Sunday, December 15, 2013

Julklapp till mig själv

Jag har köpt en julklapp till mig själv. Nämligen nya upplagan av Tudor Roses av Alice Starmore. Så här introducerar boken sig själv:

Being a collection of rich and curios works in hand knitwear inspired by diverse women of the Tudor Dynasty that ruled over England from AD 1485 to 1603.

Det är verkligen helt fanatstiska mönster. Tyvärr är inte bilderna på modellerna uppladdade på Ravelry så det hjälper inte att länka dit. Ett av mina favoritmönster i boken är Elisabeth Woodville, och den kan ni i alla fall se i full gång hos Eva-Lotta. Det lär nog dröja innan jag känner att jag har tid att faktiskt ge mig på något av mönstren, men den är underbar att titta i.

Vidare har jag även, hemma hos farmor, lyckats lägga vantarna på en grundbok om frivoliteter av Gun Blomqvist och Elwy Persson. Inte världens modernaste precis, men grunderna torde ju vara desamma.

Jag är lite sugen på att testa frivoliteter, jag har sett så många av er göra vackra örhängen och armband och liknande och det skulle jag vilja lära mig. I flera år har jag nu satt upp mitt intresse för att gå på kurs hos frivolitetsmontern på Symässan, men hittills inte hört något. Men vem vet, kanske fungerade det denna gång?

4 comments:

Borgmästaren said...

Spännande med frivoliteter! När man väl knäcker koden tror jag man inte kan sluta med det.

Emilia said...

Den boken står på min önskelista, och jag hoppas verkligen tomten kommer den :)

Maria Ho said...

Det blir en frivolitetslördag på hemslöjdsföreningen, förmodligen i februari :)! Glad advent!

maliz said...

Den nya boken "Tudor Roses" är verkligen helt fantastiskt.
Jag skrev också om den på min blog.
Bilderna på modellerna finns på virtual Yarns hemsida, https://www.virtualyarns.com/store/tudor-roses/page/1/

Hälsningar från Tyskland
maliz