Wednesday, June 15, 2011

Sweden Rock Festival

Som utlovat kommer nu här ett litet reportage ifrån Sweden Rock Festival, där jag och Helena var förra helgen. Vi började vår färd på torsdagkvällen och körde ner till Kalmar där vi fick sova hos gulliga Eva och hennes man Tommy. Eva hade gjort varma mackor till oss när vi kom fram och frukostbuffén dagen efter var en riktig höjdare för en frukostfascist som undertecknad! Det var jätteroligt att träffa någon vars blogg man läser varje dag. Stort tack för att vi fick sova hos er!
Dagen efter fortsatte vi vår färd och det spöregnade hela vägen. Vi provade allt, blåste bort molnen, offrade Ramlösa och Helena köpte en regnkappa för 700 kr. Och gissa vad?! Det hjälpte! När vi väl kom fram till festivalområdet var det uppehåll och sedan regnade det inte en droppe trots att regnet låg i luften nästan hela tiden. Huvudsaken var i alla fall att vi fick upp tältet utan regn. Helena demonstrerar hur man bäst gör det...Efter detta lyckade projekt var det ju dags för en annan nödvändighet, nämligen att byta in biljetterna mot band. Vi tyckte det matchade väldigt snyggt med det rosa campingbandet. Dessutom är både min regnkappa och mina gummistövlar lila-rosa. Perfekt!Hungriga som vargar var vi men hade svårt att bestämma oss för vad, av all god mat, vi skulle börja med. Det blev fläskfilé med potatisgratäng. Innan kvällen var slut hann vi med både langos och två olika former av wok...När man är på festival måste man ju även klä sig ordentligt för det blir sjukt kallt så fort solen går ner och det finns ju ingenstans att värma sig. Personligen måste jag ju ha mina fräsiga stödstrumpor på mig också eftersom min blodkärlsinflammation annars ställer till det totalt... Mycket snyggt, inte sant?Oj oj oj, nu blev det underklädesbilder i min blogg! Skandal! Snart har jag väl blivit blondin och fått silikontuttar också... eller inte...Väl inne på området möts man snabbt av denna syn och då vet man att man är på festival....

Som jag skrev tidigare så åkte vi ju ner primärt för att se Rob Zombie, min darling. Här är jag förväntansfull inför hans spelning:Och så stod han där till slut och gjorde en fantastisk spelning. Här har vi honom i egen hög person, Helena har fotat storbildsskärmarna:Ja, okej. Det var ju inte bara han, han hade ju faktiskt sina bandmedlemmar med sig också... Andra band vi såg var t.ex. Down, Overkill och halva Whitesnake. De sistnämda framfärdade dock i ett 45 minuter långt gitarrsolo så vi, och stora delar av övriga publiken, tröttnade efter ett tag.Dagen efter åt vi frukost på Statoil...Och lunch på värsta lyxhaket på en camping i Oknö...Sammantaget hade vi en fantastisk liten road trip, fast vi var lite ledsna att vi inte hade biljett till lördagen också. Puh! Detta blev nog det längsta blogginlägg jag gjort.

17 comments:

Fiff said...

Skoj bildkavalkad. Gillar särskilt att du visar upp lite färg ;-) Snygg rosaaktig färg på banden! Och ja, ni va ju rätt nära mig också. Synd jag inte va hemma! Min morbror har en stuga i Norje, o ibland åker vi dit just den helgen bara för att se hur mkt folk det är på området (och för att vi får "car access" och får köra igenom hela festivalen). Hihi. Nästa år kanske? Snygg pose förresten, det var klass på den! HAHA ;-)

Ulla-Bella said...

Dette har nok vært en både artig og slitsom tur vil jeg tro:)

Heldri said...

Så himla härligt med gummistövlarna som krockar fint rockigheten i övrigt! Jag gillar skarpt när saker bryter mot stereotypbilder :)

Manduzana stickar said...

Roligt med festivalbilder! Jag gillar stödstrumporna, haha ;)

Pixi said...

Oh vad skojigt !! Kul oxå att du sett Mötley så håll utkik om dem kommer nä år för då kan vi träffas där kanske,vi har inte så långt dit som ni o vad kul att ni fick vara hos Eva oxå ..tyckte väl jag kände igen henne..Det är det som är trevlig bieffekt med bloggerit att man lär känna folk som man aldrig hade gjort tidigare om man vill..Du påminde mej om att jag måste köpa nya gummistövlar för mina läcker in nuförtiden..j-a skit för de är såå snygga ,röda m svarta rosor ,såna lär jag inte hitta igen..tupiskt hehe kram kram =)

4U2! said...

Jag har inte sovit i tält sedan ... oj, många år. Har en konstig tanke om att vara i ett oskyddat, ganska, litet tyghus och det ger mig klaustrofobi ... hur dum får man vara, tänka så? ;)

Eva Hudin said...

Härliga bilder! Det är nästan så man önskar man var ung igen, yngre menar jag förstås. Då hade jag, om möjligheten funnits, sett Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple m fl. Nu lyssnar jag hellre på t ex Händel, om jag måste välja mellan rock och klassiskt. Men när jag är ute och går i rask takt är det riktigt jäkla härligt att ha Highway Star på HÖG volym. Rob Zombie har jag inte hört talas om, men jag ska lyssna på Spotify.

Marion said...

Ser ut som du har hatt det fint poå festival! :)

Anonymous said...

Oj, vilket omväxlande liv du lever! Camping på festival ena dan, brodericafé nästa.

Anonymous said...

Nej, jag kommer inte till Stockholm idag. Går upp mitt i natten för att åka till Skavsta och ta planet till Berlin och en textilmässa http://www.textile-art-berlin.de/startseite/. Förhoppningsvis har jag något att berätta på bloggen när jag kommer hem. Men nästa gång hoppas jag att jag kan komma, dvs den 30:e.

Bettan said...

Vad roligt att du vill vara med i mon utlottning.
Kram sytanten

disa said...

Det låter super roligt!! Min son är grön av avund på alla som tog sig ner. Idag stod en av hans kompisar i vår hall och berättade för mig om hur roligt ha hade det där och då hördes djupa suckar från sonen.......

Vad roligt att se bilder från er tripp!

Pysselfarmor said...

du såg ju pigg ut idag ;-)

som jag sa festival har jag aldrig varit på, men tältat har jag gjort många gånger bl.a. fjällvandringar...även nu fastän kroppen blir helt "kajko" efter en natt på liggunderlag...

Smycka said...

Ser ut som om ni hade det helt underbart! Måste vara roligt att träffa bloggvänner irl också. =o)

Evas Pyssel said...

O vad kul att läsa om ert festivaläventyr. Tänk om man hade varit ung !!!! Jag skulle hängt på. Roligt var det att ni kom och övernattade hos oss. Välkommen tillbaka nästa Sweden Rock !!!Kram Eva

Bad Mama Jama said...

Å vad kul med festival! För mig är det Getaway som gäller i år. Men först ska vi på Maiden! Det ser ut som om ni hade roligt iaf. Men fräsiga stödstrumpor och allt! ;)

Fröken Eko said...

Kul med festival! Jag ska på festival imorgon *jippiii*
Hade varit kul att se Rob Zombie, verkligen, men System Of A Down är inte så illa heller!! Dom ska jag se imorgon. Får hoppas bara att vi har lika tur med vädret som ni hade, dom har nämligen lovat regn...

/F