Friday, December 17, 2010

Armband och broderikafé

Först och främst måste jag visa det grymt fina armband jag fick av farmor igår. Tänk att gammal restspets på en bit linne kan bli så snyggt... Detta är enbart sytt av restmaterial, ingenting är alltså köpt till det. Återbruk när det är som bäst!

Eftersom farmor har en idé om att inte ge bort några julklappar så var jag tvungen att få detta en vecka innan jul. Dessutom var det nästan något av ett beställningsjobb från min sida, så det var väl inte mer än rättvist...

Väldigt bra julklappstips också till alla er där ute med gammal spets till övers, för det vet jag att det är många som har. Sy bara på den på en bit linne (efter att ha klämt vederbörande person om handleden) och sy fast ett par matchande knappar på baksidan av armbandet. Klart!

Vidare var det dags för broderikafé nummer 2 igår. Lika trevligt som förra gången, trots att det hela blev lite avsnörpt på grund av att kaféet stängde två timmar tidigare av någon anledning som jag aldrig riktigt förstod...Några av de andra gick vidare till ett annat kafé men jag och farmor var vrålhungriga och valde därför att avvika. Men det är en fantastiskt rolig tradition som jag hoppas fortsätter efter jul! Nu ska jag lägga sista handen vid blueshalsduken. Bilder kommer nog på söndag...

Ha en bra helg allihop!

15 comments:

Ulla-Bella said...

Dette var flott gjenbruk:)

4U2! said...

Det blev ju riktigt snyggt.

Fiff said...

Coolt armband! Heja återbruk! Kramar

Maria said...

Underbart armband! Tänk, så fint det kan bli av återanvänt material. Det verkar mysigt med brodericaféet. Ha en skön kväll!

mary-ann said...

riktigt snyggt armband :)

Rosenvante said...

Verkligen snyggt och att det var svart tyg under gjorde ju att mönstret framgick väldigt fint också. Men ringen du har var för häftig, har du gjort den själv?

Caroline said...

Det var ett jättesnyggt armband! Tack för julklappstipset =)

Evas Pyssel said...

Så fint och egentligen väldigt enkelt att göra. Ett jättebra presenttips !! Kram Eva

Nettan said...

Mycket snyggt, och vilken himla bra idé! Jag har gammal spets kvar efter min farmor och gammelmormor som jag aldrig vetat vad göra av... nu funderar jag... =)
Ha det gott! ♥

Lilly said...

Fy vad fint Heddan! ;)
Du är så himla söt!
Kram!

Maria said...

Armbandet blev ursnyggt! Nu får jag leta i gömmorna efter spets och linne!

Jag vill också gå på brodericafé. Det verkar ju hur trevligt som helst.

Pysselfarmor said...

Jaha du där var man ju ;-) huvvaligen.....

Snyggt det där armbandet som farmor broderade. Och ja det blev verkligen avsnörpt denna gången...tror inte det var så många som gick vidare.

Vill passa på och önska God Jul och Gott Nytt År - hälsa farmor också.

Anonymous said...

Vilket fin armband! Jag har en hel låda med gamla spetsar, fådda och fyndade, och är alltid tacksam för tips om vad man kan ha dem till.

Hoppas vi ses på brodericafé någon gång efter nyår!

Eva Hudin said...

Nu måste jag fråga, kan det vara så att den vithåriga kvinnan till höger på bilden från brodericaféet dansar tango? Kan hon ha dansat tango på Galleri Cupido? Eller är hon bara jätte-jätte-lik?

aliel said...

Armbandet är riktigt fint. Fast ringen blev jag lite förälskad i! Egentillverkat? Om inte, vart är den köpt?