Wednesday, October 5, 2011

Blokslut

Puh! Då var allt klart. Tentan är skriven (jag tror och hoppas att det gick bra, tack för alla era lyckönskningar!) och nätet är igång igen. Har nu tillfälligt övergett mitt mobila bredband och kör på kabel istället. Hoppas det går bättre.

Vi närmar oss en stor händelse i min bloggs liv, nämligen dess ettårsdag! Denna infaller på fredag och då får ni hålla lite extra koll här för då blir det naturligtvis stort kalas!
Förra året, när det drog ihop sig mot nyårsafton noterade jag att många av er gjorde ett slags bokslut över era projekt under året som varit. Det gjorde aldrig jag, så jag tänkte göra det nu, som ett slags bokslut över bloggåret - ett blokslut.

Vi kan börja med broderierna, en av mina klara favoritgrenar i den här världen. Några av mina favoriter i denna kategori gjorde jag alldeles i början av mitt första bloggår. Och av dem alla är nog denna, som jag gjorde i födelsedagspresent till älsk, den största favoriten:


Även den allra första skapelse jag visade upp här i bloggen, nämligen denna bonad till min (föredetta) kollega Maths blev en hit tycker jag (Maths hade ju dessutom tur där i början av Hedvigbloggåret och fick sig en flagga också):


Dagens sanning? Den passar i alla fall oerhört bra i Maths kök och skulle även passa bra på hans kontor. A tidy office is a sign of a wasted talent?

En del experimenterande inom broderikategorin blev det även under året. Jag nämnde nyss Maths flagga, som jag och Erik målade till honom. Måleri är ju annars inte min starkaste gren, men jag har upptäckt att man kan piffa upp saker på oanade sätt med lite färg, och att man inte ska vara feg även om man kanske inte är någon Picasso själv.

På denna bonad, som jag broderade till (andra) Eric, gick jag lös med helt vanliga akvarellfärger efter att jag hade broderat. Det var hur läskigt som helst men resultatet var klart över förväntan. Så länge man är försiktig, eftersom färgerna flyter ut så mycket, så kan denna metod göra underverk för vilket trött broderi som helst. Eric är för övrigt sjöman, därav texten - Min första kärlek är havet...

Andra broderifavoriter är ju naturligtvis grytlapparna, både dessa och dessa.

För att då raskt gå över till nästa favoritgren - nämligen stickning - så kan jag även där skönja ett par projekt som känns väldigt speciella. För det första är det ju naturligtvis Steffes Blueshalsduk. Halsduken jag gjorde till älsk med hans porträtt och deras bandnamn på. Ni var många som följde med ända från den första designen till de sista självande maskorna som jag tog en timme innan spelningen. Och oj vad ni hejade på, tack för det!

Och ni som undrar: "vad hände sen, de var väl inte bara en person i bandet?" gör alldeles rätt i det. Jag kan meddela att jag faktiskt påbörjat en halsduk till, med Helenas porträtt på men när jag kom upp förbi ögonen insåg jag att det inte blev bra. Hon ser ut som ett spöke och halsduken blev ett UFO...

De hysteriska tåsockorna var ett projekt jag gav mig på, som faktiskt gick över förväntan. Jag trodde att det skulle bli svårt att få till tårna på ett bra sätt och att det bara skulle bli obekvämt. Men icke! Dessa har blivit flitigt använda:Helenas Revontuli ska även den få vara med här. Jag blev så nöjd med den lila randen som egentligen bara var ett resultat av att jag hade slut på garn. Ett exempel på att det ibland blir bättre än man tänkt sig. Kan vara bra att påminna sig om när man sitter där och inser att garnet inte kommer räcka...


Har ett par andra stickprojekt som också ligger mig varmt om hjärtat, men ska inte tråka ut er alltför mycket i onödan...

Kategorin klädsömnad, eller sömnad överhuvudtaget, är något som inte lika ofta dyker upp här i bloggen. Ibland händer det dock, nu senast med Malenas femårsklänning. Denna grupp ska dock bara få en representant i mitt blokslut och det är ju naturligtvis Grammisblåsan som jag sydde till Maria och som hon bar på årets Grammisgala.

På två veckor sydde jag och mamma denna klänning av sönderklippta, slaktade hårdrocksflaggor. I vägen kom trasiga (nya!) symaskiner, magsjukor, bihåleinflammationer och mensknappar. Ett tag var vi, ärligt talat, nära att ge upp. Men, ivrigt påhejade av er fick vi klart den till slut, på förmiddagen samma dag som galan ägde rum. Puh! Det var en pärs och nästa gång jag ger mig på något sådant vill jag nog ha liiite mer tid på mig... Åtminstone en vecka till...
Sista kategorin ut i blokslutet är, också den, något eftersatt. Det är ju virkning jag pratar om såklart och det är väl inte en av mina starkaste grenar. Ett par favoriter har jag dock och först ut är Eriks Chibi och Chu Totoro:Sedan gillar jag ju de två hjärtekatterna Jossi och Ansjovis. Dessa får vara med eftersom jag tycker hela initiativet med hjärtekatterna är så fint. Och faktum är att de har en liten kusin på gång här hemma, men mer om honom senare...


Sådär, du var min orgie i navelskåderi färdig för denna gång. Nu ska jag ta mig tid och hälsa på hos er för jag har saknat er!

Och glöm inte att titta in på fredag för då händer det grejer här!

20 comments:

med nål och tråd said...

Åh, jag gillar ditt navelskåderi starkt! Och framförallt bonaderna, grymma budskap. Keep up the good work! Tjoho.

Manduzana stickar said...

Vad sjukt många fina saker du har gjort under ditt bloggår :) Jag gillar verkligen den första bonaden med linus på linjen! :)

Evas Pyssel said...

Gu´ vilka fina saker du har gjort !! Första bonaden är ju hur bra som helst.Det är smart att inventera sina alster så där.Hoppas att du fick toppresultat på tentan. Jag gissar det !!! Ha det finfint !! Kram Eva

Annefia said...

Åh vad kul med ett bokslut och så mycket fint du gjort! Jag gillar verkligen din personliga stil och touch.

disa said...

Så många fina saker du har gjort! Jag gillar starkt den första bonaden. =)

Emmy said...

Jättefina saker. Jag tycker det är så inspirerande att läsa sådana här sammanställningar. Vad mycket alla hinner göra!

Landsvägsungar said...

Tack för fin kommentar! Superfina vantar och vad mycket fina olika saker du gör! :O) MAria!

Anki said...

Wow wow wow!

4U2! said...

Helt otroligt vad mångsidig du är och vad mycket du gör! Har nog följt allt du tar upp och tycker bara att du är "kanon bra"! Sprudlande idéer och livsglädje, det är vad du förmedlar.
Ha det gott!
Kram

Heldri said...

Bonaderna är verkligen så träffsäkra och fina. Walk the line var underbar! (Är det egen design?)

Håller med om att dessa bokslut är inspirerande och roliga att läsa. Grattis till snart ett år och jag håller tummarna för att tentan gick galant!

Bad Mama Jama said...

Kul att se vad du gjort för en som inte varit med från början. Du är så himla flitig! Grammisklänningen var supersnygg. Fast det är klart... allt är ju jättefint!

Pysselfarmor said...

nu försöker jag igen för fjärde gången att kommentera hos dig - jag blir tokig på detta....har inte drabbats tidigare men nu är det värre än värst - folk tror jag har blivit mallig eftersom inga kommentarer kommer från mig...

Grattis i förskott till ettårsdagen...ska försöka hinna hålla koll på vad du hittar på! Hoppas tentan gick bra - du har säkert grejat den. Vi ses i morgon men jag kommer senare - ska på bokrelease först...så du kan ta det lugnt
;-))

Nettan said...

Grattis till ett år med bloggen! Vilka fantastiska saker du gjort <3
Fast bland alla dina fina saker här i blokslutet så saknar jag dina broderade muddar, de med fåglarna! Dem tycker jag oxå massa om :) Kram!

Anelma handarbetar said...

Oj så mycket fint du har gjort. Tänk vad fort man glömmer, tur att man kan backa lite ibland o se alla "skönheter" igen.

Kram

anli said...

Vilka otroligt fina saker du har gjort!

Siv said...

Grattis! Vilket första år! Med en sån början kan du vara stolt över dina projekt. En riktig inspirations källa till blogg har du! Jag fortsätter att återkomma.

Janette Millbom said...

Åh den där fantastiska kärleksbonaden hade jag missat!! Jag får lust att helt kopiera! :D Fast jag har ingen loove just nu :/

Jag gillar ditt arbete! Cooling är du!

/janette

LadyNight said...

Du är så mångsidig i ditt skapande! Både virkar, stickat, syr och broderar. Och inget liknar det andra. Det är så inspirerande att se :)

Totorofigurerna <3

4U2! said...

Jag skall vara med i din tävling, självklart, men hinner inte länka idag (vill inte skriva detta på det inlägget *ler*) men ville säga att naturligtvis skriver jag det jag tänker, från hjärtat, så det var verkligen menat och blir glad att det i sin tur gladde dig men: hur kan det komma sig att ingen skrivit det förr till dig? :)
Varm kram

Janette Millbom said...

Don't worry, jag ska inte koppa dig :) MEN skulle jag kopiera NÅT skulle det vara den! Superlove, särskilt för ett cash-fan :)