Thursday, June 2, 2011

Broderilan och färdiga vantar

Börjar bli frisk nu och idag har vi inte haft broderikafé, utan broderilan, vilket alla som har tonårspojkar vet vad det är för nåt. Vi började alltså brodera mycket tidigare än vanligt eftersom vi alla var lediga idag.

Elin kämpar på med sitt fantastiska yllebroderiFör mig gick det sådär eftersom jag sov så förskräckligt länge i morse. Det kan ha något samband med att vi köpt en ny mixer och jag experimenterade med att göra drinkar igår... ehrm...

Maria kämpar på med sitt "tråkprojekt"

Vi hade en ny besökare, Nadja, som var innovativ och broderade på sin egen klänning. Den hon för tillfället hade på sig alltså:

Nadjas fina blomma

Störst succé gjorde nog trots allt farmor, som hade shoppat en ny klänning till sitt kollektivhus 18-årsdag som ska firas på måndag. En rosa klänning med dödskallar på och med texten Forever young. Hon hade dock lite svårt att bestämma sig för om hon skulle ha svarta tights till eller tjusiga naturella blågröna åderbråcksben...

Anar jag en viss ironi?

Själv satte jag igång och broderade på mina filtade vantar. Jag började med en bård av hjärtan längst ner. Sen när jag hade gjort det kröp minimalisten inom mig fram och jag kände att jag inte ville göra något mer på dem...

I <3 you

Tanken från början var ju att jag skulle fräsa loss totalt och brodera allt vi lärde oss på kursen på dessa och att de skulle bli helt galna. Men nu blir det nog inte så. Jag får väl sticka ett par till...

Att vara eller inte vara?

Så... Vad tycker ni? Ska jag låta dem vara som de är nu eller ska jag följa min ursprungliga plan och fylla dem med dekorationer?

I övrigt ska vi i helgen fortsätta vårt cykelprojekt så jag hoppas kunna visa upp det färdiga resultatet mot slutet av helgen. Ha nu en riktigt bra helg allihop!

21 comments:

aliel said...

Åh vilka söta hjärtan. Låt dem vara så tycker jag, less is more liksom. Av samma skäl gillar jag naturliga bara sommarben också, till den hemska döskalleklänningen ;-)

Manduzana stickar said...

Haha, vilken häftig farmor!

Jag gillar vantarna sådär, enkelt och fint.

disa said...

Så fina broderier ni alla gör!! Din farmor är ju asball ju!! Häftigaste farmodern jag har hört om. *ler brett*

Pixi said...

Följ ditt hjärta när det gäller vantarna.. precis som su säger du kan alltid göra dej ett till par o gå loss där ...Gillar beskrivningen av din farmors "naturliga" ben.. Hon ska oxå göra som hon själv vill "You Go Girl" ska du hälsa henne..Hon klär väldans mycket i döskalleklänningen,superelegant!! Kram kram =)

Evas Pyssel said...

Häftig farmor !!! Henne gillar jag . Och dina vantar gillar jag också precis som de ser ut nu. Hur läckra som helst. Kram Eva

mary-ann said...

iblandt är det enklaste det vackraste och dina vantar är så uderbart vackra i all sin enkelhet :)
och farmor gillar jag skarpt...fram för flera sånna :))

Misemor said...

Så morsomt! Her var det mye underholdning. =)
Først vil jeg si; LA VOTTENE VÆRE - de ble kjempesøte som de er nå, med søte hjerter rundt kanten. Lag heller et ekstra par og brodèr mer på dem, så har du begge deler.
Så til broderilan - kjempelurt! Så smart hun var som broderte på det hun hadde på seg, hehe, det hadde jeg sansen for. Sans for din farmor også - artig problemstilling! =)
Ha en gullig aften, klem :-)

Pysselfarmor said...

Hälsa farmor att hon ska ha nätstrumpor ;-)
Det blir en riktig chock för alla!!!
Hon är lagom "tokig" för att göra det också...

Sticka ett par till och "fräs loss" på dem!

jasså du provade mixern sååå!!

Annefia said...

Broderilan låter hul kul som helst! Inkluderar det övernattning? Och väldigt cool farmor dessutom!

Jag tycker du ska spara vantarna som dom är (=jättesöta) och sen tova ett par nya att brodera en massa på.

Linda said...

Farmor äger! :-) Länge leve ironin!!

...och jag instämmer med ovanstående talare; behåll vantarna som de är.
Om du känner för att gå loss ordentligt så kan du alltid sticka dig ett par nya. (Vilket ju tar typ en kvart för dig i alla fall, så...)

Eldstickan said...

Farmor verkar galet härlig! ( lite som min mamma som ville vara Bordellmamma på makens 40 årskalas) vantarna är supervackra och enkla, blir nästan sugen att härmas har ett par filtade vantar som "väntar" sen kursen;)

Eva Hudin said...

Jag tycker vantarna är färdiga, jag gillar också det minimalistiska. Hellre det än det överarbetade som lätt blir tungt, liksom. Vilken fräsig farmor!

Maria said...

Din farmor är ju underbar! och dina vantar alldeles ljuvliga. Helt perfekta!

Ulla-Bella said...

Jeg synes vottene er perfekte slik de er nå!

dace said...

Farmor rocks!!

Anonymous said...

Jättefint med hjärtan brodera inget mer. Får man önska sig ett par i julklapp? Nu är jag väl ute i god tid? Mamsen

Madeleine said...

Vantarna är hur fina som helst, precis som de är :D

Caroline said...

Åhh vad mysigt ni verkar ha det =D Skönt att du börjar friskna till, själv har jag varit snuvig bra för länge!! Kram

suadda said...

Vantarna är så fina som de är! Enkelt är vackert! =)
Vilken härlig famor du har!

Aizic said...

Din Farmor äger :') Gjorde min dag att läsa detta ^^

Gordana said...

Hur broderar man hjärtstygn? Har kollat på nätet men filmen som fanns tidigare är borttagen och jag hittar inte några instruktioner. Någon tips?