Monday, September 3, 2012

Hejdå löven!

Nu var det roliga slut. I söndags var sista dagen för Hemslöjdens utställning på Liljevalchs, och därmed också för alla våra löv. Jag var bara tvungen att åka dit en gång till. Med mig tog jag familjen...


Det kändes lite vemodigt att allt ska packas ner och ingen mer ska få se denna fantastiska skog. Tycker den borde bli en permanent utställning istället, fast hellre på Nordiska där den hade fått bättre plats. Lite glädjande var i alla fall att någon vänt på vårt träd så att farmors och mitt löv inte längre satt in mot väggen. Tack för det!


Även Malena tyckte det var häftigt med alla löv, även om hon nog blev mest förtjust i pysselhörnan. Hon tyckte absolut att vi skulle ha en duk hemma som man får sy på. Och varför inte, det är ju en toppenidé! Som en gästbok fast roligare...


En del av pysslet var dock lite för avancerat för henne, till exempel ståltråden och att tälja var också ett något riskabelt företag. Vi lyckades i alla fall knåpa ihop ett hjärta som hon var mycket stolt över:


Även auktionerna har ju gått ut nu på löven, och så här gick det för vårat löv:Det såldes för 300 kr! Helt otroligt! Vi trodde aldrig att någon skulle buda på det överhuvudtaget. Det skulle vara roligt att veta vem det är som köpt det, så om du läser min blogg får du gärna pipa till. Jag bli ju så nyfiken!

Tydligen har försäljningarna på Tradera lett till att det nu kan planteras 13 000 nya träder i Vi-skogen. Det är ju faktiskt inte fy skam...

13 comments:

Evas Pyssel said...

Vilken grej med alla dessa löv. Jag är imponerad !!
Kram Eva

Pixi said...

Jag letade efter ditt på tradera men hittade det inte , blev det sålt tidigare? Förstår du kommer att sakna utställningen..Kram på dej =)

Eva said...

Jag lyckades inte komma iväg igen efter invigningen, men är ganska nöjd med det. OCH med att jag "budat tillbaka" mitt löv. (Ett kollage av "bloggisar")
En härlig idé var det!

Fiff said...

Åh, 13 000 träd! Härligt!

Anelma handarbetar said...

Härligt med så mycket nya träd i VI-skogen.
Tyvärr hann jag aldrig se alla fina löv.

Kram Birgit

Eva Hudin said...

Jag håller med, de kunde visats upp i offentlig lokal mycket längre. I alla fall året ut, det hade väl inte varit för mycket begärt. Men löven ska väl ge plats åt andra utställningar. Fantastiskt med alla träden i Vi-skogen. Jag har några stycken, men de borde väl vara bra stora vid det här laget.
/Eva

Henrietta said...

Så härligt med så många nya träd! Och allt pga av "några" löv :)

Kram Henrietta

myzpyz said...

underbart med 13 000 nya träd :)
jag kom inte ens iväg på utställningen *skäms*
snart dax att ses *tycker*
kraMyz

Annika said...

Hoppas att den som köpt ert löv kan sätta upp det så att fler får se det. Kanske på en tidning, eller liknande?

Rosenvante said...

Så kul att det blev så mycket träd av den här tillverkningen. Tyvärr fick jag ju inte tillfälle att se utställningen så det är så kul att få se kort därifrån.

Emilia said...

Synd att utställningen är över men jag hann åka dit och titta på era fina löv en gång i alla fall. Och helt fantastiskt att det kan planteras så många nya träd!

Annika said...

Hej! Tack för att du länkade! Jag hittar inte din e-mail, skriv till stickapalandet@gmail.com så skickar jag mönstret.
Hälsningar
Sticka på landet
Annika

aliel said...

Härliga löv. Härligt också att se nästa generation inspirerad. Hoppas att det inte kommer nån tråkig, nitisk "syslöjdsfröken" och begränsar lusten att hålla det vid liv... Tänker på min egen rädsla för syendet...