Thursday, March 15, 2012

Montering av löv...

Hej hopp! Jag kan meddela att löv-broderiet är färdigt!!! Igår var jag hemma hos farmor och vi påbörjade monteringen av det hela. Det visade sig vara en ganska otrevlig historia eftersom vi var tvungna att handskas med det här:


Jajamänsan, taggtråd. Ett inte alltför vänligt material... Som tur var utrustade vi oss med handskar och liknande skyddsåtgärder, men det var ändå krångligt eftersom taggarna konstant fastnade i kläderna.

Det måste varit hyfsat humoristiskt när min lilla vithåriga farmor traskade in i järnaffären och frågade efter taggtråd till ett broderi. Då skulle jag velat vara en fluga på väggen och fått se den järnhandlarens min. Dessvärre kunde man bara köpa jag minns inte hur många tiotals meter så hon fick sätta sina söner på projektet, varav en av dem till slut lyckades vaska fram en lite mer hanterlig bit taggtråd. Så, om ni hittar en bit taggtråd, spar den. Man vet aldrig när den kommer till användning...

För att fästa tråden i själva lövet slog vi in nubb emellan taggtrådens två "trådar" som vi sedan spikade fast i själva lövramen. Taggtråden lindade vi sedan runt runt ramen. Ett antal svordomar, rispor och hamrade tummar senare hade vi faktiskt fått den på plats. Fast pinsamt nog var vi tvungen att tillkalla närmaste karl för att få hjälp att knipsa av tråden. Men inget blodvite uppstod och vi blev väldigt nöjda med slutresultatet.
Nu återstår bara att få in broderierna i hålet. Igår kom vi så pass långt att vi strök på mycket tjock vliseline på baksidan av mitt broderi för att få det styvt och inte så genomskinligt. Vi har sedan satt ihop de båda broderisidorna med varandra och kastat kanten runt om. Den fortsatta monteringen spar vi till nästa vecka, men så länge ska ni få se en skymt av broderiet på farmors sida...Men exakt vad det är håller vi hemligt ett tag till, närmare bestämt tills vi kan visa upp det färdiga lövet i alla sin prakt. Det beräknas ske någon gång nästa vecka eftersom vi sedan ska lämna in det måndag den 26:e mars.

Så, to be continued...24 comments:

Susanne said...

Spännande! Det här med lövskapelsen är det en stor utställning eller? Har läst flera blogare som håller på med lövskapelse. Är det bara för etablerade konstnärer eller?
Susanne

Tvärslå said...

Blir spännande att se hela :)
Jag lämnade in mitt för en månad sen.
Jag tror det kommer bli en helt otrolig utställning :)

Mona said...

Gleder meg til å se den når den er klar :)

Saras pyssel said...

Vad spännande att få se det färdiga resultatet!

Nettan said...

Jisses vad spännande att se det färdiga lövet! Vilket jobb!

Löpmaskan said...

Vad kul med samarbete över generationsgränserna! Ska fundera på om jag och min mamma kan hitta på något... inte ett löv då, eftersom det tåget redan gått, utan något helt annat!

Tyg och otyg said...

Spännande och vilken fin "broderihandstil" din farmor har! Ramen påminner starkt om Amnestys logga med taggtråden, men det kanske är meningen?

jonna d said...

Usch, det ser lite läskigt ut men jag är verkligen nyfiken på resultatet. Och det måste ju vara så mysigt att få göra saker som detta tillsammans med din farmor.
//jonna d

Anelma handarbetar said...

Väntar med spänning på slutresultatet.

Kram Birgit

Anne -Louise King said...

Häftigt med mänskliga rättigheter (om det är det) i ett löv med taggtråd! Det borde väcka en del tankar om den värld vi lever i;-)
Loulou

Eva Hudin, Falkenberg said...

Vad gör man inte för ett löv :-)
Hur ska vi kunna vänta så länge med att se det färdigt. God Helg, Hedvig!

Fiff said...

Taggtråd- huh! Jag älskar bilden på din farmor, haha :-D
Skön min!
Tänk att det kan vara så spännande att vänta på ett löv...!

Emilia said...

Superspännande!

Rosenvante said...

Häftigt tycker jag att ni gör det här tillsammans. Taggtråd, jisses det finns hur mycket som helst runt här, skräpar bara för ingen bryr sig om det och jag är förbenad eftersom man är rädd att djur ska skada sig.

Smycka said...

Ser farligt ut! ;) Ska bli spännande att se när det är färdigt! Jag är jättenyfiken! =o)

Misemor said...

Venter i spenning! Lenge siden jeg har vært innom her, ser du har rukket mye siden sist. Så flott det broderiet under her blir også, det med aksene. =)
Ha en fin lørdag. Klem ToneB

Virvelvind said...

Spännande!! Jodå din kommentar kom med men jag tror att den var på det senare inlägget. Tack så jättemycket för din röst! Ps: det går att rösta varje dag, *blink, blink*

Annefia said...

Jag hade också velat vara en fluga i den järnhandeln. LOL

Taggtråd känns ju som ett väldigt ovanligt val av material till dom här löven så det gör det ju extra spännande. Och jag kan föreställa er hur ni kämpat med taggar som fastnade. Själv hade jag en björnbärsplanta i min gamla trädgård och effekten är ungefär den samma (fast godare)

4U2 said...

Men, är det Martin? Spännande att se om jag har rätt ;)
Taggtråd, det har min granne mycket av mellan oss ... ja, de är inte riktigt som man skall uppe i skallen. Tyvärr.
Ha en riktigt härlig helg!

Sanna said...

Åhh såg riktigt spännande ut det där..lite stickigt dock..men ibland får man ju lida lite för konsten.. ;) hihi..

SV: Ja jag verkar ha ännu en sömnlös framför mig..senaste veckan har jag sovit bra en natt i alla fall så jag får väl bara bita ihop och hoppas på bättring och fler bra nätter veckan som kommer nu.. Hopplöst när man inte får sova och har morgonpigga barn..är lika här och då jag måste sova på soffan (vi har inget sovrum jag och maken) så är det ju rätt kört att få sova mer när buset är igång.. =S

Ha en fortsatt fin helg! <3
Kraaaaam
Sanna

Äppelblom said...

Det ska bli kul att se det färdiga resultatet. Tittar in nästa vecka igen och jag blev så glad när du tittade in hos mig.
Ha det fint!

Made by Ina said...

Ser ut att bli superfint!
Spännande och se slutresultatet sen ;)
Och ja en liten klänning är på g hos mig, kom gärna in sen och se det färdiga resultatet ;)

Norrstickan said...

Vilket spännande projekt! Och så härligt att jobba tillsammans med sin farmor!
Roligt att hitta din blogg!!
//Anna

Mmatilda said...

Ja nog blir det spännande att se resultatet, med taggtråd och allt. Jag har planer på att ta mig till huvudstaden under den perioden man kan se utställningen med löven, hoppas nu vi får till det så den resan blir av. Jag har sett så många lövförberedelser på bloggar så det skulle vara jätteroligt att se alltihopa i verkligheten sedan.