Sunday, March 18, 2012

FeminInos-vantar version 2.0

Jahapp, minns ni möjligen FeminInos-vantarna som jag bloggade om för ett tag sedan? Jag hade vissa problem med vad jag skulle fylla toppen på vantarna med för mönster. Efter att ha stickat om toppen fyra gånger utan att bli nöjd så ändrade jag taktik. Jag började om från början, höjde hela mönstret och la till tre hjärtan i nederkant. Så nu ser de ut så här:

To be or not to be?

Problemet är att jag nu inte är helt nöjd med hur de ser ut heller... Jag tycker hjärtana ser lite malplacerade ut och nu tycker jag istället att själva märket sitter lite för högt upp. Funderar därför på att sticka en tredje vante där jag tar bort hjärtana och sänker mönstret lite, men inte så mycket som på första versionen. Vad tycker ni?

Klart är i alla falll att stackars Inos inte kommer få några vantar förrän till midsommar om jag ska hålla på så här...

19 comments:

Susilull said...

Du kanske har rätt, har du tålamodet skulle det nog bli snyggt med mönstret en liten bit ner och inga hjärtan. men den är fin som den är nu också!
Kul att läsa om farmor, lövet och taggtråden!!

Bettan said...

Jag tycker faktiskt att vantarna är alldeles kanonfina men det är annat när den sitter på handen. Ja, du får väl prova dej fram och isåfall använda dej av tålamodet....Men som sagt jag tycker att dom ser kanonfina ut!!!!
Kram syatnten

sofia said...

Jag tycker de är skitsnygga!

Nettan said...

Alltså, de är jätte fina som de ser ut nu! Men det kan också vara rätt att göra som du säger, sänka mönstret och ta bort hjärtana. Vilken ork du har om du mäktar med att göra om dem så många gånger!!!
Och Käraste Hedvig; ang burkar; kanske inte alla, men definitivt du =) Är du sugen på en fd russinburk? =D ♥

4U2 said...

Snygga! Men förstår att om du inte är nöjd så är det inte roligt för dig men som sagt: snygga!!!

Tina said...

Mer och mer låter jag första instinkten styra, när jag stickar. Även om inte andra alltid ser det jag inte är nöjd med, så stör det mej.
Mitt motto är hellre repa upp en gång för mycket än en gång för lite.
Sen tycker jag att dina vantar är jättefina. :D

Henrietta said...

Jag tycker vanten är jätte fin precis som den är!
Skoj att läsa om lilla farmor ♥
//Henrietta

anli said...

Jag tycker att de var jättefina med hjärtan (och då gillar jag inte ens hjärtat :-)). Men om du ska ha dem själv är det bara att följa instinkten och göra om... Min erfarenhet är att de plagg jag har "nöjt" mig med trots att jag egentligen inte har varit helt nöjd har blivit liggandes i en låda sedan.

Jag blev iaf väldigt inspirerad att sticka ett par feministvantar till vintersäsongen... :)

/Garnfröken.

disa said...

Jag tycker de är jätte fina och röstar för att de får se ut precis så här!! =)

Eva Hudin, Falkenberg said...

Jag tycker också de är fina som de är, jättefina. Men du ska förstås vara nöjd innan du lämnar dom ifrån dig. Och du har väl en inre bild på vantarna, som vi andra inte har. Men hur som helst, fina är de nu också.

Rosenvante said...

Jag tycker också de är fina nu, men det är ju du som ska ha och tycka och känns det inte rätt, ja då är det till att tänka om.
Den nedersta mönsterbården är snygg och varför inte plocka upp den över resåren också, då höjer du ju mönstret en aning men det finns ändå plats för att flytta ner märket några varv, en idé bara. Lycka till

Skarvtjärns Greta said...

Jag fattar inte riktigt vad du är missnöjd med. Jag tycker dom ser både exklusiva och snygga ut. Skitsnygga helt enkelt

Manduzana stickar said...

Jag tycker att dom är fina sådär :)

BrittMarie said...

Jisses vilket jobb..skitsnygga :)

med nål och tråd said...

ojoj repa upp och sticka om. Jag tycker de är jättefina nu.

Pysselfarmor said...

Jag tror du vill ha stöd i att inte repa upp ?? De är bra precis som de är!

Ja det är såååååå sorgligt att läsåret är slut på HV i och med nästa helg i april. Vi har varit ett så trevligt gäng också som passat ihop med varandra. Det kan tydligen bli litet si och så med det ibland. ..ja ja som vanligt då när människor möts ;-)) Vi får väl liva upp gänget till hösten - det ska bli så himla kul. Och jag har berättat för Sanna att nu kommer åtminstone en besvärlig elev (jag)
;-))))
Hon är jätterar så det kommer att bli så kul - längtar också dit.
Men först nu torsdag - du kommer kanske? Har nog inget just nu att brodera men jag kan ta med något "kamoflagearbete" ;-)

Fiff said...

Jag tycker ju att båda versionerna ser fina ut, så jag är väl inte till någon vidare hjälp..! ;-)
Men jag gillar hjärtanen!
Förresten, du kan väl komma o kika på mitt syrum när du ska till sweden rock! Kanske?

Madeleine said...

Jag gillar dem som de ser ut! Snyggt värre!

Josefine said...

Hej!

Åh, jag tyckte de var jättefina som de var, jag gillar i och för sig mycket mönster, så jag tyckr hjärtanen ska vara kvar! Supersöta! :)

Jag skulle vilja tipsa dig om fina smycken i silver och läder som jag säljer på www.jvalleytwig.se . Kika in där och hitta din favorit bland vårens nyheter :)

Ha en skön vecka!
/Jossan