Wednesday, February 1, 2012

Expressen

Jahapp, då hamnade i artikeln i Expressen igår. Är ganska nöjd, inga grova felciteringar i alla fall även om skribenten valde att fokusera på vissa saker som jag tycker jag sa i förbifarten medan hon skippade vissa saker som jag tycker var väsentliga. Men, men, så där är det väl med journalister?! Jag tycker ju såklart att det vägs upp av att det är så roligt att handarbete i allmänhet och broderi i synnerhet alls får något utrymme i media. Mer sånt!

Så här såg artikeln i alla fall ut -->

Längst ner till höger känner den skarpsynte även igen Elin, med bloggen med nål och tråd. Övriga två var nya bekantskaper för mig!

Själv gjorde jag ju naturligtvis ett undantag från min vana att bojkotta kvällspressen och köpte tidningen igår, men för er som inte gjorde det kommer själva texten här i närbild om ni vill läsa:


När fotografen var här ville hon ju ha mig omgiven av en massa broderier, men problemet är ju att jag ger bort nästan allt jag broderar. Så det blev mest en massa halvfärdiga och ostrukna alster, förutom älsks bonad och Helenas grytlapp som jag sprang och hämtade under eftermiddagen.

Ja ja, nu har väl min mediekåthet stillats för ett tag framöver. I övrigt är jag fortfarande sjuk. Det blir en väldig massa stickat (vilket är trevligt) men betydligt mindre kurslitteratur läst (vilket i alla fall blir mindre trevligt vad det lider).

Hoppas ni andra där ute i bloggvärlden håller er friska och krya i alla fall och ha en fortsatt bra onsdag!23 comments:

Evas Pyssel said...

Fasen va kul och häftigt, Hedvig !! Ska genast visa sonen, som ju som tur är, inte skriver om broderi. Hurra för dig !!Kram Eva

Tinas Garn said...

Värsta linslusen! Va kul med uppmärksamhet!

Marion said...

Så kult! Flinke du! :))

mary-ann said...

va häftigt!! för mig funkar det tyvärr inte längre att brodera :( du får krya på dig så du är frisk till syfestivalen :))

metamorphosis said...

Nämen va skoj!

Otaliga projekt said...

Jättekul med uppmärksamhet! Bra gjort.

Anonymous said...

Heja Hedvig! Och vad bra att det går att läsa reportaget här, så man slipper skaffa tidningen.

Anelma handarbetar said...

Ååh vad trevligt att du fick vara med i tidningen.
Kram Birgit

Emilia said...

Vad kul!!

Heldri said...

Åh så roligt att få läsa, för jag hade ju så klart inte kommit ihåg att köpa nån tidning ;)

Jag försöker tappert hålla mig frisk medan de omkring mig snörvlar, hostar och harklar sig. Än så länge går det bra, peppar peppar. Det är ju så våldsamt tråkigt att vara förkyld!

Anonymous said...

Så kul! Grattis. :)
Krya på dig!
/Matilda

Nettan said...

Så himla roligt! När jag var liten tyckte jag bonaderna hemma hos mormor var vackra. Sen kom tonåren och då tappade jag bort dem lite.
Nu skulle jag så gärna ha en av dina bonader i köket =D Grytlappen väcker fortfarande uppmärksamhet.
Stor kram ♥

Manduzana stickar said...

Vad roligt att få läsa artikeln. Jag tycker att du skötte dig bra ;)

Och ja, du borde verkligen gå på stand up live. Det är helt fantastiskt!

Hulda said...

Mycket trevligt Hedvig :) Maken kom hem med tidningen i går , lämnade den till mej och sa: Du måste läsa det här, det står om några tjejer som BRODERAR !
Bra reklam för broderiets återkomst !!!

Bad Mama Jama said...

Wohoo! Har du gått och blivit kändis!? ;) Du är automatiskt fortsatt följare på bloggen då jag bara ändrade namn på den gamla och startade en ny med det gamla namnet. Så lätt blir du inte av med mig ;)

Eva Hudin, Falkenberg said...

Vad roligt, Hedvig. Se till att du får bilderna hon tog på dig på en CD-skiva, kan vara kul att ha. Och det är så klokt det där du säger, ett ode till långsamhetens lov.

Annefia said...

Kul att det blev bra! Mamma har lovat att spara det här reportaget åt mig så jag kan läsa det IRL med. Det är ju ett måste när man nu känner en kändis.

Misemor said...

Heisann. Så flott artikkel. Og så morsomt når man blir fornøyd, det er jo slett ikke alle som er så fornøyd med gjengivelsen i avisene. =)

Du får passe på deg selv og bli fort frisk!
Ha en fin ukeslutt. Klem fra meg! =)

disa said...

Vad roligt att du var med, och jätte roligt att få se!! Krya på dig. kramis

Pysselfarmor said...

Nämen jistarns vad spännande roligt du har varit med om medans jag varit borta ;-))
Det känns burrrrr att vara tillbaka i kylan!
Ha en skön helg och vi ses torsdag.

Pixi said...

Vad kul för dej !Jag tycker oxå att det blivit fler yngre som handarbetar och det är bra att få visa det ! Så det lockar ännu mer yngre att börja, det verkar som en del tycker det är skämmigt att handarbeta men jag har oxå vartr en som förespråkat att det är vårat kulturarv och det sak vi minsann inte skämmas för..Har fått en del både under 20 o lite över med att ta tag i synål och stickor..Kul, kul!!Hoppas du blir snart frisk Hedvig!! Kram kram =)

skapa och inreda said...

Men vad roligt!
Tack för att vi andra kan läsa om dig :)

The Knitting Seaman said...

Såg artikeln. Hm... Broderi... Tittade... Det där ser väldigt bekant ut... Tittade lite till. Och så kopplade jag.

Fast - utan att känna dig, kändes det som om det var hårdvinklat på broderi som politiskt medie. Ärligt talat har jag mest uppfattat dina broderier som nytänkande och fyndiga, men inte direkt politiska. Har jag fel?