Monday, October 18, 2010

Virkad ninja

Jag har noterat att ni är väldigt många där ute som virkar amigurumi och andra söta små figurer. De är helt bedårande så jag tänkte för ett tag sedan att jag skulle ge mig in i den världen jag också. Jag köpte därför boken Lär dig virka supersöta amigurumi av Annie Obaachan. Vi närmare eftertanke insåg jag dock att mönstren i den boken är ganska tråkiga och inte heller ger någon vidare inspiration att hitta på egna. Det enda som är riktigt roligt är sidorna längst bak där bilder visas på andras figurer. Därav blev det aldrig några amigurumi gjorda...

Men så fick jag syn på boken Virka läskigt söta figurer (eller den lite mindre ostiga engelska titeln: Creepy Cute Crochet) av Christen Haden, och blev alldeles salig. Boken är ju helt proppfull av små söta figurer helt i min stil! Zombies, vampyrer och skelett... En skräckfantast som jag får ju gåshud! Självklart påbörjades produktionen omgående och först ut var en liten ninja till en kompis som fyllde år i lördags:

Harry W.A. Edholm

Mari, kompisen som fyllde år, låter hälsa att han numera fått ett namn: Harry W.A Edholm och att han bosatt sig på hennes skrivbord på Historiska institutionen här på Stockholms universitet. Fast egentligen är han ju en spion som spionerar på fiendeland åt oss som jobbar på Religionshistoriska institutionen...

Riktigt roligt var det i alla fall att virka små söta figurer och det lär bli fler, både ur Hadens bok och efter egna idéer!

8 comments:

Maria said...

Den figuren blev jättesöt! Förstår att mottagaren blev glad.
Sjalen som jag börjat virka och visade på min blogg, finns bland Drops mönster, nr. 122 - 30. Man behöver inte ha precis det garnet som står angivet, det funkar med vilket garn som helst.
Lycka till!
Maria

Fiff said...

Jag lånade också den där första boken du skrev om, och tyckte också den var supertråkig! Tråkiga mönster, tråkiga figurer och ingen inspiration alls! Trodde kanske det var fel på mig ;-) skönt det inte e så! Söt ninja.

SUADDA said...

Om jag förstått det rätt så är detta din första amigurumi? I vilket fall så är den jättefin! =)
Jag har sett ett antal ninjor virkade efter samma mönster, och denna är bland de finaste!
Hoppas nu att du börjar bli riktigt fast i ami-virkning! ;) (Fniss!)

Mari said...

Harry W.A. hälsar att första rapporten kommer inom en vecka. Personligen tänkte jag försöka vinna över honom till min sida genom att virka en liten vän till honom.

Evas Pyssel said...

Den figuren var ju riktigt söt !!! Det är jättekul att virka de där små. Jag har mest ägnat mig åt MONSTER. Är du pigg på en utmaning ?? Kolla på min blogg !!!
Ha de´!! // Eva

Geisli18 said...

Trevlig blogg du har :) Lägger genast till dig i min "Amigurumi blogglist"
Kram och ha en bra dag.

Evas Pyssel said...

Bara roligt att du vill ha mig på din blogglista. Du ligger på min med !!! Ha en bra dag !!! // Eva

Fijaffa said...

Så söt den är! Jag trodde att jag skulle bli amigurumivirkare av stora mått i våras när jag gjorde min första figur. Den är fortfarande den enda :-) Det blev en massa annat istället!

Tack för din kommentar och för att du vill följa mig, roligt att du hittat till min sida och att du gillar den :-) Som du skriver så finns det en hel del handarbetare i bloggvärlden och det är riktigt roligt att vara en del i den gemenskapen.