Wednesday, April 24, 2013

Randiga tröjan är färdig!


Äntligen är den randiga tröjan jag hållit på med sedan jul färdig. Och förutom att den blev lite stor så är jag riktigt nöjd. Jag förstår inte varför jag envisas med att göra alla tröjor jag stickar en storlek för stora. Av någon anledning, när jag mäter för att se vilken storlek jag ska ha, så hamnar jag alltid på S men sen får jag för mig att det är lika bra att jag stickar M och så blir det för stort.

På just den här tröjan gör det ju dock inte så mycket eftersom den har en ganska lös passform, men med mer figursydda plagg är det ju mindre roligt... Ni som varit med ett tag kanske minns min Henrietta Maria Cardigan som blev så stor att jag var tvungen att sy in den på maskin med resultatet att mönstret inte riktigt passade ihop osv. Tyvärr leder det ju bara till att man inte blir helt nöjd och då förblir de oanvända...

Nej, men nu blev det ett sidospår. Nu återgår vi till den tröja det faktiskt är fråga om här. Stickupplevelsen över lag var ju inte sådär jätterolig. Det blir ganska enformigt efter ett tag, men den har varit en trogen TV-stickning under de här månaderna.

Garnet är Fame Trend, ett garn som jag numera är mycket kritisk till.
Det är ojämnt spunnet, vilket stör mig eftersom det får det att se ut som om jag stickar ojämnt. Dessutom har det varit av inuti nystanet och ihopknutet. Men eftersom det är ett självrandande garn så blir det ju helt fel med färgerna när man knutit ihop en färg med en helt annan. Mycket irriterande! Dessutom går garnet av konstant när man hanterar det. Jag vet inte hur många gånger det gick av när jag skulle montera tröjan, och det tog många försök innan snoddarna blev både färdiga och hela.

Men, överlag så gillar jag tröjan skarpt och den kommer bli riktigt mysig att gosa i framöver. Den ser ju väldigt höstig ut, men i kombination med den väderlek som råder så skulle man ju nästan kunna tro att det är höst. Inte en enda krokus har lyckats komma i blom på vår tomt än, även om det nu är knoppar i några av dem i alla fall. Jag sitter och drömmer mig bort i trädgårdsböcker istället och planerar inför den första sommaren i huset... Mmmm...

För övrigt har jag sett att många av er drabbats av en massa spam-kommentarer på sistone. Det har även jag. Sjukt irriterande och varför kommer detta nu helt plötsligt? Men, jag såg att det fungerar att sätta en "tidsgräns" på kommentarerna så att det inte går att kommentera på äldre inlägg. För någon ordverifiering vill jag inte ha!
27 comments:

Heldri said...

Men shit va fin! Jag tycker den ser ut att sitta alldeles lagom löst för modellen, en sån där tröja man drar på sig och bara myser i, inne som ute. Färgerna passar dig perfekt. Jag tycker att du ska vara riktigt nöjd med tröjan och ta med dig tankarna om storlek till nästa projekt istället :)

Eva said...

Den är i alla fall otroligt snygg!!!
Men tack för varningen angående garnet. Jag har just en "TV-tröja" på gång i Drops Delight och det är ju också lite ojämnt, men inte mycket. Och har hittills bara hittat en enda knu på 2-8 nystan! (En sjal förut)
Gläd dig åt din jättefina!

Emmas dagar said...

Förutom att garnet trilskats med dig så är tröjan supersnygg! Härliga färger, läcker randning!
Och tröjan ser ju absolut inte för stor ut, bara snyggt lös :-)

Löpmaskan said...

Väldigt fint att kombinera rät- och slätstickat som du har gjort. Supersnygg tröja!

Saras pyssel said...

Vilken fin tröja! Den ser jättemysig ut! Jag har sett någon annan som fått problem med spamkommentarer som (om jag förstod rätt) hade ställt in att alla kommentarer på inlägg äldre än t.ex. en vecka behövde godkännas innan de släpptes igenom. Vet inte om jag förstod det hela rätt, men i så fall kan ju det vara ett alternativ också.

Evas Pyssel said...

Den är ju helläcker !!! Snyggt att den är så lång. Du är jättefin i den. När garn krånglar blir man irriterad, men du har ändå lyckats så bra.
Spamkommentarerna är jättejobbiga. Men "peppar.salt" de har minskat. Jag går in och blockerar bara de inlägg jag får spam på.
Ha det gott i din fina tröja //Eva

Bettan said...

Så snygg tröjan är!!
Kram sytanten

Eva Hudin said...

Tröjan är ALLT, kort och gott supertuff och supersnygg.
/Eva

ANNEPÅLANDET said...

Genseren ble kjempefin!!!

Du kan stille inn kommentarene så du ikke får "Anonyme" kommentarer - da unngår du mange spam-kommentarer.

Siv said...

Tröjan är superfin!

Mmatilda said...

En skitsnygg tröja, ser mycket skön ut! Och storleken ser också perfekt ut!

frupersson said...

Vilken snygg tröja!!
/Maria

Ozas Pysselverkstad said...

Jättefin tycker jag !Åsa

LadyNight said...

Låter som ett krångligt garn, men tröjan blev hur fin som helst! Underbar färgkombo :)

Manduzana stickar said...

Tröjan blev verkligen assnygg! Den är liksom väldigt mycket du.
Angående garnet så har jag samma erfarenhet av just Fame Trend. Pissetråkigt garn att arbeta med, det är ju synd bara att det är så fint i nystan, haha.

Ing-Marie i Säter said...

Så snygg! Jag gillar mössan också.

Pysselfarmor said...

Vackra färgkombinationer!

Anna Martina said...

Så fin!, verkligen härliga färger som klär dig!

Fiff said...

Superfin! Och hejaheja, bojkotta ordverifieringsskiten!

Emilia said...

Supersnygg verkligen!

sofia said...

Skitsnygg!!

Emmas dagar said...

Ja, det hade varit roligt att träffa dig! Men det blir fler stickdagar i Vrigstad. Kanske ses vi där någon annan gång. Eller någon annan stans :-)

Pixi said...

så fiin den blev trots jobbigt garn, bra info! den ser faktiskt inte så stor ut men då kan du ju ha en långtröja under den istället.. mössan är oxå snygg!Kram på dej =)

Ozas Pysselverkstad said...

Trevlig att ha dig tillbaka som bloggläsare!

Annefia said...

Åh så härlig den blev! Synd bara att garnet var tråkigt att jobba med. Jag gillar verkligen inte när självrandande garn har gått av och blivit felskarvat så där.

lopplisa said...

Grattis till tröjnedkomsten! Trots alla nesliga garnbestyr, har du verkligen lyckats!! Och läckra färger i tröjan.. som lite lava och askmoln över det hela. Riktigt najs!

Anonymous said...

Snyggt!
/Matilda