Sunday, May 4, 2014

Mitt första egenspunna garn!

Ja, mitt första egenspunna garn är nu helt färdigt! Jag är sjuuukt stolt faktiskt. Det är spunnet på slända. Ullsammansättningen är något oklar men troligen är det Leicester uppblandad med något annat.


Sammanlagt är det ca 180 gram, och det blev uppdelat på två härvor eftersom det blev alldeles för tungt att göra det till en härva.


Man ser verkligen skillnad på den första och andra härvan med avseende på tjocklek och jämnhet. Kul att se att man utvecklas framåt. Den första härvan är vad man skulle kunna kalla 'varierande'...

Jag har minsann vissa planer för dessa härvor. Vi får se om jag lyckas innan jag visar upp det här.

7 comments:

Evas Pyssel said...

Gu´ vad duktig du är. Du skulle få ett intressant samtal med en kvinna i mitt stickcafé. Hon är super på att spinna. Hon spinner bl.a. garn av kaninull. Hon har egna kaniner. Dessutom färgar hon det garnet. Nu har hon tagit till sig mitt tips om African flower och ska virka en liten väska i kaninullgarn.Man blir mållös. Eller vad säger du ?
Kram Eva

Pixi said...

Ja du är superduktig, gillar slända bäst då det funkar bäst med min icke multitaskingförmåga, hehe men så mycket har jag inte gjort ännu !BRA jobbat, kram =)

Sjömans-Elin said...

Ha ha, "varierande". :D Du skulle se mina första härvor... Men, art yarn brukar vara dyrt och handspunnet art yarn ännu dyrare så du sitter garanterat på en guldklimp där hemma! ;)

Keep on spinning!

PS. Fin slända, var kommer den ifrån?

med nål och tråd said...

Grymt bra jobbat! Nästan två hekto, det blir jag impad av. Jag harvar på hemma med 1hg som jag köpt för flera år sen, det är inte så mysigt att spinna tyvärr så det blir inte så ofta att jag sätter mig med sländan.

Sjömans-Elin said...

Jag brukar ha en liten tång till hands när krokarna börjar bråka. En sån där liten (heter de näbbtång?) som man använder till finlir som smycketillverkning och luffarslöjd. Men banka fungerar det med ibland :P

Fiff said...

Heja! Bra jobbat!

Manduzana stickar said...

Så himla fint garn för att vara ditt första!