Wednesday, February 23, 2011

Kim Hargreaves

Lite mer fest i brevlådan var det här. Tjoho! Denna gång är det två böcker av en av mina favoritdesigners (i alla fall vad gäller mönster till stickat) - Kim Hargreaves.

Först ut, den absoluta favoritboken Heartfelt - The Dark House Collection. Det finns sååååå snygga mönster i denna bok. Spana exempelvis in Cherish (Ravelry-länk) eller underbara Darcy? Eller varför inte Calm?

Ja, som synes. Jag skulle kunna ägna ett helt år åt att bara sticka prylar ur denna bok... Ett Kim Hargreaves-sabbatsår, kan man begära det från sin arbetsgivare?

 

Nästa bok är hennes senaste (mig veterligen i alla fall) - Cherished. Här är Isle den absoluta favoriten men Fayer skulle inte heller sitta helt fel.

I övrigt är en av två sockor till Gry färdiga så dem kommer det bild på snart. Skitsjalen är numera froggad och ligger och gror till sig i väntan på att bli något annat. Även om mamma lyckades lösa mysteriet (Rosenvante, du hade rätt!) så tyckte jag så illa om den vid det laget att den inte fick fortsätta sin existens i alla fall...

Glöm inte heller att det är broderikafé i morgon igen. Kl. 18.00 på Stories i Kulturhusets nedervåning. Komsi, kom!

11 comments:

Rosenvante said...

Jaha, då vet du vad du ska göra nu då. :)
Synd att du tröttnade på sjalen för den var verkligen vacker, men så är det ju ibland när saker o ting strular från början. Men när nu sockorna snart är klara har du ju lite annat att börja med i stället då.

Anonymous said...

Påh påh påååh.. <3

disa said...

Härligt när man kan införskaffa sig inspirerande böcker! =)

Manduzana stickar said...

Ja, jag har också funderat på det! Det måste ju gå att virka ett par converse i 'vuxenstorlek' bara man räknar och tänker lite. Ellerhur?

Siv said...

Inspiration är aldrig fel! Ja, ett sabbatsår för stickning hade ju inte varit fel?!

Frida said...

Tycker som Siv att insperation är aldrig fel! Hoppas att du får en trevlig kväll!

Kim Lee said...

haha, tackar, tyvärr tecknar jag inte så mycket längre, förutom när jag får för mig att jag ska tatuera mig..vilket jag inte har råd till, så mja :P

men åh, den där Totoron va ju skitsöt. Kanske ska ta tag i att börja virka lite.

Jepp, jag kommer imorn :)

Och känns som jag borde bli lite mer inne på att sticka, det finns ju hur mycket fint som helst att sticka. Men har än så länge liksom inte riktigt kommit till det stadiet att jag börjat självmant, inte tillräckligt duktig på dte än :)

Pysselfarmor said...

Saknar att komma och hålla stolen till dig ;-)
Ack..Kim Lee också där...trevliga brodöser på plats då ;-)

Ajdå gick sjalen det ödet till mötes!

Ulla-Bella said...

Jeg synes absolutt din arbeidsgiver burde gi deg et sabbatår:) Dine nye oppskriftbøker ser fine ut:)

Eva Hudin said...

Jag älskar Darcy-modelllerna. Blir lika förtjust varje gång jag ser dom. Om jag hade midja... Nu anfaller två av valparna min dammsugare. Vilket herrans liv!

Eva Hudin said...

"Skitsjalar" kan man gott frogga, vad det nu betyder. Vem vet, rätt som det är kommer du på att det faktiskt är ganska fin.

Jag har en del froggat jag med.