Friday, October 14, 2011

Dottie m.m.

Tutelituuut...
Trumpetfanfar! Nu kan jag äntligen presentera vår nya familjemedlem, nämligen mammas nya lilla vovsegull Dottie:


Hon är en femårig Jack Russel-tik. Mamma har haft henne på prov nu i några veckor men har nu bestämt sig för att behålla henne. Det blir spännande för hon blir första tiken i vår familj, och hon är hur go som helst. Så go att hon är mest nöjd om hon får sitta på armen eller i knät hela tiden. Sånt gillar vi! Välkommen till vår flock Dottie, hoppas du kommer trivas!


I övrigt finns här en massa pågående projekt, men inget färdigt att vissa upp. Dels skymtar ju där en hjärtekatt som aldrig tycks få några ben. Dels är det en Hello Kitty-mössa till Malena. Den blir dock alldeles för stor så den måste repas upp. Jag började även med ett par Signe-vantar häromdagen, som också de blir för stora. Sedan vet jag inte om ni minns Selbudeath-sockorna som jag påbörjade i Florida? Även de blev hur som helst för stora och har numera repats upp och börjats om på (och är det svarta som syns på bilden). Vad har hänt? Kan jag inte sticka längre? Jag som brukar sticka för hårt jämt, har jag svängt och börjat sticka för löst nu istället? Suck...

Angående min Henrietta Maria Cardigan så har jag bara ärmarna kvar, men där har jag kört fast. Jag får inte ihop mönstret. (Som sagt, jag kan nog inte sticka längre...). Tur jag ska hem till mamsen ikväll så kanske hon kan hjälpa mig att reda ut det hela.


Sen har jag fått en award också av Annefia och Elin. Stort tack!

Till saken hör som vanligt lite frågor, som jag ska göra mitt bästa för att besvara:

1. Varför började du blogga?

Ja, som jag skrivit tidigare så började allt med att jag googlade på "broderiblogg" och hamnade hos Fiffel & tråd. Jag satt som förstenad och läste igenom allt Fiff hade skrivit, från det första inlägget till det sista. Sedan klickade jag mig vidare därifrån. Det var en fantastisk upplevelse att se hela denna värld som fanns där ute som jag inte hade en aning om!

I början iakttog jag mest på avstånd men redan efter ett par veckor kände jag att jag ville ta en mer aktiv del av denna värld och bestämde mig för att starta min egen blogg. På den vägen är det....

2. Vilka bloggar följer du?

Oj, jag följer många bloggar. Fler än jag hinner med ibland. Men det är nästan uteslutande hantverksbloggar av olika slag. Det är det jag är intresserad av.

3. Favoritfärg(er)?

He he, ja det måste ju bli svart såklart. Även om jag försöker klä mig i mer färg och framförallt göra färgglada saker så landar jag alltid i svart till slut i alla fall, möjligen grått...

4. Favoritfilm?

Oj, den var svår. Jag gillar (nästan) allt som David Lynch och Tim Burton gjort. Det är svårt att säga ensilkda filmer, men jag är väldigt förtjust i zombie- och splatterfilmer.

5. Vilka länder drömmer du om att besöka och varför?

Hm, ja mitt drömland nummer ett - Indien - har jag ju redan varit i (men jag skulle gärna åka dit igen). Jag vill åka till så många ställen, men ett drömmål är Jordanien eftersom jag vill se klippstaden Petra. Tidigare har jag varit lite skeptisk mot USA som resmål, men efter att varit där i våras så kan jag absolut tänka mig att åka dit igen och upptäcka andra delar av landet.

Sådär, och nu ska awarden skickas vidare till fem andra bloggar, vilket alltid är lika svårt. Men, eftersom jag inte får ge tillbaka till dem jag fick den av, så väljer jag den här gången...

Bad Mama Jama - som gör vackra smycken som jag tycker förtjänar större uppmärksamhet.

Jonna D - eftersom hon tagit sig tid att dra igång pysselstafetten och för att hennes blogg är så hysteriskt snygg.

Misemors hobbyrom - där kreativiteten sprutar och vars kommentarer alltid är lika gulliga.

Pysselstugan - eftersom jag är sååå glad över min lilla virkade japanska och min teckning...

Fröken Eko - vars blogg jag gillar så mycket att det är en av få som inte primärt handlar om handarbete som jag faktiskt följer regelbundet.

Nu har jag ingen koll på vilka av er som redan fått denna, men gör vad ni vill av den. Kanske kan den lysa upp lite i höstmörkret i alla fall!

16 comments:

mary-ann said...

vilken liten goding hon e Dottie :) och grattis till awarden :)

Bad Mama Jama said...

Men oj, tack! Ska sätta mig och spåna på svar på awarden på direkten. Varje gång jag kikar in här så slås jag av hur lika vi är, alltså i saker vi tycker om. Å grattis till nya familjemedlemmen!

Emmas dagar said...

Vilken söt liten Dottie.
Vi funderar på att skaffa en liten hund till familjen och har börjat läsa på om Jack Russel.

Annefia said...

Vilken liten sötnos!!!

Ibland är det bara så där att det är svårt att avsluta dom projekt man påbörjar. Man tappar liksom lusten och orken mitt i.

Lovisa said...

Vilken fin hund! Hon ser så snäll ut. :)

Ja, samma här, det går lite hit och dit med virkningen (och i ditt fall även stickningen). Det är bara att försöka ta sig igenom krisen, dock har jag inte hittat på något riktigt bra tips än för att komma ur den..

4U2! said...

Grattis till din award. Jag återkommer för nu är jag upptagen men dina kommentarer kom fram!

Nettan said...

Gulle dig, tack snälla <3
Konstnären skiner som en sol! Och grattis själv, du förtjänar den verkligen. Vilken gossing ni fått i familjen. Hon är så söt!

Pysselfarmor said...

Vilken söt Dottie! Tror jag hoppar över stickträffen därför att jag åker bort i helgen på stickevent och är dessutom borta måndag och torsdag...kanske gubben vill se mig litet grand
;-))

tack för inbjudan och nästa gång så kanske det passar så återkom gärna med frågan...

måndag ses vi och så torsdag eller hur
ha en himlars bra helg! //kram kram

Fiff said...

Hejaheja, kämpa på med projekten! O vilken söt vovsing :-) Kram o trevlig helg!

Bad Mama Jama said...

Jajemen! Trots att jag är mörkrädd som få så älskar jag skräckfilmer och framför allt zombiefilmer!

Emmas dagar said...

Tack för orden om Jack Russel! Det är precis sånt vi vill höra :-)
Och jag har hittat din fina blogg att återkomma till!

Evas Pyssel said...

Gu´ så jättesöt !!!! Här vimlar det också av projekt !!! Just nu måste jag bli klar med hösttröjan. Kram Eva

Siv said...

Sån liten sötnos, som kommit till familjen!
Jag fick också sticka om Hello Kitty-mössorna innan jag kom rätt i storlek! Lycka till.
Grattis till Awarden.
Ha en fin helg.

Misemor said...

Heisann. Tuuuuuuuusen takk for award, og spesielt takk for din beskrivelse av min blogg over her. =) Like koselig å titte innom hos deg også, og jeg setter stor pris på dine søte kommentarer!
Klem fra ToneB =)

jonna d said...

Tjoho!!! Tusen tack! Det värmde verligen i höstmörkret. Har som sagt varit offline i några dagar men är nu tillbaka online. Skall svara på frågorna och skica awarden vidare under dagen.
Ha det gott.
//jonna d

Lapp-Lisa said...

Måste bara säga; skoj. Instämmer i helt i punkt 2 och 4, 3ans öde är också mitt även om jag inte överanstränger mig med färger, 1an, jo delvis och 5, wow Petra vil jag också se. =)

Hade funderingar på sweden rock förra året också, för Rob Zombie, men då var min lillskit bara 2,5 så det var inte helt aktuellt.