Sunday, July 14, 2013

Tadaa!

Jag utlovade ju en överraskning i mitt förra inlägg och här kommer den: jag har slutligen tagit steget och klippt av mig allt mitt långa hår! Jag har funderat på att jag vill göra något åt håret länge eftersom jag varit så trött på att det bara hänger och till slut tänkte jag att vafan, ska man göra något ska man göra det ordentligt. Så då rök alles!


Liiite läskigt var det när frisören bara tog tag i flätan och klippte rakt av. Den har jag tänkt donera till ett perukmakeri som gör peruker till cancersjuka. Det känns bra om mitt hår kan glädja någon annan och att det inte säljs kommersiellt till nån jäkla stureplansbimbo som bara vill ha extensions!


Eftersom jag no poo:ar var jag ytterst noga med vilken frisör jag gick till för jag ville ju vara säker på att slippa få kemikalier i huvudet. Valet föll till slut på Ecohair på S:t Eriksgatan, en certifierad ekologisk frisersalong som var helt underbar. Den kan jag verkligen rekommendera.

Nu drar vi ut på Vindö och slappar i en vecka så det blir väl lite tyst från mig här närmaste tiden. Men, jag hoppas på att äntligen få lite handarbetsro så jag har något att visa upp när jag kommer hem igen. Tills dess, ha det bäst allihop!

20 comments:

Tyg och otyg said...

Snyggt och modigt! Kort hår är bäst!

Pixi said...

Allt klär en skönhet! Passsar dej som handen i handsken och så fint att du donerar håret till nåt bra!! Duttiga du!Ha det så skönt på vindö! ToodeLoo =)

Bettan said...

Jättesnyggt!!!
Visst är det skönt med kort hår när man äntligen bestämt sej.
Kram sytanten

Mmatilda said...

Modigt! Du ser jättebra ut i det korta!

Misemor said...

Oj, oj, oj, hvilken modig og tøff jente du er!!! Så smart og snilt å gi fletten til et så bra formål. Knallfin ble du med kort hår også! =)
Deilig med slik kort sommersveis da.
En herlig sommer ønskes deg fra meg.
Klem Tone

Siv said...

Snyggt med kort hår!! Och vilken omtanke med att donera flätan!
Njut nu av ledigheten, hoppas du får fint väder.

Heldri said...

Visst är det skönt med kort hår! Jag klippte av mitt i början av juni och har inte ångrat mig en sekund.

LadyNight said...

Oj, wow vilket förändring! Jag hade aldrig vågat, är alldeles för feg när det gäller mitt hår :P Men snyggt blev det, jättesnyggt! :D

Sigge said...

Modig du är och det ser väldigt bra ut!!!

Kram,
Gun

Eva Hudin said...

När jag var yngre önskade jag långt tjockt lite lockigt hår, men det lyckades aldrig, så det fick bli kort. Du kommer att märka skillnaden när du ska tvätta det. In med huvudet under vilken kran som helst så är det gjort på nolltid, och torkar lika fort. Du är lika fin i kort!
Hälsar
Eva

Eva Hudin said...

Och så var det det där med donationen, det var bra tänkt!

Eva Hudin said...

Jag menar, det kan ju inte vara kul att gå på stan och se en sån trippa fram med ditt hår :-)

Manduzana stickar said...

Det blev så sjukt snyggt! Modigt av dig att klippa av allt sådär :)

Ozas Pysselverkstad said...

Modigt och snyggt ! Jag beundrar också din medmänsklighet och ditt ekologiska tänkande. Jag blir lite inspirerad att bli en lite bättre människa själv.

Pysselfarmor said...

Jisses!! Oj! Vilken tur att jag ser dig på bild här nu dårå för om vi träffas på sta'n kommer jag inte att känna igen dig....kanske ;-))
Nudu är jag i norr i massor massor med veckor. Ses i Östersund!
http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Emmas dagar said...

Modigt och jättesnyggt!

Emmas dagar said...

Modigt och jättesnyggt!

Anonymous said...

Fint, modigt!! Tror du det kommer att påverka dej i det långa loppet på något vis?? Bara nyfiken.. har själv en rätt lång kalufs och tänkte att det kunde vara av värde att veta :)

anli said...

Supersnyggt! Det är dessutom vansinnigt skönt att ha kort hår. :-)

Vickan-Pickan said...

Hoppas du blivit nöjd såhär lite i efterhand för oj vad snyggt det var. Du klär verkligen i kort hår. Verklig omtanke också med donationen, fick faktiskt en tår. Heja dig :)