Monday, February 18, 2013

Syfestivalen trots allt...

Som de flesta av er vet var det ju Syfestival i Älvsjö i helgen och jag hade tänkt bojkotta arrangemanget i vanlig ordning. Men så ringer farmor och säger att hon vill gå för gamla tiders skull. Det var nämligen prick tio år sedan hon och jag var där sist. Hon hade lurat med mig för att hon skulle köpa en symaskin till sitt kollektivhus. Men det var bara en bluff, egentligen köpte hon en symaskin till mig som jag fick när jag fyllde 20 år. Jag gick på allt och anade ingenting!

Och en del shoppande blev det ju igår, trots att jag gnäller på att mässan blivit för kommersiell...


Dels blidde det garn till en tröja från underbara Kalinka. Jag har funderat på det länge och nu slog jag till! Det ska bli denna tröja, fast i en randig version. Sen är jag sysugen nu när jag har ett syrum så jag shoppade loss hos Znok. De har så fina tyger, både för barn och vuxna.


Jag måste säga att jag tyckte mässan var lite bättre i år jämfört med de senare åren. Det var inte lika mycket scrapbooking och liknande, men fortfarande för mycket pärlor, kalsonger och golvmoppar för min del. Jag ska inte tjata om det, vill ni läsa mina intryck av mässan på senare år kan ni göra det här.

Nu ska jag jobba lite med mönstret till mina FeminInos-vantar. Äntligen går det framåt med det projektet! Mer om det inom kort...

9 comments:

Eva said...

Avundsjuk...
Men tack och lov så stormförkyld i helgen så jag hade inte kunnat även om börsen sagt ok:)
Håller med dig om kalsoner, scrap mm men jag har nog lärt mig ta på lite skygglappar o gå mest på det jag vet jag gillar. Islandsgarn och så...
Härligt garn o läckra tyger du hittade! Gillar särskilt det lite Franck inspirerade. (Är insnöad på sådana numer)

Siv said...

Härliga tygger och fint garn, du fick med dig hem!

Manduzana stickar said...

Jag håller med om att det är för mycket annat tjafs på mässan. Men det finns ju en del roligt och bra också, som tur är! Jag önskar bara att det kunde vara mer garnrelaterat och mer kvalitet.

Fiff said...

Jag virkade en sjal till min mor i kalinka :-) Tyckte mycket om det! O jag köpte det av henne själv på öland, det var roligt.
Kanske skulle man nån gång i livet gå på en syfestival...verkar ju ändå rätt skoj med så mycket handarbetsmaterial!
O vilken cool farmor du har!

sofia said...

Ooh vilka fina tyger! Väntar med spänning på att se dem sydda! (Å blir alldeles rörd & nästan snyftig av farmoråsymaskinhistorien)

Emilia said...

Kul att du kunde hitta lite som du gillade ;)

metamorphosis said...

Scrapbooking, pärlor, saxar och annat som faktiskt är skapande-relaterat även om det inte är textil kan jag abolut tycka är ok på en symässa, men kalsonger och golvmoppar - hur tänkte de då?

Nåja, lite fint (och textilrelaterat) tycks du ju ha hittat iaf! :)

Pyspunka said...

Nu kapar jag ämnet lite. Det där med mässor. FAN att det ska vara kommersiellt i allt! Man inspireras 20 procent och lockas att köpa 80...

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.