Thursday, July 4, 2013

En delikat uppgift...

Ja, en delikat uppgift har jag minst sagt tagit på mig. Jag har lovat att försöka renovera en kompis örhängen! Till saken hör att örhängena är virkade, och alla ni som följt mig länge vet ju att virkning inte är min starkaste sida...

Virkning from hell

Så här ser de alltså ut. Som ni ser har "näten" slitits ut och det är alltså dessa jag ska "virka om". Till saken hör att det blir en yttepytte virkning (vilket gör mig lite nervös). Jag har införskaffat moulinégarn för det var det som var mest likt i storlek.

Så, nu är det "bara" att komma på hur jag ska virka. Några tips från er fantastiskt duktiga virkerskor där ute?

12 comments:

ozelote said...

Svårt att säga när det är så pyttigt, men spontant så gissar jag på att de är gjorda från botten och upp, i en cirkel. Om man lägger upp några maskor, binder ihop till en cirkel och sen arbetar sig runt, runt med dubbelstolpar så borde man få något som liknar det där. Du kanske får testa lite.
Jag blev sjukt sugen på att prova iallafall... Lycka till! :)

Evas Pyssel said...

Ja du.....lycka till ! Det ser pyttigt ut men jag betvivlar inte på att de snart är färdiga.
Kram Eva

Fiff said...

Ja. börja med en cirkel. Sen kan du kanske testa att virka dubbelstolpar, med en luftmaska mellan varje. Du får nog prova dig fram! Själv hade jag nog försökt laga de befintliga med stygn ;-)
Lycka till nu!

Fiff said...

Hej igen :-)
Jag tror nog det där är tredubbla, eller ännu mer troligt fyrdubbla stolpar, kanske femdubbla till o med! Va bara det ;-)

Cecilia said...

Jag virkar ju inte så mycket men skulle nog försöka repa upp den ena för att se hur den är gjord. Sedan tycker jag inte att det ser ut som stolpar utan som pyttesmå luftmaskor. Men jag vet inte riktigt hur...
Hm, svårt ser det ut men lycka till, you can do it!!!

Mmatilda said...

Jag tror som Fiff att det är fyr- eller femdubbelstolpar, med nån luftmaska emellan, och andra varvet ungefär detsamma.
Snygga var de i alla fall. Lycka till med projektet!

Mmatilda said...

Jag har räknat på bilden igen, mer än fyra omslag är det nog inte på varje stolpe. Och den första består ju av luftmaskor, den som man ser på bilden precis intill där det har gått sönder. En fem sex lm eller så för att motsvara samma längd som stolparna.

Lapp-Lisa said...

Nåt helt annat. Du har inte instagram?

Karin said...

Snygga örhängen och verkligen kul med det virkade nätet över. Virktipsen du fått verkar bra tycker jag och det är ju alltid bra att provvirka några först jag hade också lagat dom gamla och sytt ihop det trasiga försiktigt. Hoppas det går bra Karin

monisen said...

Å så snygga örhängen! Lycka till :)

Manduzana stickar said...

Ojoj, så smått! Jag kan inget annat än att önska dig lycka till ;)

metamorphosis said...

Vilka fina örhängen - och rolig idé! Har tyvärr inga fina tips, men jag tänker nog testa att kopiera själva idén... ;)