Saturday, March 30, 2013

Glad påsk!

Glad påsk på er alla mina kära bloggläsare, gamla som nya! Jag håller verkligen på att få krupp på vår internetanslutning. Man blir utkastad fem gånger varje gång man försöker göra något på nätet. Att lägga upp ett blogginlägg eller betala sina räkningar är en plåga... Men snart tar det här abonnemanget slut så då måste vi få häcken ur och skaffa ett nytt!

Nog om det, jag har lite påskinspirerat pyssel att visa upp. Det var nämligen så att jag igår fick hjälp av min pappas granne att beskära mitt äppelträd jag har på tomten. Jag har ju aldrig gjort det förut, så jag mutade mig till en privatlektion mot lite spenatsoppa och en höna pöna.

Hon är en äggvärmare. Hon är alltså ihålig, så man kan sätta henne över ägget så det inte blir kallt. Praktiskt så här i påsktider tänkte jag...

Mönstret har det fyndiga namnet Eggstremely Cosy Set (Ravelry-länk) och garnet är Drops Safran. Och jag blev så förtjust i det att det blev en till liten höna pöna idag av bara farten. Vi får väl se vem som blir den lyckliga ägaren till den, eller om den rent av ska få stanna här hos oss...

I övrigt är det full fart här hemma. I morgon åker vi hela gänget upp till Sälen och åker skidor i en vecka. Det ska bli sååå kul! Men ikväll känns allt stressat och vi packar och tänker och oroar oss för att glömma nåt och så vidare.

Men, det innebär att det blir lite tyst från mig i en vecka. I och för sig är det ju ganska tyst från mig redan i och med min hemska internetuppkoppling, men då vet ni varför i alla fall. Jag har faktiskt en liten ambition att testa blogga från mobilen. Kanske passa på?


17 comments:

mary-ann said...

söta :)

Emilia said...

Vilka härliga hönor! Glad Påsk!

jonna d said...

Så söta! Älskar verkligen färgerna du valt.
//jonna d

Mmatilda said...

Jättesöta påskhönor du har gjort, båda två!
Jag som bor i ödemarken tänker då och då på hur fantastiskt bra internet vi har numera med det som heter net-ett. Det fungerar så bra att man börjar ta det för givet, man glömmer hur det kan var när det inte fungerar perfekt hela tiden... Och det är egentligen inte så länge sen vi knappt hade nåt internet alls...

Glad påsk och ha en skön skidsemester!

Sunna said...

vilken underbar höna, tack för tipset och ha en perfekt skidsemester

Anelma handarbetar said...

Så söta äggvärmare. Blev nu påmind att jag inte har ätit något ägg i påsk. Som tur är så har jag morgondagen på mig också.

Kram Birgit

Sandra said...

Åhh vad underbart söt !!

Sanna said...

Åhh vilka söta äggvärmare! <3 Hoppas att du haft en toppenfin påskhelg så långt. =)

Kram
Sanna

Eva said...

Helt underbara!
Kanske kanske kanske kan jag göra själv med tiden? Jag gnäller ju jämt över mina dåliga virkkunskaper, men nu fick jag presentkort i bokhandel vid födelsedagen och "Stora boken om virkning" är inhandlad:)
Vore väl på tiden att lära sig som 50-åring...

Ingmarie said...

Men oj vilka söta hönor ... hoppas man kan hitta beskrivning på dom till nästa påsk ..
Ha en härlig skidsemester var försiktigt i backen !!!
Ha det bäst ..

disa said...

Glad påsk! Jätte söta hönor!! =)

Fiff said...

Där har du fått till två finfina hönor! Värsta söta :-)

Carita Liljendahl said...

Aaah, så härliga färggranna tuppar! Man blir glad av att se dem!

Evas Pyssel said...

Vilken härlig höna !!! Hoppas du kommer att få många äpplen på ditt träd.
Trist med internetuppkopplingen.Inte kul med strul. Här slocknade bildskärmen häromdagen. Har fått låna en annan , jätteliten som gör det knepigt att få plats när man ska skriva och lägga in bilder.
Ha det skönt i Sälen !! Kram Eva

Nicolinas småpyssel said...

Vilka härliga hönor får göra mig ett par. Har gjort ett lamm i helgen
Kram/Y

Manduzana stickar said...

Haha, vilka fina små hönor! Hoppas ni har det bra i fjällen :)

pysselbacken.blogspot.se said...

Så jättefina! Kram Monica