Tuesday, July 22, 2014

Vad blev då resultatet?

Ja, vad blev egentligen resultatet av en veckas stickande på Vindö? Ganska mycket faktiskt. Dels har jag stickat färdigt min Haruni och igår la jag den på blockning:


Fler och bättre bilder kommer sen när den torkat...

Sedan började jag på en ny sjal också, närmare bestämt en Sommarsorbet designad av Playsweetmusic. Det rosaaktiga garnet är restgarn från Beatrice-sjalen och det blågröna är av samma sort, med andra ord merinosilke från Sannstick.

Enligt mönstret ska varannan rand vara avig, men jag är inte så värst förtjust i det så jag testade att sticka slätstickning istället. Jag tycker det blev ganska bra, så det får nog fortsätta vara så. Oroar mig lite för storleken. Den blir inte alls lika stor som alla andras blir, men det beror väl på min berömda ovana att sticka hårt. Kanske får lägga ill några ränder...

Helt lätt att fota var det inte heller, med en liten herre som var väldigt intresserad av garnnystanen. Jaja, det får väl bli bättre, hundfria, bilder en annan gång!

Sedan har jag börjat på ytterligare ett projekt, närmare bestämt tröjan Chuck. Har inte kommit så långt, men en liten uppfattning får ni i alla fall. Tycker den blir jättefin!

Garnet är Cascade 220 Heathers. Det är ett garn som verkligen lämpar sig väl till flätstickning. Jag hoppas storleken blir rätt. Nu gjorde jag för en gångs skull en provlapp först. Den stämde precis på ena ledden och inte alls på andra. Så klok blev man av det!

Sedan höll jag på att glömma att jag stickat klart Rasmus Owlet också (fast det var innan Vindö). Den ligger nu och marineras i väntan på att jag hittar de perfekta knapparna att ha som ögon. Jag repade ju upp den en gång eftersom den tycktes bli för liten, men nu tror jag att den är alldeles för stor istället, så den kan nog gott marineras ett tag till.


Färgen på den här tröjan är verkligen helt omöjlig att fånga på kort, men detta är någorlunda likt i alla fall. Den är dock lite mörkare i verkligheten. Garnet är från Wålstedts och inhandlades på min tripp till Dala Floda i våras.

Jag har nu börjat jobba igen. Känns lite trist, speciellt med tanke på att resten av familjen fortfarande har semester. Men nästa vecka börjar även N jobba, då kommer det kännas bättre *skadeglädje*.
7 comments:

Katrina Eriksson Lidén said...

Vad härligt många projekt!

Anonymous said...

Så snygg den blev, din Haruni! Det här var nog kicken som får mig att äntligen sätta igång med min. Tröjan ser verkligen kanon ut!

monisen said...

For en flott Haruni! En gang skal jeg også stikke en sånn :)

Anelma handarbetar said...

Så mycket fint du har gjort.

Kram Birgit

Fiff said...

Åh, vad många fina grejer på en gång! :-) Mysigt att ha sticksällskap i form av djur! Med en ettåring blir nog inte resultatet det samma ;-) haha

Anonymous said...

Vad flitig du är i sommarhettan!Mycket få gång!

Ann-Sofie said...

Herrejösses vad mycket du stickar. Vore jag lagd åt det hållet hade jag blivit multistressad nu.