Sunday, February 12, 2012

Yet to be named Baby Cardigan

Jag fortsätter vara sjuk, är inne på tredje veckans förkylning nu med värkande bihålor och fortsatt rinnande snor (ursäkta detaljerna). Blir jäkligt stressigt också eftersom jag under nästan en hel vecka inte klarat plugga alls. Så nu har jag fått ta igen det med bravur senaste dagarna. Därav har det varken blivit särskilt mycket handarbetande gjort eller kommenterande hos er. Sorry för det, jag hoppas ni har överseende!

Vad som dock har blivit gjort är att jag stickat färdigt bäsetröjan jag skrev om tidigare. Så här blev den:



Det är alltså en Yet to be named Baby Cardigan som Madeleine med bloggen Yarn Madness har designat och jag tycker det är ett jättefint mönster, som jag blev kär i direkt när jag såg det. Lekfull och rolig som bebiskläder ska vara och väldigt trevlig att sticka också. Kan varmt rekommenderas!




Garnet är Drops Karisma. Det enda jag ändrat i jämförelse med originalmönstret är dels att jag använt större stickor. Jag började med 3,5:or men det blev alldeles för litet så jag böt upp mig till fyror. Borde ha insett det från början eftersom jag alltid stickar lite för hårt. Jag har också valt att ha knappar "hela vägen ner", på originalet är det bara tre knappar som slutar i höjd med stjärnranden på magen.

Den, stjärnranden alltså, tycker jag är en riktigt fräck detalj som ger tröjan det där lilla extra och blir perfekt tillsammans med de lekfulla ränderna som går lite hit och dit. Är ni nyfikna på hur man gör så sök på Star Stitch Knitting på Youtube. Här finns ett exempel på en bra video som visar det. I fråga om denna tröja är det alltså två rader av sådana här stjärnor.

Bra är också att man stickar koftan upifrån och ner på rundsticka, med raglan-ökningar för ärmarna. Resultatet är att det blir snyggt, är enkelt att sticka speciellt eftersom man slipper sy ihop en massa delar efteråt, och dessutom blir det bekvämt för bäsen sedan som slipper en massa obekväma sömmar. Vinst för alla inblandade med andra ord!

Vidare gillar jag att tröjan bara är randig på halva sidan, och att andra halvan är enfärgad. Det ser riktigt fräsigt ut, speciellt på baksidan där ränderna så att säga slutar "mitt på" plagget:



Så, sammanfattningsvis är detta ett relativt enkelt och roligt mönster som går lätt att kombinera i det oändliga med hjälp av olika färger. Jag kan varmt rekommendera andra att sticka denna tröja och jag kan absolut tänka mig att det kan bli ett par till sådana här ifall lämpliga bäsar dyker upp. Och Linda, jag hoppas du gillar den!



27 comments:

Skaparstigen said...

Fantastisk modell, och supersnygga färger ihop också .Jag har bookmarkat på Ravelry och satsar på att göra en till min systers maginvånare.
Vilken storlek blev den i Karisma och med 4:or ungefär?

Kan trösta dig med att även en långdragen förkylning ger med sig till slut, även om det inte känns så. Min är inne på femte veckan men verkar äntligen ha gett vika, tack och lov.

Linda said...

Men åh vad fin den blev!! <3 Jag förstår varför du gillar mönstret, särskilt ryggen är ju hur läcker som helst! Massor av tack såhär på förhand! Den är säkerligen ännu finare irl. Du är så jäkla bäst!!

...och så ser du till att bli frisk nu, hör du det? Vad är det för fasoner att vara sjuk i all oändlighet!? KRYA! (Och därmed basta!)

Puss!

metamorphosis said...

Vilken charmig liten kofta! Ser ut att kunna passa lika bra på en liten alv/pixie/gnome som på en bäbis tycker jag!

Kan bara hålla med dig om detta att sticka en kofta i ett stycke så där med raglanärmar och slippa monteringen!

...åsså en kryapådig puff så här på slutet! :)

Manduzana stickar said...

Den blev riktigt häftig! En sådan vill jag också sticka, så nu får mina vänner se till och skaffa ungar, haha :)

Siv said...

Så himla fin! Gillar mönstret och färgerna. Får allt fundera på att göra en sån, även om jag inte har nån liten att ge den till. Men stickhjälpen finns ju alltid...
Krya på dig!

BrittMarie said...

Ja säger bara herregud vilken fin kofta !!!

Tina said...

*omg* Vilken fin tröja! Älskar färgkombinationen... är liksom mina bästa färger.
Trist för dig att gå och vara sjuk, hoppas du kryar på dig fort.

Madeleine said...

Åh, vad glad jag blir! Den blev ju helt fantastiskt fin! :D
Hurra för Hedvig!
Kan jag göra ett inlägg med dina bilder på min blogg? Jättefina!

Henrietta said...

Så fin!!!
Hoppas du snart mår bättre!
//Henrietta

Smycka said...

Den blev jättefin! =o)

aliel said...

Fin blev den!

Rosenvante said...

Verkligen supersnygg. Håller helt med dig, detaljerna är så roliga, nästan lite finurligt faktiskt. Sen kan man ju förändra den i oändlighet och det uppskattas verkligen. Den kommer att pryda liten baby finfint.

Evas Pyssel said...

Vilken supertrevlig kofta !! Den tilltalar mig både i färger och modell. Synd om dig med förkylningen. Det verkar vara långa förkylningar på g. Trist !! Hoppas du snart är på g igen ! Kram Eva

Miris Skaparlusta said...

Vilken underbar kofta - så mycket roligare än ett köpesplagg! Krya på dig!

sofia said...

Men så fin!! Ps. nässköljare + kortisonnässpray is the shit

Pysselfarmor said...

Tjusig den!!!
Oj blev det värre sedan i torsdag?! Inte bra - du måste sköta om dig!
Jaha och jag har bränt höger hands fingrar jag...jag som skulle göra lövet klart i helgen kan fasen i mig inte hålla i något alls!!! Isbit - skriver 3 ord - isbit -skriver 3 ord-isbit-skriver 2 ord...fy fanken säger jag bara!

Anelma handarbetar said...

Wow vilken kanonfin tröja!

Kram Birgit

Äppelblom said...

En riktig "gladtröja". Sådana skulle vi vuxna också behöva bära, så roligt allt skulle bli.
Jag gillar färger, men bär gärna svart och då vill jag ha något klatschigt till.
Ha det gott!

Fiff said...

Ja, det ser så himla fint ut, mönstret som Madeleine har gjort. Gillar också att det är så lekfullt! Din version är grymt snygg :-) Lyllos bebben!

Eva Hudin said...

Vilken härligt fin tröja! En sådan skulle jag också vilja ha :-)
Vilka envisa baseluskervirusar du råkat ut för. Kan bara önska dig ett snabbt tillfrisknande.

Saras pyssel said...

Jättefin blev den! En suverän kombination av färger!

Anonymous said...

Vad läcker tröjan vart. Måste nog sticka en till lilla Klara. Sitter här i natt och syr på Harrys tröja. Kramisar Mamsen, Dottie och Harry

Mmatilda said...

Det var ett häftigt mönster, både snyggt och speciellt!

sunpan said...

Men så fin!! En sån vill jag ha till mig själv.. blir genast inspirerad att rita min egen kofta :)

Fröken Eko said...

Jättesöt tröja! Oj om jag bara var på stickhumör ÖHT nuförtiden så kunde jag sticka en också. Fast... vad har man mammor för, om inte just för att lämna in stickbeställningar till!?

Inspirerad av dig har jag nu också börjat NoPoo'a lite sådär halvt. Tvättar håret med matsoda (bikarbonat i Sverige?) och citronvatten, förutom en gång i veckan då jag "fuskar" med Fructis Pure&Shine shampo. Funkar rel. bra hittills! Så tack för inspirationen :)

/F

Susilull said...

Söt bebiströja!
Och så snygg voffsingen blev i sin nya "tröja"!

Hoppas verkligen du kryar på dig nu!

Anonymous said...

Hemslöjden hade för några år sen beskrivning på tröja som man stickar uppifrån sådär. Genialt enkelt, särskilt för en som helst stickar utan beskrivning. Bara att virka sig en rad luftmaskor lagom lång runt huvut på den som ska ha tröjan och sen börja sticka runt - eller fram och tillbaka om den ska bli en knäppkofta - och lägga ut för raglan som sagt. Sen provar man och ser när det är dags att "knoppa av" ärmarna och -till sist - maska av när, full längd uppnåtts.