon faktiskt broderade på igår utan igår arbetade hon på följande vågmönstrade tingest. Ska bli spännande att se när det blir klart!
Någon vars teknik är helt fenomenal och som alltid broderar små, sirliga broderier (som skulle göra mig galen!) superfint är Jenny. Här är hennes bidrag från igår kväll:


En riktig favorit är ju naturligtvis också Pysselfarmors muddar. Här ser ni de senaste alstren:


Annika, bilderna på dina muddar blev tyvärr alldeles suddiga, så de får följa med nästa gång!

I övrigt vill jag tipsa om ett litet event som äger rum i morgon kl. 12.00 och framåt i Tantolunden här i Stockholm, nämligen Ta slöjden till gatan. Man kommer ha möjlighet att prova på allt från origami till virkning och det kommer finnas fika och musik. Och det bästa av allt? Det är gratis!


11 comments:

Mona said...

Så fint det blir! Tror ikke jeg har tålamod til å brodere, men det ser flott ut :)

Anonymous said...

Önskar att jag kunde komma oftare. Det blir tyvärr bara max en gång per termin. Långt att åka och mycket annat att göra.

Siv said...

Så flitiga ni är! Och vilka alster! Kan inta annat än beundra......
mart grej den där "marsma'n"!

Linda said...

Käraste vän, det är inte som att jag tar det personligt. Jag förstår att det tar evigheters evighet och jag beundrar ditt tålamod. <3 Puss!

Susanne said...

Vilket fiffigt namn på ert cafe. Det skulle vara ett ställe som passade mig. Tyvärr bor jag för långt bort för att medverka. Brodera är roligt och det blir fint. Nackdelen är att det tar lång tid.

Nettan said...

Vilka fantastiskt fina saker ni gör! Jag önskar så att broderi kunde té sig lite lättare i mina händer...
Ni verkar ha så mysigt på dessa tillställningar!
Jag har besvarat dina kluriga roliga frågor hos mig nu, det blev lite testande för att klara att svara på dem alla =D
Kram på dig!

metamorphosis said...

Det är ju skitsmart att få undan lite tråkgöra under trevliga former! Två flugor i en smäll liksom! :)

Evas Pyssel said...

Men gu´ vilken rolig idé att visa upp sig utomhus.I Kalmar sitter Stickklubben varje vecka och stickar på något udda platser i stan som, IKEA, Biblan, Byteatern, olika restauranger. Häftigt tycker jag. Inte precis tråkbroderier tycker jag utan fina välsydda handarbeten. men visst kan man känna så. Jag har sådana också.
Kram Eva

Madeleine said...

Det där ser ju alldeles fantastiskt fint ut! Jag vill också gå på brodericafé! :)

4U2 said...

Eftersom jag bara kan göra en sak i taget så skulle jag kunna gå på sådana möten tomhänt ... så jag kan prata! ;)

aliel said...

Jag blir nyfiken på farmors tråkbroderi. Vad ska hon hitta på med finanskrisen? Hoppas du kan övertala henne att få visa upp det färdiga resultatet!