Sunday, March 24, 2013

Broderisvacka...

Jag är inne i en riktig broderisvacka just nu. Supertrist verkligen. Tror det har flera orsaker. Dels upplever jag en viss tidsbrist. Har man en timme att handarbeta varje kväll så är det lättare att sätta sig och dra några varv med stickningen än att ta upp ett broderi. Sen är det ju det att broderikaféet bytt vecka efter flytten till Slöjdhuset så att jag nästan aldrig har möjlighet att gå längre...


Så här långt har jag t.ex. kommit på kavelfransmuddarna jag påbörjade i höstas. Dödsbroderiet står helt still och broderilampan har jag inte ens kommit mig för att börja planera än... Blä! Behöver inspiration!

Nog med gnäll. Med stickningarna går det betydligt mer framåt i alla fall. Den randiga tröjan är det bara en halv ärm kvar på och de tvåändsstickade vantarna har avancerat så här långt:


Tidsbrist var det ja. Men nästa vecka jobbar jag bara tre och en halv dag och sedan är jag ledig hela påsklovet eftersom vi ska åka upp till Sälen och åka skidor. Då kanske till och med jag kan få ro till att sy några stygn... Hoppas!

8 comments:

Siv said...

När inspirationen saknas är det trots allt bättre att göra något helt annat. Risken är ju annars stor att man inte blir nöjd med det man tvingar sig att göra! Ha tålamod, lusten kommer tillbaka! Jag lovar!
Hoppas ni får en fin vecka i Sälen!

Heldri said...

Inspirationen kommer tillbaka ska du se. Vantarna blir ju jättefina!

Mmatilda said...

Så fint mönster på de vantarna!

Evas Pyssel said...

Visst är det trist när man inte hinner det man så gärna vill. Men fint ser det ut i alla fall.
Kram Eva

metamorphosis said...

Håller tummarna för att du får de där efterlängtade broderistunderna under påsken!

Anelma handarbetar said...

Inte kul när man har tidsbrist. Allt har sin tid.

Kram Birgit

Manduzana stickar said...

Åh, härligt att åka iväg till fjällen! Strunt i skidorna och brodera bara, haha :)

Emilia said...

Tråkigt med svacka, men det ser fint ut iaf!