Friday, October 15, 2010

Mini broderar!

Eftersom jag alltid, när jag broderar, får väldigt entusiastisk men inte alla gånger helt önskvärd, assistans av Malena så klagade jag lite inför min farmor om detta. Vips har hon letat fram ett litet broderi-kit bestående av bl.a. riktigt grov aidaväv, en tjock, lång och trubbig nål, samt färglada garner.

Broderi-kit á la Mini

Malena tog sig an uppgiften med stor frenesi och jag fick brodera mitt i fred (här skymtar för övrigt lite av mitt, än så länge, hemliga projekt). I alla fall emellan gångerna jag var tvungen att fylla på tråden eller knyta upp knutar åt henne.

Koncentration

Det är inte sista gången detta koncept utnyttjas kan jag säga. Nu kommer hon väl vilja lära sig sticka och virka också men det får nog vänta ett par år... På bilden här nedan syns det färdiga resultatet:


Ett monster

Det är, enligt uppgift från brodösen själv, ett monster. Hon blev mycket förnärmad när pappa frågade om det var en gitarr... Hur som helst, fritt broderi när det är som bäst!

5 comments:

Maria said...

Så härligt med ett anpassat kit till den lilla damen. Fint resultat!
Maria

SUADDA said...

Alla är vi ju nybörjare i början....och huvudsaken är att intresset finns så brukar det mesta ordna sig! =) Hon lärde sig något nytt och du fick pyssla ditt mera ostört! Och ändå fick hon känna samhörighet med dig! Bra aktivitet! Slår vad om att hon blir lika duktig som du..... så småningom ;)

Anta said...

Vad roligt att hon vill vara med dej när du pysslar, det ska ju börjas i tid. Ha en härlig helg.

Evas Pyssel said...

Vad gulligt !! Så gjorde jag också med min dotter när hon var liten. Jag köpte bl.a. små tavlor som hade motiv med hål som man skulle sy i . det gillade hon.
Vi hade också en tax en gång för länge sedan. Han hette Nisse och var MIN. Han var väldigt speciell. Ofrta smet han och vi fick hämta honom på olika ställen i byn. Ha en skön helg !! // Eva

Evas Pyssel said...

Taxen som vi hade var långhårig normalstor. Han blev 13 år och då fick han epilepsi. Det var inte roligt. Det tog ett tag innan vi skaffade hund igen. Nu är vi inne på vår andra petite.
Jag läste på din presentation. Är det sant det som står ?? I så fall har du ett väldigt spännande vardagsliv. Vår son bor i Stockholm. Ska höra om han varit på dina klubbar. Ha det gott !! // Eva