Wednesday, April 2, 2014

Tillåt mig skratta...

...men detta är mitt första försök att spinna på spinnrock under gårdagens kurs:


Ha ha, bra kan man ju inte påstå att det gick! Det svåraste var nog att trampa för den stannade eller bytte håll hela tiden. Sedan ramlade garnet av krokarna och den där spänningsmojängen hoppade ur så den inte matade in garnet.

Som sagt, vackert blev det inte men roligt var det och jag SKA lära mig en vacker dag!

11 comments:

Ann-Sofie said...

Men vad kul, då har du provat nu. Skall du gå mera kurs eller var det en endagsgrej? Jag är säker på att du lär dig vad det lider, men var observant på att det är stor skillnad mellan spinnrock och spinnrock. Om du kan få till ett test av andra rockar än denna så gör det. Jag provade fyra olika på min spinnkurs och av dessa var en helt omöjlig att spinna på, en var okej och två var riktigt bra. Man är olika och så är rockar.

med nål och tråd said...

Man blir så förvånad av att det är så svårt när det ser så lätt ut för andra. Jag tror jag håller mig till min slända ett tag till, hoho.

Cecilia said...

För mig var det lite ketchupeffekt: Det gick inte, gick inte och så plötsligt gick det! Allt stämde och tråden löpte fram. Ojämn, för all del, men utan avbrott en lång stund!

Henrietta said...

Å så skoj att lära sig spinna! Du ska se att det snart går som en dans!
Kram Henrietta

Barwitzki said...

Ja jeg kjenne også - ikke så lett med spinne. Jeg prøver også... og jeg er så gledelig, jeg kjøpte meg rokk. Så håper jeg kan lære riktig.
I alle fall er veldig gledelig og morsom. Jeg ønsker deg best med spinne :-) Klem fra Viola

Anonymous said...

Lite som att sy med en "trampesymaskin" då - lätt hänt att det börjar gå bakåt/åt fel håll om man inte har jämn fart på tramperiet.

Fiff said...

Hejaheja! Så häftigt att lära sig spinna :-)

Rosenvante said...

Det ser jättefint ut för att vara första gången ska du veta. Nu är det bara träna träna och träna som gäller och sen kan du bara. Lycka till

Siv said...

Lycka till med spinnandet!
Det ser ju så enkelt ut, men jag har inte ens försökt! Tror inte jag kommer att göra det heller. Jag nöjer mig med "färdigspunnet" garn!
Trevlig helg.

Susilull said...

Nu kan det ju bara bli bättre eller hur! Roligt verkar det vara, har inte provat själv.

Manduzana stickar said...

Heja heja! Plötsligt trillar polletten ner och det blir liksom garn, jag lovar! ;)