Sunday, February 26, 2012

Boktips!

Hallå hallå, nu är jag tillbaka i cyber igen! Hoppas att ni inte glömt mig. Har haft några riktigt intensiva, men roliga dagar i Borås. Har dock inte hunnit handarbeta i princip någonting alls så detta lilla inlägg får istället bestå av ett litet boktips, nämligen detta:Min farfar hade hittat denna i sina gömmor (fråga mig inte hur den hamnade där) och nu har den hittat hem till mig. En riktigt bra bok faktiskt trots sin något gammalmodiga framtoning. Bra pedagogiska teckningar och förklaringar på en massa mönster och tekniker, och sedan några grundmönster på vantar och sockor. Perfekt! Håll utkik efter den när ni är på antikvariat!

Kul förresten med era gissningar på lövet. Har fått in så vitt skilda förslag som Jimi Hendrix och Karin Boye. En av er som har gissat har rätt. Mer säger jag inte än. Nu ska jag läsa igen lite vad ni haft för er under tiden jag har varit borta, har saknat er ju!

12 comments:

Annika said...

Den har jag i mina samlingar! Var nog en av de första stickböckerna jag skaffade till mig själv.

4U2 said...

Ha,ha,ha jag tror jag gjorde en "tavla" när jag gissade för det måste ju förstås vara ... nja, du förstår nog ;) :)
Kul du är åter!

Sanna said...

Åhh läcker socka på framsidan, den hade jag inte tackat nej till och önskar innerligt att jag var en duktig stickerska för då hade jag inte bara stickat dessa sockor utan även en sån babykofta som du visar här nedan..ljuuuvlig!! Blev moster igen i fredags till en liten tös så nu snurrar det måånga babytankar i skallen.. =) hihi..

Tack för en inspirerande blogg!
Kraaaam
Sanna

Anelma handarbetar said...

Härlig framsida på boken. Skall hålla ögonen öppna och hoppas på att hitta en likadan.
Allt har sin tid, kul att du hinner hit igen.

Kram Birgit

Anonymous said...

Hi, hi, den har jag på skolan där jag jobbar, och det händer att den används då och då. Lite svår för de flesta elever men ibland dyker det upp riktiga "sticktalanger"!

/Anna

Annefia said...

Vi har saknat dig också!

aliel said...

Ser ut som en härlig bok. Kul när de dyker upp från oväntade håll, böckerna :-)

Smycka said...

Jag hittade min på Gengåvan, second hand. =o)

Virvelvind said...

Var ju tvungen och kika på kommentarerna då jag själv inte kunde gissa på rak arm. Jag skulle då gissa på Dawit Isaak. Men som sagt, det var jag inte smart nog att lista ut själv. Sen kanske det inte är han överhuvudtaget :P

4U2 said...

Vet du hur nyfiken jag är på det du håller på med? Mycket! ;) :)

metamorphosis said...

Alltså, kan en fot/socka bli gladare än den på bilden?!

Följer lövet med spänning och inser för jag vet inte vilken gång i ordningen att jag bestämt måste masa mig till hufvudstaden i sommar så jag får se alla löv live!

Anonymous said...

Cute , :).