Sunday, November 13, 2011

Liten uppdatering...

Här sitter jag mitt i hysteriskt tentaplugg inför tisdagen. Har ju morgondagen på mig också, men jobbar kl. 9.00-21.00 vilket gör att det blir väl mest att plugga på tunnelbanan, så det är idag det gäller. Tänker dock hinna slänga in en liten uppdatering här också nu när man faktiskt varit hemma och kunnat fota lite i dagsljus. Först är det då Signe-vantarna...

Signe-vantarna

Efter att ha repat upp större delen av första vanten och stickat om hela tumkonstruktionen (varför göra en hel omvänd tumkil uppåt i vanten?) så följer de nu inte mönstret men har en, enligt mig, betydligt bättre tumkonstruktion. Ena vanten är som synes färdig, andra är på gång...

Sen har jag fått förfrågningar hur det går med min Henrietta Maria Cardigan...

Inte helt lätt att fota sig själv...

Långsamt framåt är väl svaret på den frågan. Allt är nu ihopsytt, men jag har en del beslut att ta. Den är nämligen lite för stor under armarna. När jag mätte mig själv inför starten hamnade jag mitt emellan två storlekar, så för säkerhets skull valde jag den större. Så här i efterhand kunde jag nog ha gjort tvärtom. Jag har redan sytt in den en hel del, men det skulle behövas ännu mer. Det är bara det att det blir alldeles för korvigt under armarna om jag syr in den mer. Så nu är frågan om jag vågar sicksacka på maskin och helt enkelt klippa ner sömsmånen sen. Återkommer i frågan...

Något annat som är på gång är ju Helenas iPhone-fodral också...

Ingen tvekan om den framtida ägarinnan...


Den ena, blåa, sidan är helt färdig men den får ni se när allt är klart. Så här ser andra sidan ut än så länge. Snart klart med andra ord, ska bara blinga till den lite till och sen sy ihop och fodra hela faderuttan!

Men, inget av ovanstående blir det just nu för nu ska jag kasta mig över böckerna igen efter denna "olovliga" lilla paus!

24 comments:

Min tråd said...

Tjusiga vantar! Pauser är bra!

Marion said...

NYDELIGE votter! :) Du strikker så fint:)

Eva Hudin, Falkenberg said...

Håller med "Min tråd"! Jag missad en tenta i statsvetenskap (100 år sedan) för att det var så roligt att spela Alfapet = långa pauser!

Rosenvante said...

Det var verkligen snyggt med vita som bottenfärg i vanten och Henriettan är ju lika fräck den. Hoppas du kan komma på hur du ska lösa problemet under ärmarna.
Lycka till med tentan.

Nettan said...

Vantarna är helt underbara, jag älskar slingorna...♥ Din cardigan blir också såå fin.
Kram och stort lycka i veckan!

Anelma handarbetar said...

Ååh så underbara vantar!
Lycka till i veckan.

Kram Birgit

Tina said...

Oj, så mycket fint du håller på med! Låter spännande med bling. Lycka till med din tenta.

Fiff said...

Oj så mycket fina grejor. Superhärliga färgglada bokstäver, och vantarna ser ju helt ljuvliga ut! Hejaheja, och lycka till nu med tentan!

Heldri said...

Snyggt alltihop! Lycka till på tentan!

Evas Pyssel said...

Vantarna är ljuvliga ! Och boleron blir säkert perfekt när du trixat lite med den. Du är beundransvärd som hinner både plugga, jobba och handarbeta. Lycka till med tentan. Kram Eva

Anonymous said...

Å, så fina vantar! Vill också ha! :-)
Mitt råd är att chansa med boleron och sicksacka/klippa sömsmån. Det finns ju inget som är så tråkigt som när man lagt ner en massa jobb på att sticka något och sedan har man ingen lust att använda plagget så ofta, för att det inte sitter som det ska. Hoppas det ordnar till sig!

disa said...

Vantarna blir otroligt fina och din cardigan super snygg! =)

Siv said...

Lycka till med tentorna! Och vantarna.... sååå fina.

med nål och tråd said...

Ohoj ohoj så mycket fint. Koftan är ju helt underbar. Vill också ha!!!

Bad Mama Jama said...

Jädrar vilken snygg cardigan! Passade dig som handen i handsken!

Saras pyssel said...

Snyggt mönster på vantarna! Emlou berättade att hon missat att mäta tätheten på det virkade & hade bara gjort det på det stickade. Så det var därför det stämde så dåligt. Ingen bebis än, den verkar trivas alldeles för bra i magen... ;-)

Rät&Avig said...

Ha, ha...kanske dags att ta en bloggpaus!
/Ann-Britt

Otaliga projekt said...

Har precis läst ditt utlåtande om mässan, nu känns det lite bättre att jag inte hann.... Men jag ska ge det en chans i feb tänkte jag.
Nu slänger jag in en kommentar om din hjärttutorial samtidigt. Kanonbra! Och så fina hjärtan. Om jag någonsin får till ett par tovade vantar så ska det nog bli minst ett hjärta på dom.

Tyg och otyg said...

Helt lovely vantar!
Angående vasen så är den nog gjord på samma sätt som de klassiska armbanden man gjorde som liten (beskrivning finns t ex här: http://www.skapligtenkelt.se/parlarm.htm). :)

metamorphosis said...

Vilkar grymmesnygga vantar!

Pixi said...

Vad du är energisk och hinner med mycket!Glöm inte bort att andas emellanåt,hehe..JAAAA hade vart så glad att få träffa dej och sticka tillsammans..men vem vet, det kommer kanske!! Ha en underbar helg Hedvig,kram kram =)

Emma - [Distorsion] said...

Vantarna är superfina! :) Blir så sugen på att dra igång fler projekt, men det får vänta tills jag fått klart något av dem jag redan har..

Anonymous said...

Verkligen snygg kofta du har stickat. Och vantarna också :)

Eva S said...

Så fina vantar. Beundrar alla som stickar mönstrade vantar, mönsterstickning över huvud taget. Tycker själv det är så tråkigt att sticka vantar.