Monday, November 10, 2014

Premiärfärgning

Jag har länge varit sugen på att lära mig att färga garn. Man ser på bloggar och runtikring hur folk färgar i de mest fantastiska nyanser och jag tänkte att kan de så kan väl jag?! Sagt och gjort!


Jag inhandlade ett antal härvor en- och tvåtrådig Kampes och delade upp dem i 25 g-härvor. Färgen beställde jag från Färgkraft. Jag har ingen aning om vilken färg som är bäst så jag tog en som jag läst att andra använt sig av.

Det här blev resultatet:


När jag ska lära mig nåt tycker jag om att göra det systematiskt, så jag började med att färga fyra härvor i de rena syrafärgerna i olika styrka. De blir ju så skarpa att de knappt är användbara, men jag ville se hur färgerna beter sig i sin rena form. De fick vara längst bak på bilden eftersom de är så plågsamt färgglada. Sedan provade jag att blanda till två härvor, en grön och en lila (som blev mer vinröd). Sist men inte minst provade jag att färga en cerise och en blå härva med ett stänk grått i, de blev väldigt fina.

Överlag är jag supernöjd med min första färgning! Jag längtar redan efter nästa gång...

8 comments:

Katrina Eriksson Lidén said...

Vad spännande med premiärfärgning! Det vore kul att prova nångång. Kanske jag kan våga mig på det också. Det ser lätt ut när du skriver om det.

Lars said...

Snyggt! Jag färgar också med Färgkrafts syrafärger och tycker att de är bra. Testa också att färga på på ljus-/mellangrått garn, det ger färgerna "liv" på ett bra sätt och minskar "det skarpa".

Henrietta said...

Häftigt! Fina färger!
//H

Otaliga projekt said...

Underbart fina färger! Jag håller på att samla kraft och mod inför färgning med coolaid.

Susanne Johansson said...

Vad roligt att färga garn själv. jag läste i en blogg att det gick att färga garn eller ull i micron. Hur gjorde du?

Siv said...

Nog blev det färgstarkt, de fyra första härvorna! Nästan självlysande....
Men de andra blev ju riktigt fina!!
Du kan absolut känna dig nöjd med ditt resultat!

Ann-Sofie said...

Vad systematiskt. Snygga och jämna färger fick du också till. Vad roligt.

rubbad said...

Åh vad kul, hade också velat prova! Intressant att se hur det blir i sina rena varianter, även om de kanske är svåra att använda. :)