Sunday, December 2, 2012

Böcker, böcker, böcker...

Jahapp, ett par saker har man fått färdigt och skulle till att fota idag men vi blev kvar på Ikea lite längre än förväntat så när vi kom hem var dagsljuset ett minne blott och jag tycker mina alster förtjänar ett bättre öde än att bli offer för blixtdöden. Så, ni får helt enkelt tåla er. Under tiden tänkte jag blogga om ett par böcker jag blivit ägare till på sistone...

Dels köpte jag boken Brodera på ylle på kursen jag var på förra helgen. Carina Olsson är ju nämligen en av tre medförfattare till boken. De andra två heter Eva Berg och Anna Wengdin.

Alla tre är de ytterst skickliga yllebrodöser, men med ganska skilda formspråk, och bjuder på en hel mängd inspiration. En hel del nyttiga kringkunskaper kan man även läsa sig till, t.ex. angående val av material och liknande. Det enda jag tyckte var lite synd var att den inte var (minst) dubbelt så tjock...

Den andra boken är en riktig klassiker. Nämligen Svenska tröjor av Britt Marie Christoffersson, en bok som de flesta av er säkert känner till och som har blivit något av en raritet som är ganska svår att få tag på nuförtiden, och som dessutom säljs ganska dyrt på andrahandsmarknaden.

Jag har därför talat om att jag tänker ärva farmors exemplar, men tur som jag har så lyckades hon lägga vantarna på ett annat ex alldeles gratis som jag fick! Och det tackar man ju inte nej till för denna bok är ju full av underbara tröjor modell äldre (och den andra avdelningen med "moderniserade" gamla tröjor kan man ju helt enkelt ignorera).

Näpp, nu ska jag fira första advent för första gången i huset! Yey! Jag var och köpte en massa julblommor igår och nu har vi bara fyra kartonger kvar att packa upp så det börjar verkligen kännas som ett hem här nu. Och därmed får jag önska er alla en riktigt lugn och mysig första advent!

7 comments:

Siv said...

Bra böcker kan man aldrig få för mycket av! Vilken flax du har som fått tag på "Svenska Tröjor"!!
Hoppas 1 advent blev riktigt mysig, annars finns det ju tre till!

Evas Pyssel said...

Hur kändes det ??? Jag menar Första advent i ert nya hem/hus . Säkert en skön känsla. de där böckerna är såklart Hedvigböcker !!!! Ha en fortsatt skön adventstid.
Kram Eva

Manduzana stickar said...

Vilket tur att din farmor fick tag i ett extraexemplar!
Skönt att ni börjar komma i ordning i huset, det är så jobbigt när det bara står en massa kartonger överallt. Kram

Pixi said...

Härligt att du fick svenska tröjor boken! Måste vara skönt att nästan vara klar med allt!Hoppas ni fick en bra första advent!Kram =)

Mmatilda said...

Böcker är fantastisk inspiration. Den med tröjorna känner även jag igen, har bara lånat den på bibblan. Vilken tur du hade som fick en!

Madeleine said...

Hurra för handarbetsböcker! Den där tröjboken hade jag minsann också velat ha i samlingen! :D

Ninnis familjeliv said...

Hej vad roligt att titta på dina fina handarbeten! Hit kommer jag snart tillbaka o kikar! Lägger dej bland mina favoriter! Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram Nina