Sunday, January 26, 2014

HammerdalsvantarSom jag hintade om i förra inlägget så är ju Hammerdalsvantarna äntligen klara! Jag har "bara" stickat på dem ett halvår (dock i sällskap av en hel del andra projekt...)!


Mönstret finns här, men som jag redan sagt så är jag väldigt missnöjd med mönstret. Jag ska inte gå in på detaljerna igen, de finns att läsa annorstädes här på bloggen, men jag tycker att det är synd att man publicerar så pass dåliga mönster på en sådan sida som Textil hemslöjd.

Garnet däremot är underbart! Det heter Pirtin Kehräämö Kampalanka och kommer från Finnwool. Stickorna ska egentligen vara 1,5, men eftersom jag stickar så pass hårt fick jag gå upp till 1,75 för att kunna få dem på mig.


Den uppmärksamme ser ju också att jag inte hann innan nyår, utan att det blev 2013 på den ena vanten och 2014 på den andra. Så kan det gå!


Själv tillhör jag ju tumkilsivrarna men på dessa valde jag att sticka raka tummar som på originalmönstret. Efter allt strul med mönstret orkade jag helt enkelt inte tänka ut en tumkil också och den som var med på mönstret som alternativ fungerade inte alls!

Men, det känns skönt att de äntligen är klara. Det har känts länge som att jag bara påbörjar projekt och aldrig avslutar något. Därför har jag startförbud ett tag till. Måste få färdigt några fler saker först...

11 comments:

Evas Pyssel said...

Inte kul med strul !! Hihi det blev ett bra rim !! Men med dina kunskaper ser de alldeles utmärkta ut i mina ögon. Snygga som 17. En rolig detalj med årtalen.
Ha det gott . Kram Eva

Manduzana stickar said...

Tråkigt att mönstret var så dåligt. Tur att du fick assnygga vantar i alla fall :)

Anonymous said...

Det finns ett ordspråk som säger att det inte syns hur lång tid ett arbete tagit, men det syns om det gått alldeles för fort. Det syns i dubbel betydelse att dina vantar fått ta den tid som behövts. Det är roligt med de två årtalen, tycker jag, och vantarna är jättefina!

Smycka said...

Vantarna ser jätteläckra ut tycker jag! Du gör så himla fina saker! =o)

med nål och tråd said...

Så jäkla snygga de blev. Otroligt imponerade!

Pysselfarmor said...

Hurraaaa! Nu får vi dricka té ha ha ha!! ;-))

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Ozas Pysselverkstad said...

Superfina!

Fiff said...

sååå fina!

disa said...

Åh, så fina!! =)

aliel said...

Åh... jag blir så imponerad. Av tålamodet. Av kunskapen också men framförallt tålamodet, lugnet det måste kräva. Raka motsatsen till mina vantar i senaste inlägget. Mina värmer ju säkert också men där slutar alla likheter.
Respekt... *bugar*

Emilia said...

Underbart fina!